zelfgemaakt masker: altijd in huis!

Je eigen gezichtsmaskers maken, voor alle huidtypen!
Je kan naar een dure schoonheidspecialist gaan of prijzige maskers kopen bij een luxe drogist, maar het kan ook allemaal wat goedkoper en met hetzelfde resultaat! Hier wat tips en trucks om thuis lekker onderuit te gaan met een heerlijk gezichtsmaskertje op.

Gezichtsmaskers
Je kan gewoon huis tuin en keuken spullen gebruiken voor je eigen gemaakte hydraterende gezichtsmaskers voor je gezicht. Heb je een vette, acne huid, dan werken modder en uit klei gebaseerde maskers het beste om je huid weer in balans te krijgen. Droge huid is weer te verhelpen met hydraterende maskers gemaakt uit, honing en oliën. Groene thee en Ginseng zijn weer heerlijk voor een weelderige zachte ontspannen huid.

De meeste maskers (zelfgemaakte of andere) moeten gedurende 10 a 15 minuten op je gezicht blijven, gevolgd met reinigen en een dun laagje dag of nacht crème.

Recepten voor gezichtsmaskers
Hier zijn wat recepten voor verschillende huidtypen:

Honing yoghurt masker
Deze heerlijke masker is heel gemakkelijk te maken met maar 2 ingrediënten.
Huidtypen: Alle huidtypen.
Benodigdheden: 1 theelepel honing ( eventjes een minuutje in de magnetron voor harde honingsoorten) en 1 theelepel yoghurt (geen dieet of light maar gewone yoghurt).
Bereiding: Mix de twee ingrediënten samen en smeer het dan royaal over je gezicht. Laat het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was daarna je gezicht met een gestoomde washandje. Droge huid? Doe dan 2 theelepels honing in plaats van 1. Vette huid? Doe dan enkele druppels limoensap erbij.

Gezichtsmasker van kattenzand
Gezichtsmasker gemaakt van kattenzand, met een duurzame werking (geen grap!). In kattenzand zit hetzelfde soort klei dat ze in dure spa’s ook gebruiken voor hun kleimasker.[/H]
Huidtypen: Alle huidtypen.
Benodigdheden: 1 zak kattenzand (moet bestaan uit 100% natuurlijke klei), water, enkele druppels van je favoriete essentiële oliën.
Bereiding: Mix de water met wat eetlepels kattenzand en enkele druppels essentiële oliën bij elkaar (De oliën gebruiken we om het wat minder katachtig te maken en wat lekkerder te laten ruiken). Doe het dan royaal over je gezicht en laat het voor 15 minuten. Was het dan eraf!

Banana masker
Banana masker voor de vette huid. Deze masker ontspant de huid.
Huidtypen: Vette huid.
Benodigdheden: 1 banaan, het liefst een rijpe, 1 theelepel honing, een sinaasappel of limoen.
Bereiding: Mix de banaan en de honing samen, breng wat druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Breng het voor 15 minuten toe aan je gezicht. Reinig je gezicht voor het aanbrengen goed.

Wortel masker
Wortel masker, goed voor een onzuivere huid.
Huidtypen: Onzuivere huid.
Benodigdheden: 2 tot 3 grote wortels, 2 en half eetlepels honing.
Bereiding: Kook de wortels en als ze gaar zijn dan pureer je ze. Mix het met de honing en als het op jouw temperatuur is doe het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was het later met koud water eraf.

Perzik masker
Perzik masker voor de normale huid.
Huidtypen: Normale huid.
Benodigdheden: 1 middelgrote perzik, 1 eetlepel honing en havermeel.
Bereiding: Kook de perzik zodra het zacht genoeg is pureer het dan met je vork. Meng dan de honing en havermeel toe zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht en was het dan met gekoelde water af.

Avocado masker
Avocado masker voor de droge huid.
Huidtypen: Droge huid.
Benodigdheden: Een halve avocado en half klein kopje honing.
Bereiding: Een klassiek recept voor een droge huid. Pureer de avocado in een schaal en roer er dan de honing doorheen. Smeer het dan over je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Reinig je gezicht later met een gekoelde washandje.

Melk masker
Melk masker voor de droge huid.
Huidtypen: Droge huid.
Benodigdheden: 1 theelepel poedermelk, 1 theelepel honing, 1 theelepel Aloë Vera gel en 2 druppels essentiële olie.
Bereiding: Mix de ingrediënten goed met elkaar. Laat het dan op je gezicht voor 15 minuten, was het daarna af met een warme washandje. Dit recept is goed twee personen.

Suiker masker
Goed werkende gezichtsmaker voor de wat oudere huidtypen.
Huidtypen: Oudere huidtypen.
Benodigdheden: 2 theelepels suiker en 3 theelepels warm water.
Bereiding: Roer de suiker in het warme water totdat het geheel gesmolten is. Kijk goed dat alle klontjes verdwenen zijn anders kan het je huid beschadigen. Breng het dan aan op je gezicht en masseer het goed in met draaiende bewegingen. Reinig het dan met een stomende washandje (eventjes in de magnetron, kijk uit dat het niet te heet is).

Yoghurt masker
Yoghurt masker voor de gevoelige of verbrande huid.
Huidtypen: Gevoelige of verbrande huid.
Benodigdheden: 1 kopje koude yoghurt, een halve kopje havermout.
Bereiding: Doe de ingrediënten bij elkaar en mix het. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Was het af met een gestoomde washandje (verwarmd in de magnetron). Je kan ook voor de verandering het havermout vervangen door eieren (zonder de eigeel).

Dus deze maskers zijn er alleen om je huid te hydrateren? En heb je ze zelf ook uitgeprobeerd?

Dat kattenzand masker lijkt me echt ranzig. :’)

Ik doe meestal een yoghurt masker, honing masker of een cacao masker. Vind het wel lekker voor ontspannen en een kalmere huid te krijgen maar tegen porien en puistjes vind ik het klei masker van de tuinen toch beter werken.

@ cup cake: ja, de meeste wel.
@ Nega†ive: nouen.

trouwens, je kunt er ook je eigen bedachte maskers op zetten. :hammer:

Alwéér zo’n topic?