Wie studeert Psychomotorische therapie // studie met kinderen??

Hoi,Ik ben nog heel erg aan het twijfelen over mijn studiekeuze. Mij lijkt psychomotorische therapie en bewegingsagogie (Windesheim Zwolle) een erg leuke studie! Helaas kan je daar geen meeloopdag bij volgen en ik loop dus een beetje vast in het feit of het wel of niet wat voor mij is. Het lijkt mij heel leuk alleen het feit dat het een sportopleiding is maakt mij onzeker. Ik ben namelijk niet heel goed in sport, maar vind het wel heel leuk. Ben echter bang dat ik terecht komen tussen allemaal mensen die heel goed kunnen sporten… (Voor de rest lijkt het mij wel heel leuk hoor)
Daarom mijn vraag of er iemand is die dit studeert en wat zijn de ervaringen?
Ik hoor het heel graag!
Daarnaast vroeg ik mij af wie een interessante andere studie weet (waar ik misschien nog niet aangedacht heb). Ik wil heel graag iets met kinderen doen (denk ook aan de academische pabo (pabo voor vwo))… WO of HBO maakt hiet uit…
Dank! X

Ik studeer zelf pedagogiek, dit is ook helemaal gericht op kinderen. Ik doe het op hbo, maar je hebt ook nog pedagogische wetenschappen op de universiteit.

Ik studeer Pedagogiek aan windesheim. Gericht op kinderen en de opvoeding. Erg leuk, inmiddels derde jaars!

Ik studeer SPH, maar specialiseer me in kinderen :slightly_smiling_face:

(kinder)ergotherapie

Kun je niet vragen of je met een student mee kan lopen? Mijn opleiding is ook vrij klein dus hebben we geen meeloopdagen maar kun je wel gewoon met een student meelopen.

Lijkt mij ook een erg leuke studie. Weet je toevallig of deze ook nog in “losse” vorm gegeven wordt. Ik kan op de site van Windesheim zelf alleen maar de combinatie met SPH en Maatschappelijk werk vinden in vorm van Social Work… Waf mij persoonlijk minder aanspreekt…

Helaas, heb ik al geprobeerd…

Pedagogiek is helaas een studie die opgegaan is in inderdaad Social Work. Zelf vind ik dat erg jammer en zou ik Social Work ook niet kiezen. Maar goed; ik weet niet of andere scholen nog wel pedagogiek (de meeste worden social work) aanbieden. Maar pedagogische wetenschappen is anders ook nog iets voor je?

Fontys biedt in elk geval wel nog gewoon Pedagogiek aan, maar dit is natuurlijk vrij ver weg voor jou…

Op de NHL in Leeuwarden bieden ze als enige van het noorden nog wel Pedagogiek aan! Ik ben daar nu zelf tweede jaars, dus als je vragen hebt mag je ze altijd stellen!

Ik studeer pedagogische wetenschappen, richting orthopedagogiek, en dat bevalt me heel goed! Over het algemeen is het overigens wel zo dat je tijdens het werk later het kind waarschijnlijk niet heel veel zal zien. Momenteel loop ik dan wel weer stage bij huiswerkbegeleiding, en daar heb je wel veel met het kind zelf te maken (ook de personen die al een opleiding orthopedagogiek op zak hebben). Ik vind de studie wel erg theoretisch. Mijn opleiding biedt wel een bachelorstage van 5 studiepunten, maar de meeste studies pedagogische wetenschappen doen dit niet. En dan doe je pas stage in je masterjaar.

Van academische pabo weet ik dat je daar het kind wel ziet (het immers gewoon pabo met nog een universitaire studie ernaast). Je loopt dan één keer per week stage, dus ook tijdens je studie ben je al veel bezig met de praktijk. Ik heb zelf echter toch voor pedagogische wetenschappen gekozen omdat ik later graag met/voor 'probleem’jongeren/kinderen wil werken, en daar sluit orthopedagogiek beter op aan.

Ik neem trouwens ook aan dat de opleiding wel een open dag heeft. Vaak is daar ook een informatiemarkt waar studenten staan die je uitleg kunnen geven. Dus ik zou zeggen: ga daar heen en vraag het daar. En anders is het misschien een idee om de studieadviseur te mailen, of die je met een student in contact kan brengen die je vragen kan beantwoorden.

helaas is er geen pedagogiek die redelijk in de buurt ligt. Dat vind ik echt heel jammer, want social work lijkt mij helemaal niets. Pedagogische wetenschappen wel maar zoals ik ook idd al vaker hoor is dat niet echt met kinderen werkt… Lijkt mij wat minder… De academische pabo lijkt mij persoonlijk op zich wel heel leuk, maar ik zie mij niet echt als juf… Blijft dus erg lastig een super opleiding te vinden met kinderen…

Maar je kunt dan toch pedagogiek gaan studeren dat iets verder weg is?

Ik studeer pedagogiek :slightly_smiling_face:

Dit.