Zwarte puntjes op je neus.

Ik heb zwarte puntjes op mijn neus echt ranzig, ik gebruik écht alles om dit te verwijderen maar het lukt niet. Heeft iemand dit ook en met wat verwijder je het dan?

Mee-eters. Dmv een neus strip.

die nemen niks mee bij mij.

Dan doe je het waarschijnlijk toch echt verkeerd. Heb je stomen al een keer geprobeerd?

nee, hoe moet dat? :flushed:

Je hebt van die speciale dingetjes om je gezicht mee te stomen, die zijn van piepschuim en er zit zon plastieken staafje op waar je met je gezicht in kunt leunen. Maar je kunt ook gewoon water koken en boven de pan met je gezicht. Wat soms ook nog wel wil helpen is een heel heet washandje op je neus leggen.

oh en dan op het einde uitknijpen ?

Even van internet voor je gehaald.

  1. Scrubben, reinigen en hydrateren

Je huid scrubben is de basis om mee-eters te bestrijden. Het klinkt logisch maar helaas zijn er genoeg mensen met mee-eters die hun huid niet of onvoldoende scrubben. Een fout die regelmatig wordt gemaakt is om een agressieve scrub te gebruiken. Dit soort scrubs kunnen je huid eerder beschadigen dan reinigen.

Na ieder scrubbeurt reinig je het gezicht met een goede facewash. Doe dit bij voorkeur met een middel waarin anti-acne ingredienten zijn verwerkt zoals salicylzuur.

En natuurlijk volgt als afsluiter een goede hydraterende créme op je huid. Doe dit regelmatig en je zal merken dat je huid er egaler uitziet.

  1. Stomen

Stomen is een goede manier om de poriën te reinigen. Warme stoom maakt je poriën namelijk open waardoor verstopte talg en huidcellen los raken. Warme stoom stimuleert ook de bloedcirculatie in je huid. Je krijgt hetzelfde gevoel alsof je net uit een sauna loopt. Je voelt je fris en opgewekt. Het lijkt alsof je huid weer ademt.

Je kunt thuis op twee manier stomen:

Er zijn speciale stomers te koop voor je gezicht. De kosten hiervoor varieëren van 80 tot 300 euro. Dit is een relatief dure optie maar je hebt dan wel een professioneel stoomapparaat. Dit soort apparaten hebben meestal ook handige functies, zoals een temperatuur en stoom regelaar.

Een voordelige optie is om het op een eenvoudige manier zelf te doen. Vul hiervoor een kleine bak met heet (gekookt) water. Ga met je gezicht boven de bak hangen en bedek je hoofd met een grote baddoek. Probeer voor maximaal effect 15 tot 30 minuten aan een stuk door te stomen.
3. Poriestrips

Er zijn speciale strips verkrijgbaar voor het verwijderen van mee-eters. Dit is met name handig voor het verwijderen van mee-eters op je neus.

De strips werken eenvoudig; je plakt een strip op de plek waar je mee-eters of onzuiverheden hebt. Laat het even inwerken en trek het daarna eraf. Dit doet geen pijn want de strips zijn zo gemaakt dat ze niet strak aan je huid blijven kleven. Vuil, talg en mee-eters blijven plakken aan de strip en worden snel en pijnloos van je gezicht meegetrokken.

Tip: Een zeer goede poriestrip is de Nivea Visage Clear-up Strip. Deze strip is niet bij alle drogisterijen te krijgen. Je kunt het wel makkelijk online bestellen. Klik hier voor de Nivea Visage Clear-up Strip.
4. Comedonenlepel

Je kunt zelf mee-eters verwijderen met behulp van een comedonenlepeltje. Comedonen is een ander woord voor mee-eters, vandaar de naam comedonenlepel. Een comedonenlepeltje heeft een puntig uiteinde waarmee je mee-eters makkelijk en hygiënisch kunt verwijderen. Een comedonenlepeltje is verkrijgbaar bij de drogist.

Met de bovenstaande 4 tips kun je nu zelf mee-eters verwijderen zonder je huid te beschadigen. Het is beter om je huid eerst te stomen als je een mee-eter zelf verwijdert met behulp van een comedonenlepel. Voorzichtigheid is wel vereist, je maakt namelijk zo een sneetje in je huid met een comedonenlepel. Probeer daarom eerst gebruik te maken van poriestrips.

dankjewel! Ik zal morgen dat stomen proberen :bowing_man:

Je moet ook niet vergeten dat de een er gewoon meer last van heeft dan de ander. Ik heb bijvoorbeeld nooit mee-eters, mijn moeder daar in tegen wel. Terwijl zij net zo goed haar huid verzorgd.

je kunt ze ook gewoon met de hand uitknijpen!
tissues om je vingers, en van ónder de porie vandaan duwen.

Je kunt beter niet gaan lopen pielen met nagels/comedonen prikkers, omdat je dan de kans hebt dat je vieze nagels/comedonenprikker een infectie veroorzaakt. Gewoon veel stomen en dan zo’n neusstrip.

Ik heb hier ook last van. Ik knijp ze zelf altijd uit met een tissue. Daarnaast scrub ik mijn huid regelmatig. Maar ze blijven terug komen, sommige mensen houden hier gewoon last van.

1x in de 6 weken schoonheidsspecialist werkt super haha :grinning:

heb daar dus ook enorm last van, het probleem is, als ik ze uitknijp, wat ik echt niet kan laten, zijn ze er de volgende de dag weer, gevolg een rode neus, elke dag, heb nu tegen mezelf gezegt dat ik er af moet blijven maar zelfs na een week blijven ze er zitten,… irritant.

Nou op je neus gaan ze bijna niet weg, je kan het beste met een soortvan gezichtmasker proberen, daarna uitknijpen en daarna goed wassen (anders krijg je er meer). En dan blijven ze voor een paar dagen bijna weg… Dat is wat bij mij heel erg helpt ;$

neusstrip, deze kun je zelf maken met tissues (die lagen door de helft) en eiwit,

Eiwit opkloppen en op je neus smeren tissue erover en het hard laten worden, achteraf kun je het eigeel als moisterizer gebruiken

een neusstrip of met je hoofd boven heet water ( een plastic bakje is denk ik het best) en een handdoek over je hoofd. en doe ongeveer 10 of 15 min ofzo. maar het bakje mag wel niet helemaal gevuld zijn, ongeveer tot de helft.

Ik heb zo’n stomer, en ik merk wel dat het helpt.