Zijn er hier meiden die bijles geven?

Ik vroeg me dit af omdat het op onze school veel gebeurd, maar ik kom dit onderwerp hier niet zo vaak tegen.
Misschien is het leuk om te vertellen hoevaak je bijles geeft, hoeveel je per keer verdient, hoeveel minuten je bijles moet geven, moet je jezelf voorbereiden etc.

Ik wil volgend jaar ook bijles gaan geven, bij onze school verdien je dan 5 euro voor 50 minuten. Je moet wel een 7 of hoger staan.

Niemand? :thinking:

Ja ik geef bijles Frans ! Dat kan via onze school ook, de bovenbouw geeft dan bijles aan de onderbouw en dit is voor 50 minuten 4,50. Ik doe dit 2/3 keer per week en vind het wel leuk en fijn dat het wat verdient. Ik vind het alleen zo lastig dat de kinderen niet goed weten wat ze moeilijk vinden. Ik moet dan vaak oefeningen zoeken die we kunnen maken omdat ze zelf niet met vragen komen. Ik ben er wel een beetje achter dat het gewoon ligt aan het letterlijke leerwerk (woordjes stampen, werkwoorden stampen etc.) wat niet bijgehouden wordt maar daar is bijles natuurlijk niet helemaal voor…

Dankje voor je antwoord! Is het niet vervelend dat wanneer iedereen uit is jij nog even een uurtje extra op school moet blijven? Want dat lijkt mij het grootste nadeel.

Ook ik geef bijles Frans aan een tweeklasser (zit zelf in mijn examenjaar) en ik vind het fijn verdienen, 5 euro voor 50 minuten. Ik plan het zo dat het in een van mijn tussenuren valt of als ik een keer eerder uit ben (en mijn bijlesleerling ook) zodat ik maar een uur op school zit zonder wachttijd. Moet ik een keer wachten, dan heb ik zelf altijd meer dan genoeg te doen voor school. Ik geef 1 keer bijles per week (als de leerling binnenkort een proefwerk heeft, dan twee keer) en ik bereid mezelf wel voor, maar het ligt er maar aan wat ik moet uitleggen om vast te stellen hoeveel tijd dat is. Meestal een halfuurtje, gok ik zo. Ik vind het in ieder geval wel leuk om te doen en om iemand te kunnen helpen een beter cijfer te halen :slightly_smiling_face:

Nee dat vind ik niet zo’n probleem eigenlijk ! Ik geef bijles aan 2 leerlingen en de ene geef ik het eerste uur les dus dat is wel makkelijk, ik vind het altijd minder erg om eerder te beginnen dan later uit te zijn. En bij de andere is het wel na school maar dat vind ik niet erg voor 1 of 2x in de week.

Ik heb een aantal weken bijles Engels gegeven op mijn stage aan een aantal mavo 3 meiden, doe namelijk lerarenopleiding Engels. Kreeg er helaas niet voor betaald haha

Bij ons kan dat ook! Ik heb het zelf vorig jaar veel gedaan en verdiende 3,50 per 45 minuten. Ik gaf bijles in Latijn, Frans, Duits en scheikunde, meestal 1 keer per week. Momenteel sta ik ook ingeschreven, maar er zijn blijkbaar nog niet veel mensen nodig.

Ik geef bijles wiskunde aan mensen van vwo5 en havo 3, voorheen ook brugklassers bijlessen gegeven. Ik krijg vijf euro voor een uur en het bevalt me goed. Het wordt niet via de school geregeld bij ons, maar ik ben gewoon via verschillende leraren benaderd die vroegen of ik bijles wilde geven.

Ik wil heel graag bijles geven, maar om je in te schrijven voor die bijlesdocenten databank heb je een HAVO of VWO diploma nodig. En die heb ik niet :slightly_smiling_face:

Ik heb op de middelbare school veel bijles wiskunde, natuurkunde, scheikunde en engels gegeven, vooral aan mijn klasgenoten in havo 5. Allemaal gratis omdat het mijn vrienden waren/zijn.
Ik vond het wel erg lastig, want wiskunde vind ik het leukst om te helpen maar ook het moeilijkst over te brengen. Ik heb toendertijd allerlei methoden geprobeerd om dingen duidelijk te maken, maar soms lukte het echt niet. Ik zie wel vaker examentraining dingen voorbij komen, maar dan moet je ook geschikt zijn voor VWO6. Nou heb ik de papieren om aan te tonen dat ik dat niveau heb, maar kan ik dat denk ik zelf niet goed genoeg om het ook te over te brengen. Dus het is al iets wat me al een tijdje leuk lijkt, maar om allerlei redenen het nooit van komt.

Ik heb tijdens mijn bachelor bijles gegeven aan middelbare school & mbo leerlingen ( nu niet meer omdat ik bijna naar het buitenland ga). Ik gaf meestal een paar uur bijles per week, en dit was vooral in Wiskunde, Latijn, Grieks, Engels en economie/M&O. Ik verdiende 8.50 per uur en vond het echt super leuk om te doen :slightly_smiling_face: Alleen soms vond ik het wel lastig als je dingen moest uitleggen die je nooit hebt gehad, maar ach, leer je ook weer van.

ik geef nog geen bijles maar wil het wel doen. Ik sta een 10 voor economie en vind het ook heel leuk om te doen.
Ik had het aan mijn vriendin uitgelegd en zij zei dat ik echt bijles moet gaan geven maar ik vind het een beetje spannend en weet niet hoe ik het moet organiseren.

Ik wou bijles op school geven voor 1 uurtje per week ( 4 tot 5 kinderen, 5 euro per uur ) maar ik kreeg een offer van mijn moeder’s vriendin om bijles te geven aan haar zoon. Ik word 15 euro per uur betaald en haar zoon neemt contact met me op wanneer hij bijles nodig heeft, ik geef dan ook bijles voor alle vakken. Ook geef ik bijles aan een meisje van groep 8, daarvoor word ik 10 euro per uur betaald en die geef ik standaard 1 uur per week bijles. Ik heb zelf nooit deze bedragen gevraagd en ik stond erop om het voor lager te doen maar ze weigerden dus kom aub niet met reacties van, ’ je wordt veels te veel betaald,’ ik weet dat.

^Fijn toch?
Ik denk dat bijles geven heel chill is, ook voor na de middelbare school als je verder studeert.
Ik heb er zelf geen ervaring mee, dus upje voor het topic.

Ik geef bijles wiskunde, natuurkunde, scheikunde en Frans aan leerlingen uit de onderbouw en iemand die ook in de 4e zit. Ik vind het heel leuk om te doen en ik verdien 6 euro per uur.

Ik geef bijles Engels, Nederlands, Biologie, Wiskunde en Economie. Ik heb tot nu toe twee onderbouwleerlingen (3 vmbo t en 1 mavo-havo) en één leerling die in vier havo zit. Ik verdien 10 euro per uur, en het vergt in mijn geval niet veel voorbereiding.

Ik heb Nederlands, Engels, Frans en economie gegeven (bijles en examentrainingen). Ik verdiende een tientje per uur.

Ik heb bijles Duits en Latijn gegeven op de middelbare, ik kreeg 5 euro per uur. Ik vond het wel leuk. Voorbereiden was vooral duidelijk maken wat er moest gebeuren, dat jezelf niet de verkeerde dingen gaat doen en nakijkwerk. Ik gaf per persoon 1x per week les per vak. Dus als iemand Duits en Latijn deed bij mij, dan zag ik die persoon 1x per week 2 uur of 2x per week 1 uur.

Bij ons op school wordt 4 euro gegeven per uur. Ik werk zelf bij studiebegeleiding waar ik 7 euro per uur krijg. Ik vind het altijd fijn geregeld daar!