Zeer droge huid

Hey!
Ik heb een probleem mijn huid is echt raar. Ik heb een gecombineerde huid, maar mijn neus is echt ALTIJD droog, heel schilferig, en het ziet er niet uit als ik foundation draag. Ik ga niet stoppen met t dragen van foundation. Mijn voorhoofd is soms ook droog en schilferig, maar ook weer vettig, daardoor heb ik een paar puistjes (het is een beetje weggetrokken door de pil). Het droge op mn voorhoofd trekt wel weg nadat ik creme heb gebruikt. Maar t probleem is dus mijn huid rond de neus. Ik ben echt ten einde raad… Ik heb echt alles geprobeerd, Inecto dagcreme, clinique creme, nivea creme die dikke uit het blauwe blik, nivea young, vaseline, kruidvat calendula creme, kruidvat teatree dagcreme, ik heb zelf mijn moeders anti-aging creme gebruikt want die is heel vettig zei iemand. En nu weet ik dus echt niet wat ik op mijn neus moet smeren, het klinkt echt heel gek I know haha. Maar is het een reden om daarvoor naar de dokter te gaan, of weten jullie iets beters?

Sorry voor mijn zeik verhaal, maar ik hoop dat jullie iets weten.
Liefs.

moddermaskers (of kleimaskers), die absorberen talg!
gewoon een tube kopen en dan enkel smeren waar je last hebt van talg, dus niet op je neus anders wordt ie nog droger.
Je moet trouwens ook een combinatie maken van dingen
*schraapt keel*
-een wasgel tegen vette huid enkel rond je neus wassen, moeilijk, maar dat gaat ook :'3
-een toner tegen vette huid
-een plaatselijk crèmepje
-en dan maskertje

verder ook nog
-je huid met niet te warm water wassen
-ook niet te veel agressieve producten gebruiken, want die zorgen ervoor dat je huid net meer talg gaat aanmaken, en zeker nooit met een gewone blok zeep wassen die voor je lichaam en je handen is bedoelt. Vermijd ook alcohol in producten.
-je mag je huid ook niet vaker dan 2x per dag wassen
-als je een dagcrème wilt gebruiken, gebruik dan een olie-vrije hydraterende dagcrème. Vochtinbrengende crèmes maken je gezicht niet vetter.
-Als dit niet helpt kan je ook medicijnen tegen overtollige talg nemen. Maar dat zou ik niet doen, aangezien de rest van je huid nogal droog is.
-En als laatste: wees blij, talg beschermt je tegen rimpels :grinning_face_with_smiling_eyes:

een talgregulerende zalf, maar laat je van tevoren even goed adviseren bij een schoonheidsspecialiste en probeer een monstertje, want anders blijf je geld uitgeven aan producten!
ik heb dat ook een tijd gehad, mn t-zone was heel vet, maar rond mn mond en soms mn neus juist droog. en nu gebruik ik avène, dat koop je bij de apotheek. dat werkt wel goed vind ik!

Ik heb het ook, maar dan alleen op mijn neus.
Maar ik heb vanaf mijn 11de heel veel rotzooi gebruikt tegen acne. 9 van de 10 producten kwamen wel van de apotheek zoals benzolperoxide, lotions, de pil etc. Misschien ligt daar bij jou ook de oorzaak?
Verder scrub ik mijn huid 1 tot 2x per week en smeer ik hem elke avond en ochtend in met Palmers Cocoa Butter.

Dankje voor je reactie, ik ga deze week nog even langs! (:

Is iemand wel eens voor zo’n soort probleem bij de dokter geweest?

Beetje late reactie maar misschien lees je het nog en heb je er nog wat aan ook!!
Ik heb ook echt last van droge huid en heb ook alles al geprobeerd.
Ik gebruik nu vaseline intensive rescue en die werkt bij mij echt goed…
Het is echt goed spul zit ook geen troep in zegh maar ( ook ongeparfumeerd)
Ik ben ook weleens bij de dokter geweest ik kreeg toen een creme met een soort hormonen erin omdat mijn huid niet genoeg hormonen zelf aanmaakten ofzo!!
Ik mocht hiermee niet in de zon enz en het hielp ook niet echt…
Die vaseline intensive resceu werkt wel!! bij mij dan he!!