Wie zit er in Duitsland op school ?

Ik ga binnenkort verhuizen naar Duitsland en dus ga ik daar dan ook naar school. Hoe is zo’n Duitse school eigenlijk ? En is het eng de eerste dag ?

Lijkt me best eng, omdat je de taal helemaal niet spreekt.
maar ik heb geen ervaring. Upje (:

ik ben jaloers.
ik wil ook naar duitsland verhuizen

Oeeh spannend!
Maar geen ervaring mee, dus up.

Wow dat lijkt me raar…
Ik heb geen idee, dus alvast veel plezier en maak je maar niet druk :3 naar een nieuwe school is altijd wel spannend. binnen- of buitenland, dat maakt niet uit.

Nou ik niet. Ik vind het echt een kloteland en een klotetaal ;o

het schijnt strenger te zijn. Althans dat heb ik van oude duitse huisgenoten gehoord. Spreek je wel goed duits?

thnx voor de reacties ^^
Ik spreek nog niet goed duits, maar daar heb ik de kerstvakantie nog voor. En het is een school die gespecialiseerd is in het begeleiden van ‘buitenlandse’ leerlingen zegmaar … vage uitleg xD

^waarom verhuis je naar Duitsland eigenlijk?

een vriendin van mij woont in duitsland en hun systeem is echt vaaag
ik ging naar 5 havo
en zij dan 5 vwo, maar dan moet ze 2/3 jaar naar een nieuwe school
en daar moet je dan veel schrijven blijkbaar en word je helemaal klaargestoomd voor de universiteit. ook moet je van die essays enzo schrijven.
zij moet iniedergeval super veel schrijven

Ik woon in Duitsland en ga er ook gewoon naar school.
Mijn eerste schooldag was heel relaxed :slightly_smiling_face: ik ging naar een normale school, maar daar hadden ze een speciale klas voor buitenlanders, waar je dan Duits leerde. Het was dus ook geen enkel probleem, dat ik helemaal geen Duits kon.
In Duitsland geldt het mondelingse cijfer 50% voor het cijfer op je rapport.

Heel veel mensen zeggen altijd Duits is een makkelijke taal (wrm?? Ik vind het een klotetaal), Veel suc6

[i]nou dan wens ik heel veel succes
want Duits is écht een kuttaal x]
en dan vooral de naamvallen enzo

maar waarom ga je naar Duitsland??[/i]

ja inderdaad, verschrikkelijk.

100% : kloteland, klotetaal, klotemensen.

ik was daar op uitwisseling;P
als de leraar komt staan ze op en zeggen ze allemaal hallo Frau (naam) XD
ik zat daar echt wtffff?

ik heb daar een halfjaar op school gezeten. Was helemaal niet strenger maar inderdaad wel rare gewoontes. bij ons stonden ze niet op maar ze zeiden wel gutentag frau… Best grappig. Maar strenger was het dus niet, er werd gewoon met mandarijnenschillen gegooid. Wel had je een klassenlokaal waar je heel vaak les had, alleen voor lessen met gescheiden vakken en bio enzo moest je ergens anders heen. Daarnaast krijg je dus ook een cijfer voor mondeling, bestwel vervelend want als je verlegen bent krijg je inderdaad lager. Ik zat niet in een klas speciaal voor buitenlandse kinderen, maar ze rekenden naamvalsfouten enzo gewoon niet mee en mijn cijfers waren heel erg goed! Het was eigenlijk ook een stuk makkelijker, vooral engels en wiskunde. Maar dat kan aan de school liggen (alhoewel de school wel bekend stond als een supermoeilijke school). Bij mij was het de 1e dag niet eng omdat er meteen 2 meisjes waren die me er zegmaar bij betrokken… Was in ieder geval heel erg leuk! Ik hadoook elke dagmaar tot half 1 les enzo. Dus eigenlijk heel leuk! Tsja de taal is kut maar dat merk je na twee dagen niet meer. Alhoewel, toen ik wakker werd praatte ik mijn eerste zin nog wel altijd in het nederlands.

Yep, totally.

Hoorde laatst dat na de middelbare school, als je dan naar een lotingsstudie wilt, dan moet je gemiddeld een 8.5 staan, daarom komen ook best veel duitsers naar nederland toe, die een lotingsstudie willen doen.

Wow, spannend! =O
Lijkt mij best wel cool, haha.
In ieder geval veel succes! ^^