Worden goedjes van de dokter vergoed?

Hoi! Ik heb al zo’n 3 jaar lang van een onzuivere, lelijke en vette huid. Ik heb al van alles en nog wat geprobeerd, maar het helpt vaak niets/nauwelijks. Ik denk dus dat ik nu maar is naar de huisarts moet gaan, en kijken wat hij erover zegt en of hij hier iets voor heeft. Helaas hebben wij het op dit moment door de hele crisis niet erg breed, waardoor we dus geen geld hebben voor crèmes van 30 euro ofzo. Heeft iemand hier dus ervaring mee? Wordt het vergoed, wat je meekrijgt van de dokter? En wat kregen jullie precies mee? Alvast bedankt, liefs.

Dat weet ik niet precies, sommige dingen worden verzekerd (maar dan moet je weer zo’n verzekering hebben) en sommige moet je zelf betalen…
Ik kan je niet helpen sorry :frowning_face:

Ik denk dat je dat toch echt bij de dokter moet vragen… Want voor de pil betaal ik bijvoorbeeld niks door onze verzekering, maar mijn broer moest speciale pillen hebben voor keel ofso en toen moest die nog 1.5 bijbetale en de rest werd vergoed. Dat is anders bij iedereen, ligt aan je verzekering enzo. Sterkte

Ik heb dat ook. Als je van de dokter een verwijskaart krijgt, dan kan je naar de huidspecialist en wordt het 80% vergoed. Ik ga ook om de drie weken daar heen en moet 13,40 betalen voor mijn gezicht. (alle meeeters en zo worden weggehaald). En voor de producten geldt dat ook. Dat wordt ook voor 80% vergoed. :wink:

Het ligt toch aan welke verzekering je hebt en waarvoor je verzekerd bent ofzo?

Moet jij kijken op de site van je verzekeraar, en anders even naar de verzekeraar bellen .

okee, bedankt!

Heb je acné dan? Misschien anders die diane pil (ofzo)

tsja, ik weet niet of het echt acné is, of dat het gewoon een onzuivere huid is met wat rode vlekjes, en een paar puisten. Ik weet de grens zegmaar niet helemaal :stuck_out_tongue:

dat kan je het beste aan de huisarts vragen, want niet alle ‘goedjes’ worden vergoed, sommige wel, sommige niet en sommige gedeeltelijk. Daarnaast moet je ook even kijken met je ‘eigen risico’, want dat is verplicht, heeft iedereen. Dat betekent dat je elk jaar de eerste 150 (? zal verschillen, maar rond dat bedrag) die je in de zorg besteedt, moet je zelf betalen. Als dat ‘goedje’ het eerste is wat je gebruikt dit jaar aan medisch spul, zal dat totaal voor eigen rekening zijn.

Waarschijnlijk word je eerst benzoylperoxide aangeraden, wordt niet vergoed maar kost ongeveer voor een kleine tube 3 euro en een grote tube 9 euro (gebruik ik zelf, werkt erg goed en is gewoon bij de apotheek zonder recept te halen). De huisarts kan je ook nog ander spul aanraden, maar dat weet ik allemaal niet hoe dat zit, dus je moet maar gewoon even met hem/haar overleggen. Succes ermee!

Dat weet ik niet en dat ligt ook aan je verzekering. Dus ik denk dat je gewoon het beste bij de dokter langs kan gaan om raad te plegen.

Ligt eraan wat voor product het is, als je naar de dokter gaat zou ik dat na vragen, ik heb een crème die wel wordt vergoed.