Workworkwork

Hi!

Ik zal even uitleggen wat mijn situatie is, want ik weet niet wat ik het beste kan doen. :frowning_face:
Ik ben 19 jaar, en ik ben afgestudeerd op MBO niveau 3 Verkoopspecialist. (Verkoopmedewerker met een stukje leidinggevende) En sinds juli 2016 werk ik bij een winkel wat 10 km van mij vandaan is. Dit is voor mij ideaal, omdat ik al weinig verdien met mijn salaris dus ik ben bijna niks kwijt aan benzine. In juni 2018 krijg ik een vast contract, of word ik eruit gegooid want dit is mijn 3e contract.

Bij ons heb je sinds januari dit jaar klantenpassen, en afgelopen woensdag was er een vergadering tussen alle managers en de bazen. Volgens de baas verkopen wij (en zijn andere filialen) vergeleken met de andere vestigingen te weinig klantenpassen. Nu hebben ze bedacht om de medewerkers die te weinig klantenpassen verkopen een schriftelijke waarschuwing te geven, en bij 3 waarschuwingen lig je eruit… Nu heb ik er al 1, wat totaal onterecht was (volgens hem stonden we met z’n vieren bij de kassa te praten en negeerden we de klanten, terwijl ik 1e kassa stond en gewoon die mevrouw ging helpen dus ik weet niet waarom ik een waarschuwing heb maar ik moest het ondertekenen…).

Mijn vraag is eigenlijk, wat zouden jullie doen?

Het allerliefst ga ik weer in een kledingwinkel werken, en die vacatures zijn er ook maar dat is 30 a 35 km verderop en dat kost me dan gelijk weer sowieso 100,- euro meer per maand aan benzine.

Zouden jullie blijven waar ik nu zit, of gaan zoeken naar wat anders?

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en dat jullie me kunnen helpen, want ik zit wel een beetje te stressen. :frowning_face:

Liefs,
Iris :cold_sweat:

Sowieso proberen te blijven maar als ze je contract niet verlengen dan moet je wel iets anders zoeken toch?

HEMA toevallig?

Jaa haha idd Hema,

ik kan in maart al vragen of ze me vast geven maar ja als ik alsnog 2 waarschuwingen erbij krijg vanwege die klantenpassen dan heb ik nog niks aan een vaste contract gehad pfff

Ik zou je echt niet te druk maken om die waarschuwingen hoor, dat is meer gewoon dreigen. Zolang jij je werk gewoon goed doet is er niks aan de hand. Zijn er geen doorgroeimogelijkheden binnen de HEMA?

Bij mijn eerste waarschuwing dacht ik ook dat het bang maken was, maar die heb ik ook gewoon gekregen en moeten ondertekenen… Er zijn wel doorgroeimogelijkheden binnen HEMA, maar weet niet of ik het nog wel leuk vind in mijn huidige baan…

Wellicht informeren naar reiskostenvergoeding voor adresjes verder weg? De standaard was iets van 8 tot 19 cent per kilometer of zo en OV wordt vaak 100% vergoed mits je niet 2 uur reizen verder op woont.