Zelf gitaar leren spelen

Ik wil graag zelf beginnen met gitaar spelen omdat ik momenteel geen geld heb voor lessen.
Zijn er hier mensen die het zich zelf (redelijk) aan hebben kunnen leren?
Hoeveel uur spelen jullie p/w? Hebben jullie zomaar een gitaar gekocht of toch eentje van waarde?
Verder misschien nog tips?:slightly_smiling_face:

er is hier een topic over.

http://forum.girlscene.nl/forum/lifestyle/het-grote-wijlerenonszelfgitaarspelentopic.-118545.0.html

Ik ben begonnen op een hele goedkope gitaar. Op internet staan alle akoorden met vingerzettingen erbij, daardoor heb ik in nog geen 2 weken alle akkoorden geleerd en kon ik gitaar spelen ^^ daarna ben ik zelf, ook via internet, tabs gaan leren spelen.

Ik heb zelf ook geen lessen gehad in het begin… Je kan een zeer goede basis opbouwen door het zelf aan te leren… Het is gewoon even doorzetten en er voor gaan! :upside_down_face:

Zelf speel ik nu 3 jaar gitaar, en zit samen met een paar vrienden in de band “Vengeance Is Ours”, waar ik de gitarist van ben… Het is echt vet om nu al af en toe een optreden te hebben, zeker de moeite waard haha!

Ik begon zelf eerst met een paar filmpjes op youtube, maar die zijn meestal best amateuristisch… Ik zou eerder een e-book lezen en gebruiken bij het oefenen, daar leerde ik zelf het meeste van… Ik gebruikte http://www.paypro.nl/producten/Leer_Gitaar_Spelen_In_4_Dagen/14814/20896 , en ben er best tevreden mee… Hiermee kan je wel snel een goede basis mee leggen.

You go girl! :kissing: