zorgvergoeding voor lenzen én bril?

Heeyy,

Ik zit een beetje met een probleem,eigenlijk… ik heb laatst een oogtest gedaan bij Hans Anders,bleek dat ik slechte ogen had & dus slecht kon zien. Ik moest dus een bril maar ik wilde ook lenzen. En nou heb ik een dom foutje gemaakt… ik heb eigenlijk een nogal druk leven & wilde alles gewoon zo snel mogelijk regelen. Lenzen binnen,bril binnen,ik kan weer fijn zien & iedereen blij dacht ik… en ik heb instructies gekregen van een lenzenspecialist en heb even snel (de 1ste fout) een bril uitgekozen waarvan ik dacht dat het wel leuk zou staan en heb bij hun mijn bril dus besteld. Ik mocht een doosje met lenzen + lenzenvloeistof meenemen voor een proefmaand en nou is ie alweer bijna voorbij en zal ik binnenkort dus nog definitieve lenzen moeten bestellen.

Hier is t probleem: ik heb bij hun aangegeven dat ik wilde dat de bril wordt vergoed door mijn zorgvergoeding & dat ik de lenzen wel zou betalen,maar dat voordat ik wist hoe duur lenzen eigenlijk zijn… ik heb mijn bril al binnen & vindt hem eigenlijk niet zo super leuk… damn wat heb ik spijt van alles,t gebeurd trouwens wel vaker hoor dat ik zo haastig dingen doe en achteraf rete-veeel spijt heb. Maar zou ik de lenzen nu ook samen met de bril vergoed kunnen krijgen? Ik heb namelijk nog geen definitieve lenzen,alleen proeflenzen (13 euro) en moet binnenkort nieuwe lenzen gaan halen. En de bril misschien vervangen voor een andere…? Kijk,als dat niet zou kunnen dan vindt ik wel een oplossing voor die bril. Dan draag ik de lenzen wel buiten overdag & de bril bijvoorbeeld thuis voor een dagje netflixen in mijn pyjama thuis,daarvan snap ik wel dat t niet zou kunnen maar ik heb de lenzen nog niet gehaald? Alleen die vergoeding is voor mij wel heel belangrijk.

Nogmaals sorry voor m’n onhandigheid ehehe… iemand ervaring hiermee?

Ik zou eerst in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering kijken of een bril en lenzen überhaupt wel vergoed worden, vaak moet je hiervoor aan veel eisen voldoen. Of de opticien de lenzen nog bij de bril kan toevoegen, kan alleen de opticien antwoord opgeven, even contact opnemen dus.

Ja,eens in de twee jaar kan ik een nieuwe bril aanschaffen of lenzen die vergoed wordt door de zorgvergoeding geloof ik. Lenzen weet ik niet helemaal zeker… maar dat zal ook wel,omdat mensen die ik ken dit ook kunnen vergoeden. Kan alleen de opticien hier dus voor zorgen? Ik dacht dat je aan een budget moest houden ofzo,niet duurder dan X bedrag wordt vergoed… Ik geloof dat ik even idd een kijkje moet nemen in de polisvoorwaarden :cold_sweat:

Vaak als het via de zorgverzekering gaat, declareert de opticien het bedrag aan de verzekeraar en die betaalt dan, of je krijgt bericht dat je het zelf moet betalen. Het is dus handig om contact op te nemen met de opticien als hij de rekening daar declareert.
De ene verzekering is de andere niet, dus nakijken kan nooit kwaad.