"Zeecontainer" kamer inrichten

Hoi allemaal!

Ik ga binnenkort verhuizen en jawel, naar een zeecontainer in Amsterdam, namelijk de Wenckebachweg. Misschien bij sommigen bekend?
In ieder geval, ik ben niet de meest creatieveling en aangezien deze kamer 12 meter lang is bij 2,3 meter breed, vraag ik me af hoe ik het het beste kan inrichten… Hier een plattegrond van de kamer:

http://bewonersverenigingwenckehof.nl/images/text/2342d8a616837cd6.jpg

Ook hier twee youtube filmpjes van hoe het er in het echt uit ziet:

http://www.youtube.com/watch?v=EJ10I_zQ8FY
http://www.youtube.com/watch?v=qNKzSLBx7LI

Nu is mijn vraag dus aan de creatievelingen en interieur architechten in spe onder ons: hoe in te richten? Het gedeelte met het keukenblok wordt dan de keuken/woonkamer(?), en het andere gedeelte de slaapkamer (of ook deels woonkamer met bank+tv??!!)

Er is niet veel licht, aangezien er maar alleen bij de twee uiteindes ramen zitten. Qua meubels heb ik nog een koelkast die ergens naast het keukenblok moet komen te staan, een zwarte vierkante tafel en 3 rode stoeltjes (mijn vorige kamer was rood/zwart/wit ingericht). Ook heb ik nog een rode 2zits bank, maar daar kan eventueel een andere kleur kleed over, want ik denk dat ik meer bruin, crème, zachte/warme kleuren wil…

Ohja, ook niet onbelangrijk: de keukenkastjes zijn geel (zoals in het filmpje te zien)… niet heel erg mooi, dus hoe dat te combineren?

Zo, heel verhaal. Maar ik heb echt geen idee, dus ik hoop dat iemand me wil helpen met de inrichting en kleuren enzo :slightly_smiling_face:

Liefs

Woow vet! Ik zou het zelf alleen niet weten, moeilijke afmetingen!

Wacht, ik zou eventjes proberen een schetsje te maken. :’) Komt er een tweepersoons bed in, of? :astonished:

De meeste mensen die op zichzelf wonen, eten vaak toch op de bank dus een vaste eettafel is niet zo nodig.

Ik zou in de linksboven-hoek een bank neerzetten met misschien een chaise-longue of fauteuil langs het raam. De tv kan dan naast de voordeur staan.

Dan kun je een inklaptafel met klapstoelen tegen de muur tegenover het keukenblok zetten voor als je een keer aan tafel wilt eten of gasten hebt (ik heb zelf de norden eettafel van Ikea (van marktplaats gekocht) en vind die heel fijn).

Dan zou ik een bureau neerzetten tegen de muur aan de andere kant van de douche.
Dan je bed aan de linkermuur onderaan. Ook kun je een expedit boekenkast van ikea kopen en die als roomdivider tussen je bureau en bed zetten.
Kledingkast moet je dan maar even zien of ie tegen de linkermuur nog past of beter tegen de rechtermuur kan staan.

Aangezien je niet veel licht hebt, zou ik vooral lichte meubels kopen (wit).

Het boek eco chic wonen van O. Heath is ook aan te raden om eens doorheen te bladeren (misschien heeft je bieb het?). Daar staat veel inspiratie in met heel lichte en natuurlijk kamers en het is vooral gefocusd op meubels en alles hergebruiken, dus heel handig voor een student, die de meubels misschien bij een kringloopwinkel weg moet halen.

Of nouja, ik kan het beter uitleggen. :’)
Naast zeg maar de ‘badkamer’ je bed, kast en alles, eventueel iets om dingen op te bergen. Want als je dat aan de kant van de galerij doet, heb je minder privacy. Naast de keuken kan je de TV neerzetten en daar tegenover de bank (over andersom). Haha, ik weet het niet. :’) Vaak kan je het beter zien als je er echt bent en op het moment dat je het er neer moet zetten.

Ik zou het begin waar je binnenkomt je woonkamer maken tot aan de badkamer (:
Net naast je voordeur een lekker bank met daarnaast evnetueel een bureau en daartegenover je tv & boekenkast / of whatever je dan hebt. Je stoeltjes zou ik verdelen over de wand aan de kant van de ‘bank’ probeer dat wel iets uit elkaar te zetten anders heb je 1 prop rood op elkaar. Ik zou als ik jou was een leuke kleur zoeken voor op je muur zodat je dat rood beetje compenseert !

Na je badkamer zou ik gelijk bij die muur je bed zetten zodat dat beetje wegvalt en je nog wat ruimte over hebt ! Verder kan je altijd nog je bureau in die kamer kwijt … leuke indeling trouwens (:
Ik zou 1 wand kleuren en de rest wit laten. Maak het niet te donker dan lijkt het net alsof je in een holletje woont !

Een expedit kast bureau combinatie is misschien wel makkelijk,
Een bureau+eettafel+kastruimte… (@ de beschrijving van Ichdrasil)

Erg leuk huisje! :slightly_smiling_face:

Lijkt me echt geweldig :'D

mijn twee zussen wonen daar ook!
die hebben als ze binnenkomen een tafel,
daarna dus de keuken en dan de badkamer (aan de muur hebben ze daar posters enzo, zulke hele grote filmposters) en dan als je langs de badkamer komt in het tweede gedeelte hebben ze links in de hoek een tweepersoonsbed en daar na een bureau met laptop en alles en een kledingkast enzo.

Ik denk dat dat de handigste indeling is.

succes ermee!

Dat lijkt me echt gaaf om te wonen

http://i39.tinypic.com/mtukqe.png

ik zou dus een inklaptafel nemen en die wat op barhoogte hangen, en dan 2 barkrukken erbij (een beetje variatie in hoogtes is nogal aan te raden bij dit soort ruimtes denk ik) en dan een tapijt om wat ruimtes af te bakenen. een kokosmat misschien voor de keuken/eethoek?

verder denk ik dat een hoogslaper misschien wel handig is, dan kun je daaronder nog je bank zetten of je bureau of zelfs je kleren daar opbergen,
dus daarmee valt heeel veel ruimte te winnen.
maar dat kan natuurlijk alleen als het plafond hoog genoeg is.

Floorplanner.com!

Superleuk! Ik sta al een tijdje op een wachtlijst voor een containerwoning, maar er is 2,5 jaar wachttijd, nog steeds.

leuk zelf heb ik een spacebox gehad, die is alleen wel iets makkelijker in te richten want die zijn niet langwerpig.
Ik nam een groot bureau en daar at ik dan gewoon ook aan. Dus miss kan je dat ook doen? En het slaapgedeelte zou ik doen bij de balkon kant ja.

Bedankt voor alle reacties, leuk dat jullie meedenken :slightly_smiling_face:
Sowieso is een hoogslaper geen goed idee, die heb ik namelijk nu in mn andere kamer, maar kreeg al genoeg klachten van de onderbuurman, hehe…
Die gaat dus sowieso weg en er komt een ander bed van 1.40m. Ik heb ook nog een witte (die kleinere) expedit room divider van de ikea, die ga ik misschien tegen een wand aan zetten in de keuken?
Verder is een bureau niet nodig omdat ik altijd als ik leer/laptop dat aan m’n eettafel doe :slightly_smiling_face:.
Ik ben er gister naar toe geweest, en heb bij wat andere mensen naar binnen gegluurd. Sommigen hadden het echt super leuk ingericht!

Is het een idee om het bed dwars te zetten bij de balkon kant? Dus dat de lengte van het bed (2m) precies past in de breedte (2.3m) van het huisje? En dan iets verder van het raam af zodat de deur nog een beetje open kan… En dan verder daar m’n bank & tv meubel neer te zetten en een kleding kast tegen de badkamer aan?

Pffff, zo lastig dit :stuck_out_tongue: ik moet maar is gaan bladeren in tijdschriften inderdaad…
En @sunn, dank je voor de site :slightly_smiling_face: die ga ik is proberen!

Ik vond dit plaatje:

http://www.flickr.com/photos/assasin/4219518763/

Ziet er ook super gezellig uit!

Of iets als dit, zijn misschien meer de kleuren voor jou.

http://www.vanderwiel.nl/files/0/2/4/1/101026_26-a5.jpg

http://www.vanderwiel.nl/files/2/2/4/1/101026_28-a5.jpg

http://www.vanderwiel.nl/files/2/2/4/1/101026_28-a5.jpg

http://www.vanderwiel.nl/files/6/2/4/1/101026_39-a5.jpg

Ik heb ook in zoiets gewoond, maar dan zat mijn meterkast direct naast de voordeur, daarachter de badkamer en dan het keukenblok. Zat ook maar aan 1 kant ramen in.

Ik had een slaapbankje, wat er makkelijk is als er mensen op bezoek komen. (hoeven ze niet op je bed te zitten) maar ook handig als ze blijven slapen. Als je een kleintje neemt neemt het ook niet veel ruimte in…

Verder stond het bij mij helemaal volgepropt met kastjes en tafeltjes xD

Ik ken ook mensen die in een zeecontainer wonen. Het valt best mee met de hoeveelheid licht hoor! Je hebt wel ruimte voor een leuk zithoekje, bed en een eettafel met aantal stoelen.

De jongen in het 2e filmpje heeft wel een erg goede indeling. Hij haalt het maximale uit de ruimte, vind ik. Ik vind het trouwens echt leuk! Hoeveel betaal je er dan voor, als ik vragen mag?