Zwangerschapstest gevonden?!

Hii ik ben een meisje van 15 jaar ik heb al 2jaar een vriendje waar ik al wel wat verder mee ben gegaan een tijdje geleden… we doen t altijd veilig checke na de seks of er een gat in de condoom zit. Maar ik werd een keer heel lang niet ongesteld al 2maanden niet dus had ik voor de zekerheid een test gedaan ookal wist ik bijna 100% zeker dat ik niet zwanger was. Dus ik had 1x getest negatief ik d8 mooi dan zal het wel ergens anders aan liggen. Maar ik had dus nog een test liggen.(zaten 2 in een pak) dus heb ik dat doosje verstopt. Mijn vader heeft het dus gevonden en heeft t bij mij op bed gelegd als teken dat hij erachter is gekomen.toen ik thuis kwam en dat gezien had was hij werken maar mn moeder weet het nu ook. Mijn vader zou t niet zo’n probleem ervan maken als ik sex zou hebben (wel veilig) maar mn moeder moet er niet aan denken. En nu denken ze vast ook verkeerd dat ik het onveilig doe met mn vriend terwijl dat niet zo is. want die test was voor mn geruststelling. Alleen nu durft ik niet meer naar beneden te lopen of ze aan te kijken
Kunnen jullie me tips geven??

Eerlijk vertellen dat je seks hebt en dat je voor de zekerheid een test deed omdat je niet ongesteld was maar wel vertellen dat je het veilig doet. Het heeft echt geen zin om erover te liegen, dat hebben ze toch wel door.

Je kan het precies zo uitleggen zoals je hier gedaan hebt. En laat weten dat je het veilig doet. Misschien (als je wil) kan je bij dat gesprek ook vragen of je andere anticonceptie mag gebruiken (al beslis jij dat als je dat wil en niet je ouders).