xunicornialler's fotografie

Hey allemaal,

Ik ben Johanna, ik ben 13 jaar oud, en ik vind het leuk om foto’s te maken! :slightly_smiling_face: Ik maak vooral natuur- en macrofoto’s, ik wil ook nog eens oefenen met mensen, want dat lijkt me ook heel erg leuk. Ik fotografeer met de Olympus Sp-590-Uz, met de 4,6-119,6 mm lens. Ik ben nog niet zo heel goed, maar ik zou het leuk vinden om commentaar te krijgen, zodat ik kan leren en oefenen :slightly_smiling_face: Ik bewerk mijn foto’s soms een beetje met Photo Gallery, ik heb geen geld voor Photoshop e.d. Ik heb ook een DeviantArt waar mijn foto’s op staan: http://xeenhoornx.deviantart.com/

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Waterdrops20.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Waterdrops.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Water.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Clothespin.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Pinecone.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/TreeTrunk.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Twigs.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Pumpkin.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Flowers.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Leaf20.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Leaf.jpg

xx Johanna :slightly_smiling_face:

Nog iemand van dertien! :grinning:
Je hebt oog voor je foto’s, alleen vind ik de uitvoering niet erg aansprekend. Zoiezo vind ik je keuze voor zwartwit niet zo sterk, het past niet bij de foto’s vind ik. De kleurfoto’s vind ik vrij saai, het is niet echt leuk naar een paar takken te kijken ofzo als je snapt wat ik bedoel. Een paar foto’s bevatten ook overbelichte of zelfs witte stukken en dat stoort me een beetje. Sla je je foto’s op in PNG? De kwalteit/scherpte is niet zo heel goed wss door dat je als JPG opslaat. Succes met fotograferen^^

@puckcherry dankjewel! Hier heb ik wat aan, en wat leuk dat je ook dertien bent :slightly_smiling_face: ik heb deze opgeslagen als JPG ja, ik zal ze de volgende keer als PNG opslaan, even kijken of de kwaliteit beter is dan.

Haha ik voel me altijd zo dumby tussen alle mensen van 16/17/18 hier - although ze erg aardig zijn hoor haha :grinning: . Ik heb je ook even gewatcht op deviantart (ik ben daar ook puckcherry haha).

Ik ga trouwens waarschijnlijk binnenkort naar de veluwe, even kijken of ik daar nog mooie foto’s kan maken :slightly_smiling_face:

@puckcherry haha jaa, dat heb ik ook altijd :slightly_smiling_face: haha, ik heb je ook gewatcht, je hebt echt mooie foto’s!

oh, ik vond net nog twee oudere foto’s. Deze komen volgens mij nog uit einde 2010/begin 2011, haha
12.

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Lichtjes.jpg

http://i1281.photobucket.com/albums/a510/xunicornialler/Waterontheladysmantle.jpg

ik stoor me bij 12 wel aan die zwarte puntjes, en 13 is niet echt scherp, maar ik kan er nu niet zo veel meer aan doen.

Respect voor jullie twee dertienjarige :wink:
Jullie houden je bezig met goede en leuke dingen! Haha!

Je foto’s zijn mooi, zeker voor een beginner! Probeer gewoon jezelf telkens uit te dagen en dingen te fotograferen die je normaal niet zou doen. Dus, zoals je zelf ook al zegt, expirimenteren met mensen of dieren, landschappen, enz.

Keep up the good work!

Ik vind het inderdaad niet slecht voor een beginner :slightly_smiling_face: je kijkt in ieder geval wel op een goede manier denk ik zo te zien. Als je 11 een beetje bewerkt, wat meer geel/herfstachtige kleuren, dan denk ik dat dat best een interessant beeld kan worden. Bij 12 kan ik me er heel erg in vinden dat je je irriteert aan de zwarte puntjes. Heb je Photoshop? Dan kan je dat makkelijk weggummen, zal de foto veel goed doen denk ik. Ik ben zeker benieuwd naar meer en vooral inderdaad andere, nieuwe dingen. Ga zo door :slightly_smiling_face:

@TUtBolkAk Dankjewel! :slightly_smiling_face:

@Curiosityy Dankjewel :grinning: ik heb jammer genoeg geen Photoshop, ik heb het al vaker geprobeerd te downloaden via torrents, omdat ik geen geld heb voor de echte versie, maar jammer genoeg is het nog niet gelukt :\

Photofiltre & Photoscape & evt Gimp zijn goeie vervangers voor als je geen PS hebt! :grinning: Ze zijn helemaal gratis. Ik heb zelf PS maar gebruik Photoscape er naast bij omdat het een lekker handig en simpel programma is ha.

Als je er aan de hand van 0bliviate’s note niet uit komt, weet ik ook nog wel hoe je eraan kan komen :slightly_smiling_face: in dat geval kan je me noten!

Ik heb nu de foto’s wat meer bewerkt naar jullie tips, en ik heb mijn nieuwe logo er op gezet :slightly_smiling_face: Ik heb trouwens photoshop, dankzij 0bliviate! Ik heb bij 12 ook de puntjes met photoshop weten weg te halen.

Ik ga binnenkort als ik iets meer tijd heb, weer foto’s maken, ik heb het jammer genoeg heel erg druk met school.