Zwarte dieren "fotograferen"

Ja, ik zet het maar tussen aanhalingstekens, want ik ben natuurlijk geen fotograaaf… :’)

Maar goed, ik heb hier een meer dan superschattig konijntje zitten. Amper vier weken oud, ontzettend levendig en… pikzwart… Foto’s zijn tot nu toe nog niet echt geslaagd.

http://94.100.124.132/1058100001-1058150000/1058101101-1058101200/1058101160_5_9dC0.jpeg

http://lh3.ggpht.com/_6bsF1ZQ5cIo/TGbO4pFOjxI/AAAAAAAACaY/eGyy8XA2_Gc/IMG_7947.JPG

http://lh5.ggpht.com/_6bsF1ZQ5cIo/TGbO4_KrV2I/AAAAAAAACac/cwlJCipdtWc/IMG_7958.JPG

http://lh3.ggpht.com/_6bsF1ZQ5cIo/TGbO6Mr4MHI/AAAAAAAACas/vWQd04zPEVA/IMG_7991.JPG

Ontzettend leuk om foto’s te maken van zo’n kleintje, maar alles wat er “met het blote oog” super uitziet, blijkt op de computer vreemd van kleur… Nou heb ik dat normaal ook wel eens, maar nu continue. Heb het ook wel vaker met zwarte dieren.

Iemand tips (mbt licht, instellingen of wat anders)?

Die laatste is wel leuk, maar ik kan het niet echt fotografie noemen.

Ohw, het is natuurlijk alles behalve normaal om een konijntje van vier weken te hebben, maar helaas leeft de mama van deze schat niet meer. Ik kan het je verder niet aanraden hoor, het mag dan schattig zijn, maar die beesten vreten nachtrust. -.-’

Ik zeg het er maar even bij, voordat ik dierenactivisten over me heen krijg… :stuck_out_tongue:

Wat is lezen toch ONTZETTEND MOEILIJK… Ik noem het ook helemaal geen fotografie, ik wil gewoon tips om leuke foto’s van dit kleintje te maken… Zodat ze er net zo schattig uit ziet op foto’s als ze doet in het echt, ipv dat er een zwarte vlek op foto staat.

En niet omdat ik een topfotograaf wil worden, maar omdat ik straks, als ze een grote jongedame is, gewoon terug wil kunnen kijken.

ze ziet er vet schattig uit. <3

Hoe schattig! Ik volg ook want ik had ook altijd fotoproblemen met mijn zwartwitte kat, het ziet er heel anders uit op de foto! :S Alsnog leuke foto’s trouwens!

Ahw hoe cute!
Laatste foto is schattig!

AAAH FOTO 3 <3333#
Die vierde vind ik ook schattug.
Maar ik heb geen tips voor je, sowwy. Ik kan alleen zeggen of ik iets leuk vind of niet. :’)
Maar het is een leuk idee, daar moet je vooral op doorgaan.

Ik merk dat het ook wel uit maakt of ze sprekende ogen (een zwarte kat met hele mooie groene ogen, is al makkelijker bijv.) hebben of een sprekende tekening. Ik weet niet hoe de tekening van jouw kat is, Cavalerie, maar als die rond zijn gezicht overwegend zwart is, is dat idd ook lastig.

Maar dit konijntje is dus echt helemaal zwart.

Hoe lief (:
Mijn konijntje was ook maar een paar weken toen ik hem uit de dierenwinkel had gehaald. Ze geven die diertjes sowieso veelste jong weg… Maargoed, hij is ondertussen al een paar maanden XD
Maar ik zou niet weten hoe je hem ‘scherper’ kunt krijgen…

mhm die foto met het tongetje is echt super schattig x]
ik weet verder niet wat je kan doen…
misschien iets met licht spelen

Aaaahw…cute<3
Sorry ik weet het niet dus UP voor jou (=

Je moet je konijn dan ook nooit uit een dierenwinkel halen… Maar deze dame komt niet uit de DW, de moeder van dit konijntje was één van de vele dumpkonijntjes op een bepaald terrein en de eigenaar van dat terrein was er zat van, die heeft alle konijnen laten afschieten, ook de moeder van dit konijn. Ze wilden haar ook de nek omdraaien.

En thanks allemaal, ze is inderdaad superschattig! :slight_smile:

ik vind ze wel lief idd.
maar ik weet verder niets van fotografie dus kan je niet helpen, soort van upje dit dus…

Omg, wat een ontzettend lief beestje! ;| Ik heb helaas geen tips voor je ;p maar zo vind ik de foto’s ook al heel leuk hoor! Ik neem aan dat hij redelijk veel beweegt (mijn konijnen krijg ik namelijk nooit normaal op de foto) en ondanks dat zijn je foto’s toch goed gelukt! Vooral die laatste tussen die bloemetjes is leuk. Bij zo’n zwart konijntje is het wel een leuk idee om hem inderdaad in een gekleurde omgeving te zetten.

nevermind

Sorry, maar ik kan de tweede versie toch niet bepaald mooi(er) noemen… Contrast van de foto’s ís al aangepast bovendien.

Ik had dat ook altijd met mijn zwarte hondje, als ik hem met mijn compacte camera fotografeerde. Mijn vader heeft nu een spiegelreflex en met die camera lukt het heel goed, maar ja om voor het konijntje nou een spiegelreflex te kopen…

Je moet in ieder geval zorgen voor veel licht, dus buiten is heel goed te doen en je moet zorgen voor veel contrast, dus niet een zwart konijntje op een donkere tafel ofzo zetten. Je kan hem bijvoorbeeld in het gras zetten of een witte doek ophangen en neerleggen.
Je moet ook proberen om vanaf onder foto’s te maken, meestal scheelt dat ook wat.
Met picasa kan je ook de schaduwen en licht regelen dus misschien helpt dat ook wel. Kan je gratis downloaden, google maar ff (;

xxx & succes

Dank je voor je tips, maar zo “werk” ik al… Ik heb al een D-SLR, zoals je ziet heb ik haar niet van boven en niet in een donkere omgeving (en buiten) gefotografeert en Picasa gebruik ik al… :stuck_out_tongue:

Normaal gaat het maken van foto’s van dieren/konijnen me ook prima af…

http://dollie.web-log.nl/…log/mijn-dierenfotos.html

http://i38.tinypic.com/27xgsnp.jpg

Vind je deze misschien goed?

Oke, haha, lekker zinloos berichtje weer dus ;d