Zij-instroom geneeskunde

Hoi hoi.
Ik zit nu in mijn eindexamenjaar (havo-5) en zou heel graag geneeskunde willen studeren. Nu heb ik (naar mijn weten) de optie om

a. vwo te doen
Ik probeer mijn cijfergemiddelde op te halen om dit mogelijk te maken.
b. zij-instroom geneeskunde
Hierbij moet ik een bachelor diploma halen (met biomedische vakken) en geslaagd zijn voor de vakken natuur -en scheikunde op vwo niveau. Het is erg moeilijk om toegelaten te worden en het is ook erg moeilijk om de pre-master af te ronden.

Nu vroeg ik me af of mensen met HBO-V (of andere bachelordiploma) toegelaten zijn tot de zij-instroom. Ik wil namelijk (als ik niet vwo kan doen (i.v.m. persoonlijke situatie)) HBO-V studeren en me later specialiseren. Maar als ik de kans kan krijgen om geneeskunde te doen, dan pak ik die kans graag met beide handen aan. Dus tips?

Als ik jou was zou ik dan echt proberen om de reguliere geneeskunde opleiding binnen te komen. De zij-instromen zijn inderdaad heel lastig om binnen te komen, je hebt geen garantie dat het ooit gaat lukken. En voor zover ik weet kan je bij een aantal zij-instromen niet terecht met HBO-V, al helemaal niet als je voor SUMMA of AKO gaat, dus dat beperkt je nog meer. Zie een zij-instroom eerder als optie die je open kan houden mocht je over 5 jaar alsnog geneeskunde willen doen, niet als doel wat je moet halen.

Wat sta je nu gemiddeld?

Ik sta nu een 6 gemiddeld (niet zo heel erg hoog (maar ik mag twee vakken herkansen en de rest van de vakken heb ik alle vertrouwen in dat ik het ophaal).

Bedankt voor de tip. Sowieso zal ik proberen om in aanmerking te komen voor het vwo, maar HBO-V is de enige studie die me enigszins ‘leuk’ lijkt als ik niet toegelaten word.

Ik zit nu in havo 5 en ga hierna naar vwo 6. Ik wil zelf ook geneeskunde gaan studeren en wil via de normale stroming meedoen. Ik ben namelijk al 19 en als ik dan ook nog verpleegkunde moet doen ben ik helemaal oud haha. En ik sta er goed genoeg voor om vwo in 1 jaar te gaan doen.

Ah, goed dat je gemiddelde hoog genoeg is om vwo in 1 jaar te doen. Al dat harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen, gefeliciteerd ^.^ Helaas is het op mijn school niet mogelijk om naar het VAVO te gaan. Ze besteden daar liever scholieren niet aan uit.

Ik wist niet dat het nog steeds mogelijk was om met HBO P naar geneeskunde te gaan. Ik zie het namelijk nergens meer staan bij de toelatingseisen.

Ik hoop dat het nog mogelijk is ^.^