zelfgemaakte maskertjes wie weet er een paar?

Heej,
weet jij mischien een maskertje die je zelf kan maken?
maakt niet uit voor wat voorn huid,
wil heb straks zelf even maken en geen zin om naar de winkel te gaan:)
xx

nee niets?

Rozenwatermasker (verzachtend masker voor gecombineerd tot normale huid)
Benodigdheden: 1 kleine komkommer, 1 theelepel gewone yoghurt, 3-4 druppels rozenwater.
Bereidingswijze: maal alles fijn en breng aan op een vochtige huid en laat 10-15 minuten zitten. Vermijd de ogen en het gebeid eromheen. Afspoelen met koel water en klaar. Heerlijk fris.
---------------------------------------------------------------------------------

Appelgezichtsmasker (vette tot gecombineerd huid)
Benodigdheden: 1 kleine tot middelgrote appel (geschild, in plakjes en zonder klokhuis), 3 eetlepels honing, 1 eetlepel zetmeel.
Bereidingswijze: pureer de stukjes appel met een vork en voeg de honing en zetmeel daaraan toe. Mix het samen. Verdeel over je gezicht en hals en laat het 15 minuten intrekken. Spoel af met koel water.
------------------------------------------------------------------------------
Perzikmasker (vette tot gecombineerd huid)
Benodigdheden: 1 eetlepel gewone yoghurt, 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel honing, 1 middelgrote perzik of nectarine (geschild en gepureerd). Heb je een normale tot droge huid, vervang dan de perzik door 1 kleine banaan.
Bereidingswijze: mix de ingrediënten en breng het op een vochtig, schoon gezicht aan en laat het 20 minuten intrekken. Reinig met lauwwarm water en verwijder alle resten van het masker met een watje.
---------------------------------------------------------------------------------
Droge, jeukende huid
Benodigdheden: theelepels honing, 3 eetlepels gepureerde avocado, eiwit van 1 ei, (1 kleine, gekoelde, smetteloze, stalen kom).
Bereidingswijze: mix en pureer de ingrediënten in de kom en breng aan op een vochtig, schoon gezicht. Vermijd de ogen en het gebied daaromheen. Laat 10-15 minuten intrekken. Ontspan en reinig met lauwwarm water.

------
hopelijk heb je wat aan XxX

Droge huid
Benodigdheden: 1 eierdooier, 1 theelepel honing, ½ tot 1 theelepel olijfolie, 1 vitamine E capsule.
Bereidingswijze: mix het allemaal samen. Verdeel over een vochtig gezicht en hals en laat het 20 minuten intrekken. Reinig met lauwwarm water.


Effen gezicht (gecombineerde tot normale huid)
Benodigdheden: 2 eetlepels poedermelk, 1 kleine komkommer (geschild en gepureerd), 2 theelepels normale yoghurt.
Bereidingswijze: mix en maal alle ingrediënten samen tot een gladde eenheid. Aanbrengen op het gezicht. Vermijd de ogen en laat het 20 minuten intrekken. Verwijder met lauwwarm water.


Kokosnootmasker. Hiervoor heb je voldoende kokosolie nodig om op je huid te verspreiden en rozenwater voor het spoelen. Masseer de kokosolie zachtjes in. Neem een handdoek, doop het in heet water, spoel het uit en leg over je gezicht. Als je gaat liggen zal de bloedsomloop de olie absorberen. Herhaal dit proces 4 tot 5 keer en spoel je gezicht dan af met warm water. De rozenolie zal alle restjes olie verwijderen. Zie je huid eens glanzen.


Tomatenpulp masker. Prak een paar tomaten, drink het sap op en verdeel de pulp over je gezicht. Het verstrakt je huid en sluit de poriën. Het tomatensap is voor het verfijnen van de huid van binnenuit.


Maskers voor een vette huid
Fuller?s Earth masker. Hiervoor heb je een theelepel ?Fuller?s Earth? (ontsmettingspoeder, verkrijgbaar bij de natuurwinkel) en rozenwater nodig om er een solutie van te maken. Gebruik de pasta als je huid onrustig of vettig is. Als je geen rozenwater kunt krijgen is Hamamelis (toverhazelaar) een goede vervanger.


Sinaasappelmasker. Hiervoor heb je een half kopje havermout en het sap van een halve sinaasappel, glycerine en wat eiwit nodig om er een deeg van te maken. Sla het eiwit en voeg dan havermout en sap toe. De glycerine is om de huid bevochtigen. Het eiwit vervaagt rimpels en de sinaasappel is om de huid voeden. Met dit masker worden open poriën en vettige teint wonderbaarlijk verjongd. De normale huid kan ook met dit masker worden behandeld.


Honigmasker. De beste manier om een honingmasker te gebruiken is door je vingers in een kom warm water te dopen en daarna in de honing. Breng de honing op je gezicht en hals aan met een opwaartse beweging en vermijdt het gebied rond de ogen. Laat de honig door je huid absorberen en was het daarna met warm water. Hierdoor gaat de huid glanzen als een parel.


Komkommer en melk masker. Dit is geweldig om je huid op te laten lichten, te reinigen, te tonen en om van zonnebrand af te komen. Haal het sap uit een komkommer. Je kunt de pulp als extra reinigingsmiddel gebruiken nadat je het gezichtsmasker hebt gebruikt. Voeg een eiwit, een beetje melkpoeder en wat rozenwater (voor een heerlijke geur) toe. Verspreidt het masker over je gezicht en je nek. Dit is geweldig voor tonen en bevochtigen van je gezicht, wat je leeftijd ook is. Het is volledig natuurlijk en heeft geen bijwerkingen.


Kaoline masker. Meng drie theelepels kaoline (porseleinaarde) met een halve eetlepel rozenwater, glycerine en benzoëtinctuur; kaoline en benzoëtinctuur kun je krijgen bij de apotheek of de reformwinkel. Breng het masker met een kwast aan, laat het 30 minuten zitten en was het af met warm water. Je huid zal glad en zacht zijn met een gloeiende kleur.


Masker voor een normale huid
Avocadomasker. Prak een halve avocado met één lepel zonnebloemolie. Breng het mengsel op gezicht en hals aan, maar vermijdt de gebieden rond de lippen en ogen. Laat 10 minuten zitten was het af met warm water.


Anti-verouderingsmasker voor een vlekkerige en rimpelige huid
Havermoutmasker. Dit zou om de dag gebruikt moeten worden. Meng twee lepels havermout met een half kopje melk en kook dit zachtjes totdat het zacht wordt. Roer er twee lepels olijfolie door. Laat het afkoelen en breng het dan aan op het gezicht en de hals. Laat ongeveer 25 minuten zitten en spoel af met handwarm water.

(voor je haar)
Bananen masker:
-prak een banaan
-voeg 2 eetlepels olijfolie toe
Stop het in je haar en je lokken worden gevoedt.

ananas masker?

Ik deed vroeger wel is suiker met water, kreeg ik een hele zachte huid van :’)

werkt dat echt suiker met water ? :wink:

Aardbeien masker tegen een droge en vette huid.
Twee eetlepels slagroom en 2 aardbeien.

Jaja Beautygloss.nl

Upp.