Zonnebrand creme als dagcreme

Kan ik zonnebrandcrème als dagcrème gebruiken? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan Zwitsal 50spf zonnebrand.

Ik vind het zelf altijd veel te vettig.

^ Je hebt ook speciale zonnebrand cremes die niet vettig zijn.

Vraag me trouwens ook wel af of er hier meiden zijn die elke dag zonnebrand creme gebruiken, dus ook in de wintermaanden? Het schijnt dat je huid daar heel mooi van wordt.

@Dana, zou je toevallig een paar weten die niet vettig zijn?

En dat vraag ik mij eigenlijk ook wel af, las op internet al wel wat maar ik vertrouw dat niet altijd echt op de een of andere manier.

Dat lijkt me niet, zonnebrand zal zich specialiseren op het beschermen tegen de zon. Je kunt prima dagcrème met daar overheen zonnebrand gebruiken. Jammer genoeg is zonnebrand vaak zo vet.

Ik heb zelf helaas niet zoveel verstand van zonnebrandcreme, maar ik las op google net iets over zonnegel. Die trekt snel in je huid en is schijnbaar niet vettig.
En volgens mij is er ook zo’n spray van Garnier die transparant is en ook niet vettig

Je huid kan er niet mooier van worden, hij gaat alleen minder snel achteruit. Ik heb 't wel gedaan trouwens, maar dat was haast obsessief omdat ik zo panisch voor huidziekten was. Nu gebruik ik alleen nog maar dagcrème met SPF nogwat.

Ah ja, ik heb zo’n spray van Garnier maar die is wel erg vet! Daarom heb ik nooit andere geprobeerd. Maar zal eens kijken dan.

@MercurySummer, welke dagcreme met spf gebruik jij nu dan?
@Dana, dankjewel! Ga ik eens naar zoeken, naar zonnegel :slightly_smiling_face:

Lijkt me hartstikke goed voor je huid! Er zit spf in en als je er één kan vinden die je huid voedt zonder hem te vettig te maken, heb je volgens mij de ideale dagcrème!

Ik heb een dagcrème van Olaz met SPF ikweetniethoeveel.
Hij staat hiertussen: http://www.olaz.nl/Pages/CompletecareProducts.aspx. Die tweede heb ik!

Dankje labrevot! Wat voor huid heb je zelf? Want ik kan zelf wel een vette creme gebruiken alleen mijn huid is wel erg gevoelig dus ik ben bang dat als ik die ga kopen ik er straks niet tegen kan. Heb nu 1 van de aldi maar die heeft maar spf 6.

Ik vind het in de zomer altijd wel lekker aanvoelen op m’n gezicht! Maar ik heb dan ook een hele droge huid. :stuck_out_tongue:

Zodra het zonnetje weer gaat schijnen gebruik ik enkel en alleen zonnebrand ipv creme. Vichy heeft een factor 50 crême en die glanst niet.
Ja, mijn huid blijft de hele zomer mooi. :sunglasses:

bij ons in de apotheek hebben we speciale zonnecrèmes voor het gezicht voor mensen met een vette huid of acné… ben alleen het merk vergeten… het is een oranje met witte verpakking :stuck_out_tongue:

je kunt prima je zonnebrand als dagcreme gebruiken, deze hydrateerd namelijk. Wat wel aangeraden wordt is om daaronder het serum van je reguliere dagverzorging te gebruiken. Dan heb je niet laag op laag maar wel alle hydraterende en verzorgende eigenschappen.
Nivea en veel eigenmerken en sowieso alle luxe merken, hebben ook speciale zonnecreme’s voor het gezicht, die zijn minder vet.

Vergeet niet een klein beetje het lente zonnetje op je gezicht mee te pakken zonder zonnebrand! Ik heb een keer een heel jaar door zonnebrand gesmeerd, maar doordat ik totaal geen zon had gehad, was ik in de zomer in een keer verband, ondanks dat ik wel had gesmeerd met zonnebrand!
En lichte spf in dagcreme is ok!

Eentje van Olaz, ik geloof dat Olaz heel veel dagcrèmes met SPF heeft. En ze zijn superfijn!

Dit dus! Ik zou het smeren van zonnebrand wel wat strikter willen toepassen, maar uiteindelijk ben ik wat te lui. Ik ben ook al best lang ‘op zoek’ naar een dagcrème die budgetproof is, hoge SPF heeft, makkelijk verkrijgbaar is en het liefst nog natuurlijk is ook, maar voorlopig nog niets gevonden dat aan m’n eisen voldoet :’)

Mascha van beautygloss gebruikt geloof ik ook dagelijks zonnebrandcreme als dagcreme. Gebruik dan wel een speciale voor je gezicht. Ik heb er eentje van kruidvat met factor 30