zweethanden

heey allemaal

ik heb al vanaf dat ik geboren ben zeg maar last van zweethanden, en dan niet een beetje zweethanden, in groep 7 en 8 was het echt zo erg, dat de druppels er van af vielen, en dat er een hele plas op mn tafel lag. hierdoor moest ik elke dag een theedoek of handdoek meenemen naar school, om daar dan me hand op te leggen als we moesten schrijven zodat ik mn handen kon afdrogen.

het is nu wel ietsjes minder, maar nog steeds durf ik mensen geen hand te geven, bijv. op een sollicitatie gesprek of als ik jarig ben, geef ik mensen liever geen hand, maarja dan moet het wel. Heeft er nog iemand hier last van, ik las ergens over een operatie, maar ik ben zo bang dat ze een verkeerde zenuw of ader raken en dat ik dan verlamd raak of iets dergelijks, of dat je dan ergens anders gaat zweten, zoals in je gezicht of op je borstkas, en dat wil ik dan ook weer niet. Heeft iemand wel eens zon operatie gedaan of iets anders wat heeft geholpen… want ik ben een beetje ten einde raad nu…

xx

Talkpoeder? En ik heb ooit gehoord dat ze er botox in kunnen spuiten als je er erg last van hebt.

jaa zoiets had ik ook gelezen, maar ik mag geen botox van mijn moeder haha, das wel jammer dus. En Keluarga Pertama, ik ga maandag wel de dokter bellen, ben ik al vaak genoeg geweest, maar misschien hebben ze nu nieuwe oplossingen dankjewell x

dankjewel!! jaa, hahah ik heb nu ook ong. bijna een vriend denk ik, maar als ik dan buiten loop, durf ik zn hand niet vast te houden. dat vind ik ook zo vervelend

Oh, ik had op de basisschool ook een meisje in de klas met zweethanden. Zij gebruikte toen veel wit poeder (talkpoeder?), waardoor het iets minder werd. Ze werd er ook veel door gepest… Echt sneu.

Dus misschien dan dat poeder gebruiken?

De zus van een vriendin had dat ook daar is ze toen voor geopereerd en toen had ze er geen last meer van!

Weet je bijna-vriend het wel? Ik snap dat het vervelend is (ik heb er ook vaak last van, maar niet zo erg als jij) maar als je het vertelt dan weet hij er vanaf en snapt hij het als je geen handen vast wil houden ofzo.

Ik heb ook weleens gehoord van overmatig zweten behandelen met botox? Dat schijnt ook te helpen. Ik zou dan ook eens naar de huisarts gaan om de mogelijkheden te bespreken want die zijn er wel.

dat is het em dus, ik durf het tegen niemand te vertellen, zelf mn vriendinnen weten het niet, 1 vriendin weet het, voor de rest niemand, op mn familie na natuurlijk. Ik schaam me er gewoon erg voor, en praat er dan ook liever niet over, talkpoeder had k ook al geprobeerd, maar het hiellp ook niet… dus dan maar even naar de dokter morgen…

Hier is een topic over bij beauty, health & hair, daar heb ik ook heel veel van mijn ervaringen/verhalen in gepost.

Ik had zelf ook last van zweethanden en inderdaad ook zo erg dat het ervan af zou druppelen als ik het niet continue aan mn kleding afveegde haha. Bij mij wist inderdaad ook niemand het, als iemand dan mn natte handen opmerkte dan maakte ik een of andere vage opmerking zoals “ohja nu met dat vochtige weer dan krijg ik altijd klamme handen” oid. Maar ik had mezelf echt heel erg aangeleerd om mn handen te verbergen, ik zat bvb altijd met mn handen onder tafel (het liefst nog zo dat ik dan mn benen over elkaar deed en dan stopte ik mn handen daartussen haha).

De huisarts kan je aluminiumchloride voorschrijven, das gewoon een goedje wat je op je handen moet smeren (volgens mij 1x per dag) en bij veel mensen helpt dat. Bij mij maakte het echter 0,0 verschil. Dan zijn er nog een beperkt aantal dingen wat de dermatoloog voor je kan doen. Uiteindelijk ben ik eraan geopereerd en nu ben ik er permanent vanaf!

Er staat heel veel over in dat algemene topic, maar als je meer vragen hebt dan mag je me best noten :slightly_smiling_face:

screwit ik herken me heel erg in jou!!! ik heb ook altijd mijn benen over elkaar en dan mn handen er tussen, en telkens mn handen afvegen aan mn broek ofzo, voordat iemand me een hand wil geven, ook altijd even goed mn hand over mn broek afvegen. Ik ga het morgen allemaal wel even aan mn dokter vragen en dan hou ik jullie wel op de hoogte :slightly_smiling_face:

erg bedankt alvast allemaal xx

nou ik moet vandaag naar de dokter, om 3 uur, zal mij benieuwen !

Hoe oud ben je?
Ik had hier in de puberteit ook veel last van! Niet zo erg als jij maar ik durfde ook nooit iemand een hand te geven. Het is nu bij mij al een stuk minder, alleen als ik zenuwachtig ben heb ik er af en toe nog last van.

Succes!

Overigens, als je meer info wilt over de operatie dan kan ik je altijd de naam van de chirurg geven waar ik was en dan kun je bij hem informatie vragen. Ik heb namelijk gemerkt dat andere artsen (van andere specialisaties) errrg weinig weten hierover. Misschien handig om dan informatie te krijgen van een specialist op dat gebied. Het is gewoon een academisch ziekenhuis (en geen lugubere privekliniek ofzo) en die chirurg doet al jaren wekelijks zo’n operatie tegen hyperhydrosis dus hij heeft er erg veel ervaring mee :slightly_smiling_face:

Ik heb nu aluminiumchloride meegekregen, mijn huisarts zei dat dit meestal wel goed werkt, maar dat zou heel handig zijn :slightly_smiling_face: dankjewelll :slightly_smiling_face:!

Succes ermee en ik hoop voor je dat het goed helpt voor jou!

Dankjeweellll !! :slightly_smiling_face:

Ga nu maandag beginnen met iontoforese man wat was dat duur zeg dus. U echt hopen dat het werrktt…

Heey,

Bij de apotheker kan je een soort anti-transpirant kopen voor handen,werkt echt super !

Dokter zou ik zeggen.