zachte lenzen

ik ben net mn lens kwijt, stresstressstreesssss maar ik zat er al een tijdje over na te denken om zachte lenzen te nemen omdat ik best vaak last heb van mn harde…
je moet ze dacht ik per maand/week/dag kopen(:face_with_raised_eyebrow:)
en je kans ze toch ook gewoon bij de hema kruitvat enz kopen als je je sterkte weet?
kan iemand mij hier wat meer info over vertellen?:face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow:
xxx Noa

Ik zou gewoon eens een brillen winkel in lopen bijv specsevers.
Daar kan je zachte maand lenzen kopen van 10 euro.
Dan dan bekijken ze ook nog gratig je sterkte enzo.

Ik heb zachte maandlenzen. Gewoon bij Hans Anders weg. Maar je kunt je lenzen ook bij bijv. het Kruidvat halen (als je je sterkte weet iig). Een vriendin van me doet dat ook, en het bevalt haar goed (:

ik laat mijn oogsterkte altijd meten bij de hans anders, alleen meestal koop ik mijn lenzen via internet (goedkoper) en als je er dan een aantal koopt kun je er een paar maanden mee vooruit. bij zachte lenzen moet je ze om de maand wisselen.

ik heb zachte lenzen, bij een opticien genaamd prummel.
daar hebben ze gewoon een pakket met 6 maal maandlenzen, dus daar kun je 6 maanden mee vooruit en je moet dan elke maand nieuwe in doen.
werkt voor mij prima.

ik ga morgen mn ogen laten opmeten(ik weet mn sterkte niet precies) en omdat ik zelf mn nieuwe lenzen moet betalen ga ik ze is een keer proberen bij de hema of kruitvat ofz…
bij de hema = 12,50 en dan zitten er 6paar in(dus voor 3maanden)
of 1 stuk voor 3 maanden = 4,50 (9 euro voor 2 lenzen dus)
als het niet bevalt kan ik altijd nog nieuwe harde bij de opticien kopen!
maar even een vraagje: kopen jullie dus wel is lenzen bij het kruitvat, hema etc? en met welke precies hebben jullie goeie ervaringen?
en is het erg wennen van harde naar zachte lenzen???
1 PROBLEEM:
MORGEN BLIND NAAR SCHOOL!

Ik heb zachte maandlenzen. Bevalt me goed. Heb ze nu 2 maanden ofzo.
De lenzen bij de kruidvat bijvoorbeeld zijn slechte kwaliteit heb ik gehoord. Een vriendin van mij had ze een keer gekocht maar vond ze echt niet fijn.
Het beste kan je gewoon echt gaan naar een brillen/lenzen winkel.

geen ervaring met kruidvat of hema maar van harde naar zachte lenzen lijkt mij niet zo’n probleem, van zachte naar harde is juist meer wennen. dus ik denk dat je wel snel zult wennen (:

ik zou niet bij kruidvat of hema halen.
het schijtn ook dat die vloeistof voor je lenzen daar echt jaren over datum is.

lenzen vloeistof koop ik gewoon bij de opticien hoor

Ik heb zelf zachte lenzen, maand lenzen. Ik voel ze niet, ze zitten super enz. Maar ik koop ze NIET bij hema en zo. Ik haal ze bij Hans van Dorsen, wel ffies iets duurder, maar wel beter voor je ogen! Ik ga namelijk geen goedkope troep in mijn ogen douwen. Lenzen vloeistof koop ik daar ook.

met lenzen moet je rekening houden met bolheid, vochtbalans en sterkte van je ogen. ik zou niet zomaar een paar van kruidvat kopen, maar gewoon verstandig naar de opticien gaan.

Ga gewoon naar een opticien, die weet precies wat voor soort en maat je nodig hebt. Bij Hans Anders schijnen ze goedkoop te zijn (daar heb ik de mijne vandaan. ;-p)

Dubbelpost, excuse moi. n_n

NIET bij zo’n goedkoop ding kopen serieus. daar krijg je later last van! ik zit bij Vissers Contactlenzen Specialist… het kost wat meer, maar dan weet je zeker dat het goed is!

iedereen zegt dat nu wel maar jullie hebben het zelf nooit geprobr?
ik heb wel wat op internet gezocht en volgens mij kan ik het best een keer proberen…
ik kan anders mn vakantie niet betalen:(

zo heel veel in prijs verschil is het ook weer niet…
hansanders =45 per half jaar
hema = bijna 40 voor een half jaar
en ik heb reacties gelezen dat je van opticien lenzen net zo veel last kan hebben als van droigst lenzen…
het enige verschil voor mij is dat ik geen geld heb en de lenzenvan de hema per maand kan kopen en niet in een pakker van een half jaar waar ik geen geld voor heb.
maar naar prijs gekeken lijkt me de kwaliteit ook wel mee vallen(zit toch niet in die 5 euro?)

en ik laat mn ogen gewoon opmeten bij een opticien en ik haal goeie vloeistof om ze te reinigen en bevallen ze niet liggen ze na een dag in de prullenbak voor dat geld kan dat!

up

Nooooooooooooit, lenzen halen bij goedkope opticiens of drogisten. Het zijn wel je ogen hé? En vaak zijn dat soort winkels niet gespecialiseerd in ‘het oog’ proberen ze alleen maar aan geld te denken. Ik heb zelf zachte lenzen van een oog-merk-opticien. Het is prijzig, maar ik heb nooit geïrriteerde ogen. Je ogen gaan ook jeuken van die kruidvat vloeistof. Mijn broer heeft het één keer gebruikt omdat hij op vakantie was en zijn vloeistof was vergeten. Zijn ogen gloeiden rood en ze brandden.

Ik denk dat mijn lenzen iets van 200,- per half jaar kostten, maar dan heb je ook écht wat.