Word te jong geschat

Ik ben 21, maar de meeste mensen schatten mij een jaar of 17/18. Ik ben zelf niet zo groot, dat is altijd al een punt geweest. Verder weet ik niet waar het aan ligt. Ik hoef niet ouder geschat te worden, maar mijn eigen leeftijd zou fijn zijn. Ik ben pasgeleden begonnen met doceren op een middelbare school, en ik baal er ontzettend van als leraren vragen: ‘wat kom jij hier doen?’, als ik de lerarenkamer inloop. Wie heeft er wat tips om op leeftijd geschat te worden? Ik had zelf al bedacht dat ik wat aan mijn kledingstijl kon doen, maar ik wil ook weer niet helemaal veranderen. Ik draag veel zwart, maar ik hang nog een minibeetje naar de alternatieve kant. Niet verschrikkelijk, maar in combinatie met mijn tattoo’s en leren jasjes wel een beetje. Ik weet ook niet zo goed wat ik dan moet veranderen.
Ik loop regelmatig op hakken, en draag ook wel eens een blazertje.
Ik heb altijd heel lang haar gehad, daarvan zij men altijd dat ik jonger leek. Ik heb onlangs een lange bob geknipt, en nu hoor ik weer dat ik jonger lijk.
Mijn make-up is vrij naturel. Geen foundation, oogschaduw e.d. Wel mascara en een lijntje om mijn ogen.

Wie heeft een paar tips voor mij?

Het is goed dat je een eigen stijl hebt, dat zou ik echt zo houden!
Je draagt make-up, misschien kan je een beetje uitproberen thuis voor de spiegel wat je gezicht veranderd? Alleen al blush of higlighter maakt al veel verschil!
Verder als je ouder bent, heb je het weer in je voordeel dat je jonger lijkt :wink:.

Ik ga eens kijken of ik aan de slag kan met wat make-up. Ik heb het nooit heel interessant gevonden, dus ik moet iemand zoeken die me kan helpen.
En ja, later. Dan is het natuurlijk fijn als ik jonger geschat word. Voor nu alleen niet zo.

Zonder foto weet ik niet waarom je zo jong lijkt, dus t zou handj zinn

http://i45.tinypic.com/14ta8fa.jpg

Dit is een foto van vandaag. Negeer de enorme pluk haar maar eventjes. Ik heb mijn haar gedoneerd dus ik wilde er even mee op de foto. Willen jullie nog meer foto’s?

Als ik heel eerlijk ben, vind ik je op die foto inderdaad 17/18/19. Wel een mooi meisje haha.

Maar, misschien makeup. En dat je je kleding inderdaad wat kan veranderen? Wat meer blazers bijvoorbeeld.
Maar, misschien kan je is bij een schoonheidsspecialiste vragen? Ik doe dat zelf ook als opleiding en ga binnenkort pas bezig met visagie. Je kan vragen of ze jou dan een keer willen opmaken, naar wat hun mooi lijkt. Misschien kan je dan kijken of het je ouder zou maken of niet?

Als ik jou was zou ik niet veranderen en vooral niet als je een echte stijl hebt.
Probeer kleine dingetjes te doen om iets ouder te lijken. Ik weet niet wat voor tas je mee naar je werkplek neemt maar ga voor een zwarte handtas en niet voor een rugzak model.
Daarintegen het probleem is dat veel 17/18 jarige rondlopen op hoge hakken en blazers dragen. Dus dat word gezien als hun kledingstijl voor die leeftijdsklasse

Ze hebben het bij mij ook altijd mis, maar dat boeit me niet zo. Probeer meer met je haar. Krullen of een pony.

Je mag eerlijk zijn hoor=) Ik hoor het wel vaker, haha. Maar mijn stiefmoeder is schoonheidsspecialiste en doet ook kleuradviezen, dus ik kan haar een keer vragen ja. Verder weet ik het zelf ook niet meer. Het komt vast wel met de jaren, maar toch. Ik ben docent, werk in de horeca, en aangezien worden voor leerlinge of ‘16-jarig meisje wat komt zuipen’ is toch kut. Ik woon samen in mijn (ons) eigen appartement, ben al een tijdje van de middelbare school af…ik baal er van.

Ik draag een zwarte cowboybag, dus geen rugtas. En inderdaad, de meiden van 16/17 kleden zich vaak alsof ze 20+ zijn. Niet erg, maar voor mij niet zo fijn.

Ik denk dat je er niks aan kunt doen.
Ik heb hetzelfde probleem. En ik weet uit ervaring dat er weinig helpt. Als je veel make-up op gaat doen, krijg je namelijk: ooh, dat kind van 16/17 probeert er ouder uit te zien. Want je moet echt heel goed zijn, wil je niet zijn dat het door make-up komt.
Hetzelfde met een bril. Je ziet er meestal niet ouder uit, maar als iemand van 16 die een bril draagt.
Ik denk dat je er gewoon mee moet leren leven, helaas. En ik weet als geen ander dat het niet altijd leuk is. Gisteren werd ik op de universiteit teruggeroepen door een begeleidster van een meeloopdag, omdat ze dacht dat ze een van haar groepsleden was kwijtgeraakt. En ik ben derdejaars. Beetje lullig, maar je kan er het beste om lachen.

Oja wat ik gister nog als tip wou geven. Je gaf aan dat leraren vragen: ‘wat kom jij hier doen?’
Bak een taart of cake of iets zet het neer in de lerarenkamer met een note briefje wat uitlegt dat je een nieuwe docent bent en dat dit ter kennismaking is.
Zo weet iedereen wie je bent en heb je al 1 probleem minder :grin:

Misschien vaker blousjes, sjaaltjes aan doen? En soms een pencil-rokje die wat langer is en niet teveel skinny-spijkerbroeken?
Daar denk ik aan bij mensen die wat volwassener gekleed zijn!

Eerlijk gezegd vind ik dat je niet teveel aan jezelf moet veranderen maar ik snap het probleem wel. Ik ben 20 en laatst werd m’n ID gevraagd toen ik een biertje wilde bestellen…

Ik heb hetzelfde probleem en ben 1 jaar jonger wordt ook altijd 17 geschat ofzo.
Als ze vragen hoe oud ik ben schrikken ze zich kapot dat is niet zo leuk.
Heb al vanalles geprobeerd, anders de make-up, haren anders en niks helpt helaas.

Ik trek gewoon aan wat ik zelf wil. Zelf ben ik al een tijdje 19 en er wordt mij zó vaak om mijn ID gevraagd als ik een biertje wil halen/ergens naar binnen wil gaan etc. Je kunt er niet echt wat aan doen, als je meer make-up gaat dragen dan lijk je weer als iemand die ouder wilt lijken, niet iemand die ouder is.

Ik heb hetzelfde probleem. Twee jaar geleden moest ik op de dag dat ik een belangrijk schoolexamen had naar de tandarts. Ik zat daar echt te stressen, vraagt die man: Moet je soms de Citotoets maken? :dry:
Ik denk eerlijk gezegd niet dat je er heel veel tegen kunt doen. Ik heb het met make up en kleding geprobeerd enzo, maar het werkte niet echt.

zelfde probleem. ik maak er niet zo’n punt van. over een jaar of twintig/dertig is iedereen jaloers. ik snap trouwens wel dat het voor jou vervelend is.

Bekijk het positief, als je er jonger uitziet zal dat over 20 jaar ook nog wel zo zijn, en dan ben je er blij mee! Maar ik zou wat experimenteren met make-up om te kijken hoe je ouder kan lijken. Je stijl zou ik niet veranderen, goed dat je een eigen stijl hebt!

Door lang haar lijk je inderdaad jonger.
Misschien een rechte pony knippen voor een nog ouderlijke uitstraling.

Qua kleding meer varieren naar kleur.
Je hoeft niet er oudbollig uit te zien, maar meer kleur kan je wel ouder maken.

Zwart is not done, vooral leren jasjes dragen mijn leerlingen in groep 8 ook.
Een blazer is een beter alternatief.

Je make-up en uitstraling doen ook een hoop.
Er staan en je laten zien dat je 21 bent werkt ook.

Eyeliner aan de bovenkant v je oog en blazers.

En zara kleding haha