Zijn vriendengroep mag mij niet...

Ik zou heel graag jullie mening horen…

Mijn vriend en ik zijn inmiddels 3 jaar samen en verloofd (27 en 34 jaar oud) Ik woonde in een huurhuis en hij in een koophuis in een ander dorp. Ik ben bij hem ingetrokken en heb mijn huurhuis stop gezet. Tussen ons gaat alles helemaal goed, behalve dan dat zijn vriendengroep mij niet mogen.

Ik ben zelf een spontane meid en klets met iedereen graag. Zo ook met zijn vriendengroep. Ik kon hun helemaal niet en ben dus zonder oordeel binnen gekomen. Na met iedereen een praatje gemaakt te hebben klikte het met de een wat beter als met de ander. Met 1 meid kreeg ik goed contact en we whatsappte wat heen en weer. Hierom werd een ander boos…(jaloerzie?) Het is een vriendengroep die zich overigens alleen in de kroeg bij elkaar komt. Na een paar weken merkte ik dat er erg veel gepraat werd over andere als zij er niet bij waren. Daar heb ik wat van gezegd. Namelijk tegen mijn vriend: Joh B is er nu niet dus praat nu niet zo, morgen loop je weer met hem in de stad. Dit werd mij zeer kwalijk genomen want waar bemoei ik me nu mee?
Zo werd mij ook kwalijk genomen dat mijn vriend niet meer 4 dagen in de week naar de kroeg kwam. Ik pakte hun vriend af. Daarna werd het verhaal dat zij begonnen te stoken in onze relatie. Dit is na wel wat ruzies toch niet gelukt, en gooide ze het over een andere boeg. De meiden in de groep vertelden allerlei informatie over mijn vriend: Joh weet je het wel zeker, hij gaat toch vreemd. Hij heeft de afgelopen jaren zoveel meiden gehad hij blijft toch niet bij je. Zelfs de vraag kwam naar mij: Hoe is jou seksleven met hem, want hij krijgt zijn penis nooit omhoog? Ik ben iedere keer verbaasd en geef dan wel de juiste antwoorden of negeer het, maar het doet toch heel zeer. Zijn eigen broer zit ook in deze vriendengroep en doet hieraan mee. We hebben al een keer met elkaar aan tafel gezeten, toen werd 1 vriend zo kwaad op mij dat hij agressief werd. Mijn vriend heeft hem toen ons huis uitgezet en hem niet meer gesproken. We zijn nu al een jaar niet meer mee naar de kroeg, en toch blijven ze over ons praten. Als we ze tegenkomen vinden ze het allemaal jammer dat het zo gelopen is, en als we dan het gesprek aan gaan is het mijn schuld weer…we komen hier echt niet uit. Moet ik nog moeite doen om dit goed te krijgen, moeten we ze laten vallen, mijn vriend kent hun al 15 jaar…Wat kan ik doen, welke rol moet ik nog aannemen?

Alvast bedankt!

Niks doen. Laat lekker vallen die mensen. Jij weet wel beter. Is je vriend nog bevriend met ze of niet?

Hij heeft het gevoel dat hij er tussen in staat. Hij weet mijn kant en heeft ook hun reacties gezien en toch vind hij het moeilijk te geloven na zoveel jaar. Hij vraagt zich eigenlijk af waarom dit hem zo overkomt omdat hij zelf wel altijd voor iedereen klaarstond. Hij is 10 jaar vrijgezel geweest en heeft nu een leuke vriendin gevonden…Zijn eigen broer werkt hier aan mee. Dat is altijd lastig bijvoorbeeld met feestdagen. In de supermarkt zegt zijn broer en vriendin niks tegen me, op verjaardag van hun moeder ineens wel…

Zo schijnheilige kutfamilie dan… echt lastig!

Ik zou wel openstaan voor verandering, dus zeggen/sturen dat je zou willen dat het terug beter gaat tussen jullie, omdat jullie toch allemaal van jouw vriend houden. En jullie willen hem toch gelukkig zien? Wat is het probleem dan? En dan misschien toch nog eens proberen het uit te praten.

Als er dan geen reactie op komt, kunnen ze oprotten. Maar dan heb je in ieder geval het juiste gedaan tegenover je vriend en weet je zelf dat jou niks kwalijk te nemen valt.

Ja precies, aan de ene kant denk ik laat inderdaad vallen. Aan de andere kant zou het natuurlijk fijn zijn als we gewoon normaal konden doen tegen elkaar…Soms denk ik: ik laat mijn vriend alleen gaan, maar hij zegt dan: Nu heb ik eindelijk een leuke vriendin waar ik trots op ben en dan moet ik alleen! Je kunt geen feestje af of die hele groep is daar ook. Ook al proberen we ze met rust te laten, met een paar bier op is er altijd weer 1 die weer begint…en dat nu al 2 jaar lang

Wat een heftige situatie! Ik vind het super knap dat je niet meegaat met hun schijnheilige gedoe. Echt sterk van je!
Ik denk dat zij ook wel inzien dat dat goed van je is, maar er bij hun een soort van jaloezie ontstaat. Een beetje dat van: Als mensen proberen jou naar beneden te halen, betekent dat dat je boven ze staat.

Wees jezelf. Kies wat voor goed is voor jou en je vriend. Zij hebben het recht niet tussen jullie te stoken. Blijf inderdaad eerlijk en gooi open naar je vriend wat ze over hem hebben gezegd.

Ook super vervelend dat z’n broer in die groep zit… Ik hoop dat het bijtrekt joh!

We hebben gister avond een gesprek gehad met zijn broer, omdat zijn vriendin ons beide uit haar fb heeft gegooid. We zijn langs geweest om te vragen wat er aan de hand is. Volgens hun zijn er diverse problemen: Hij is veranderd, Hij laat zijn vrienden vallen voor een vriendin, dit deed hij ook toen hij 20 was (is nu 35) Ik moet niet zoveel aandacht vragen en iedereen die nieuw komt het het moeilijk, daar moet je doorheen…Het komt weer goed als wij vaker naar de kroeg komen…

Als ik dit verhaal zo lees had ik nooit gedacht dat jullie al 27 en 34 zijn. Je zou toch denken dat je op die leeftijd wel over dit soort kinderachtig gedoe heen bent, maar blijkbaar geldt dat niet voor sommige mensen. Als ik jou was zou ik stoppen met energie steken in deze zogenaamde vriendschap, want het klinkt als verspilde moeite. Vrienden steunen elkaar toch juist en praten niet achter elkaars rug om, dus waarom zou je überhaupt proberen om het toch nog goed te krijgen? Nieuwe vrienden ontmoeten in een andere kroeg, sportclub o.i.d. lijkt me een beter idee, maar je moet het natuurlijk zelf weten.

De enige reden waarom ik het nog probeer is omdat ik mijn vriend gelukkig wil zien. Er komen nu soms verwijten naar boven dat hij voor mijn tijd naar de kroeg kon (er is maar 1 kroeg in het dorp) en nu met mij nergens heen kan…Ik wil hem dus eigenlijk niet laten kiezen, hij kan eventueel ook alleen gaan zodat ik wat met mijn eigen vrienden kan doen maar ook dat wil hij niet…

doordat ik ben gekomen is hij meer kwijtgeraakt dan dat hij rijker is geworden…

Aah, wat ontzettend gemeen. Dit is dus de reden dat ik niet achter de uitspraak ‘bro’s before hoes’ sta. Gelukkig staat je vriend aan jouw kant, maar stel dat hij zijn vrienden en de kroeg belangrijker vond… pff. Lastige situatie dit hoor, maar als er vanuit hun kant niet normaal gedaan kan worden zou ik er geen energie meer in steken. Uiteindelijk gaat je vriend ook met jou trouwen en niet met zijn vrienden en de kroeg :cold_sweat:

klopt…maar soms als mijn vriend verdrietig is (het is voor hem ook niet niks na 15 jaar vriendschap) verwijt hij mij wel eens dat ik zulke dingen op me afroep…omdat hij voor onze tijd nooit zulke dingen aan de hand heb…dus nu krijg ik de schuld

trieste mensen, ik begrijp je gevoel heel erg!
Zeggen tegen je vriend dat het je spijt dat hij z’n vrienden niet meer ziet maar dat het jouw schuld niet is

Ja, maar dan zou je er toch ook over kunnen hebben dat jij in geen enkel opzicht fout bent geweest. Je kon het zelfs goed vinden met een van de meiden in die groep. Als dit niet werkt zou ik hem vragen wat hij als beste oplossing ziet. Jou niet meer meenemen, even afstand nemen van de groep, gezamenlijk gesprek etc. ?

dit inderdaad, en misschien even met je vriend praten. misschien ziet hij een oplossing?

Ik heb nu met een meid in de groep gesproken…ik ben naar haar huis toegegaan om het erover te hebben. We hoeven geen vriendinnen te worden maar laat elkaar dan met rust. Daar was ze het mee eens. Maar dit verhaal heeft ze gelijk een week later verdraaid en weer in de groep gegooid.

Eergister ben ik met mijn vriend samen naar zijn broer toe gegaan…daar zijn we niet helemaal uitgekomen omdat zijn broer niet kan accepteren dat het niet meer wordt zoals het eerst was. Zijn vriendin praatte maar wat mee en deed weinig moeite om er samen uit te komen. Uiteindelijk zijn we weggegaan met het idee dat we normaal tegen elkaar blijven doen, en het contact blijft voor wat het is. Zo nu en dan zie je elkaar toch op verjaardagen en bij ouders thuis. Voor mijn gevoel is er dus niks uitgesproken. Nu is mijn zwager aankomende maand jarig. De enige mensen die op visite komen zijn die vriendengroep. Mijn schoonzus zegt nu wel dat het allemaal prima is, maar staat dan toch die avond met haar vriendin en negeert mij volkomen…Moet ik op verjaardag dan omdat het zogenaamd is uitgesproken, moet ik niet heen gaan, en mijn vriend alleen laten gaan?

Woow wat een verhaal!!
Ik vindt het echt heel moeilijk!
Ik denk dat het belangrijk is dat hij wel zijn vrienden terug krijgt!
Wat jij bent zijn vrouw maar, ik denk dat hij het ook wel fijn vindt om af en toe met mannen onder elkaar te zijn.

Klopt…maar zijn vriendengroep bestaat uit stellen, niet alleen uit mannen hoor…