WSPA & Partij Voor De Dieren?

Nja we weten allemaal we waar het voor staat.

Wat vinden jullie ervan?

Ik vind veel van hun acties en uitspraken verschrikkelijk irritant.

Als je maar geen ronde vissenkom op je kamer hebt he!

-

^Dit topic of deze partijen/organistaties??

Ik vind het goed dat er voor de dieren wordt opgekomen, maar ik denk niet dat ze een eigen partij moeten hebben. Als de ‘machthebbende’ partijen wat diervriendelijker zijn is dat al genoeg.

Verder vind ik het goed dat de WSPA zich inzet voor dieren, hoewel het nog de vraag is hoeveel geld er naar die beestjes gaat.

1-1-4, red het dier! 500 animalcops, jaaah!

Dat heb ik ook wel ja.
Dan maken ze wel mooi reclame en laten ze dingen zien, maar of ze nou echt helpen…

Maargoed, ik vind het opzich wel goed, alleen ik vraag me af hoe sommige ministers/andere partijen zich er mee bezig houden.

jaaaa, daar ben ik echt superblij mee!

en over de WSPA, als ik zeker zou weten dat het ook echt gebruikt wordt om die beestjes te helpen zou ik echt wel storten. maar ik wil niet dat iemand het ff leuk in z’n zak steekt.

Ik vind het heel goed dat er mensen zijn die zich inzetten voor dieren, maar als je het programma van de PVDD bekijkt, gaat het daar alléén maar over. Ik heb het zelf doorgenomen, en (ik weet het niet meer precies) bijna alle hoofdstukken gaan over het welzijn van de dieren, op 2 of 3 hoofdstukken na, waar ze andere dingen in hebben gepropt (en zelfs dan kunnen ze dat nog vanuit de ‘dierenogen’ bekijken).
Ik vind het dus overdreven, want net als dat ik de PVV en VVD verschrikkelijk vind omdat ze alléén maar voor hun eigen welvaart strijden, vind ik het ook niet goed als de PVDD alléén maar opkomt voor dieren.

Al zou ik toch eerder PVDD stemmen dan PVV of VVD, sowieso :’)

Ik snap dat er mensen zijn die het slecht/overdreven vinden, maar bedenk het volgende eens:
(ik spreek eventjes met Belgische partijen, omdat ik de Nederlandse variant niet ken)

Nog vòòr Groen bestond, was er geen enkele partij die over het milieu standpunten had. Sinds de komst van Groen (hoewel het een kleine partij is, en totaal niet succesvol is) heeft iedere partij een milieubeleid op zijn agenda staan.
Hetzelfde met het Vlaams Blok/Vlaams Belang (= nationalistische partij, en volgens velen ook racistisch). Hoewel veel mensen die partij haten, heeft het toch iets bereikt: iedere partij heeft nu een asielbeleid uitgestippeld. Of een mening erover.

En zo denk ik dat de Partij voor de Dieren ook werkt. Ze zullen nooit succesvol zijn en aan de macht komen, maar ze zullen wel een overwinning behalen: dankzij hun partij zullen de andere partijen ook aandacht besteden aan dierenwelzijn. En dat is belangrijk.

@ Vintagerocks
Als PVDD wél een groot aantal zegels gekregen had, dan had je er wel anders tegenaan gekeken denk ik. Het is een partij die zich te veel op één ding richt, en dat is nooit goed. Het is inderdaad super als er rekening met dieren gehouden wordt (daar ben ik ook helemaal vóór) maar het is niet het enige onderwerp waar aan gewerkt moet worden.
Maar ik denk ook wel dat je (achteraf gezien) gelijkt hebt. Achteraf gezien heeft de PVDD inderdaad invloed op de andere partijen, door zich zo te benadrukken, ja, maar dit was niet PVDD’s bedoeling geweest.

@laBlanche
Ik vind trouwens het invoeren van 114 níét goed.
Dit alarmnummer is voor huis- of wilde dieren in nood. Maar dit is eigenlijk helemaal niet relevant. Maar waar we pas echt aandacht aan moeten besteden is bio-industrie. Ik vind het belachelijk dat mensen die, wijze van spreken, zoveel van hun eigen hond houden om bij daar een alarmnummer voor te bellen, wel gewoon massavlees eten. Dus dieren die een verrot leven hebben gehad, zonder zonlicht, vers voer en vooral zonder normale leefruimte.
Dát zijn de dieren waar aandacht aan besteed moet worden, want voor de huisdieren en wilde dieren hebben we de dierenambulances al.

tja … dieren zijn ook wezens maar ja goed om daarnou werkelijk op te gaan stemmen … er zijn veele ergere dingen op die aan gepakt moeten worden. dus vind ik het erg nutteloos.

Hee, dankzij de PVV komt er wel een animal cops he :wink: Wat nou alleen eigen belang.

Ik vind het trouwens rechtvaardiger als een partij zich alleen met dieren bezig houdt, dan als een partij zich alleen met mensen bezig houdt. In Nederland leven namelijk veel meer dieren dan mensen, en die mogen ook een beetje vertegenwoordigd worden. Daarom stem ik PvdD.

@ Matchacha Als je mn andere bericht had gelezen, had je gelijk al een antwoord gehad op je opmerking…

Belachelijk. De situatie van de mens (wegens politiek) is volledig uit balans geraakt en dan richt men een partij op voor de dieren. Eerst moeten wij een goede leven krijgen.

Ja ja ik snap je. Je vindt dat de PvdD zich te veel specialiseert. Maar daar ben ik het niet mee eens, we leven in een land met veel meer dieren dan mensen, dus zo gek is het niet dat een partij zich richt op dieren. Er zijn genoeg andere partijen die dat niet doen. Over ondervertegenwoordiging gesproken.
Overigens richten andere partijen zich alleenmaar op mensen. En je zegt zo juist dat een partij zich niet te veel op één ding moet richten. Uiteindelijk doet iedere partij dat dus toch wel.

@Matchacha
Waar ik ik het vooral over had was je opmerking: Hee, dankzij de PVV komt er wel een animal cops he Wat nou alleen eigen belang.
Dat je daarvoor mijn andere bericht maar moest lezen… Want realistisch gezien gaat dat 114 óók om mensen, en niet om de dieren. Échte dierenvrienden zouden zich meer bezig moeten houden met dieren in de bio-industrie, want die hebben het véél erger dan de gemiddelde huisdier.

Bijna iedereen, en dan overdrijf ik niet, vind mensen belangrijker dan dieren, zo is het nou eenmaal (kijk maar naar het bericht van Pickpocket). Ik vind dieren zelf belangrijker dan de gemiddelde mens dat vindt, dat sowieso. Maar mensen staan nou eenmaal boven dieren. Anders zou men geen hond aan een lijntje houden en gaan vlees eten.

Wat de PVV dus met dat 114 probeert te bereiken is dat mensen gaan denken dat zij dierenvrienden zijn, maar hier klopt helemaal niks van. Het is één en al eigenbelang.

En dat je zegt dat andere partijen zich alléén maar op mensen richten, is helemaal niet waar, want je kan de wereld niet alleen verdelen in ‘mensen’ en ‘dieren’.

Nogmaals, ik zou zelf ook veel eerder op de PVDD stemmen dan op PVV. Ik probeer hier alleen duidelijk mee te maken wáarom ik zo tegen de PVV ben.