Wiskunde A/B

Heee,

Ik zit nu in de derde en moet een profielkeuze maken (c&m, e&m, n&g, n&t). Ik weet al zeker dat ik n&g wil kiezen en dat ik medisch specialist wil worden.

Het probleem is dat ik niet weet welke wiskunde je daarvoor nodig hebt. Ze zeggen dat je voor zowel wiskunde a als b kan worden toegelaten voor geneeskunde, maar kan je met bijvoorbeeld wiskunde a ook een medisch specialist worden? Ik had al een beetje rondgekeken op internet, maar ik heb het niet gevonden… Dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen :slightly_smiling_face:

Alvast bedankt voor de moeite :slightly_smiling_face:

A raad ik je vooral aan bij een economische profiel en b bij een ng/nt profiel.

Ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat je meer kunt met wiskunde B dan met wiskunde A. Als je zekerheid wilt, zou ik voor B kiezen! (En misschien moet je ook even kijken wat je sterke wiskundige kanten zijn, want A en B zijn heel verschillend)

Over het algemeen kun je met zowel A als B toegelaten worden met een NG profiel + natuurkunde of NT profiel + bio geloof ik .
Wel biedt B denk ik wel meer ondersteuning bij natuurkunde in de bovenbouw…
Maar ik heb ook gehoord dat A juist handig kan zijn omdat je vooral tabellen, grafieken en statistieken moet aflezen bij geneeskunde studies… Toch zou ik voor B gaan, al helemaal als wiskunde je ligt!