Zwakke enkels what to do...?

Ik heb zwakke enkels… :dry:
Heeft iemand dit ook?
zoja wat doe je eraan om je enkels sterker te maken?

Naar de fysiotherapeut gaan, die geeft je oefeningen die voor jou geschikt zijn.

Springtouwen werkt!

Geschikte schoenen kopen. Ken je cees tak, of mss een soortgelijke winkel? Ik heb hier vanaf mijn vierde tot 13e opgelopen en het helpt echt. Alleen zijn het geen goedkope schoenen helaas, en helaas ook mijn smaak niet meer.

Nee ken ik niet,
@Kerstkindje, Dat ga ik proberen

Je kan ook naar de podoloog. Deze mensen zijn gespecialiseerd in voeten. Ik had ook last van mijn knieën en kreeg speciaal voor mij gemaakte inleg zolen. Nergens last meer van gehad.

Sowieso op allebei je voeten staan/lopen, voeten goed afwikkelen tijdens het lopen/rennen, geen voet ontlasten, en met sporten kan je een enkelband (zo noem ik die dingen, maar volgens mij hebben ze een iets andere naam :’), een soort wit elastiek ding dat je als een sok aantrekt en dat om je enkel zit) omdoen, dat geeft wat meer stevigheid.

Of een podotherapeut. Die hebben ervoor gestudeerd (podologen niet).

Ik heb er ook heel erg last van, ben naar een podotherapeut geweest en ik kreeg speciale op maat gemaakte zolen. Ik draag ik als ik er moet lopen, rennen of met gym op school een speciale band zodat ik normaal kan staan zonder te vergaan van de pijn. Nu elk half jaar controle en nieuwe zolen bij podoloog

Ik heb bij de fysio oefeningen gekregen ivm zwakke knieën en enkels, dat heeft mij wel geholpen.
Verder: zorg ervoor dat je schoenen draagt met een goed voetbed!

Thnx voor de goeie tips enzoo

Ik ben nu ook steeds bij m’n fysio voor versteviging, ik zou eerst kijken of je bij een fysiotherapeut terecht kan, en dan oefeningen doen, en dan verder kijken, succes!