Wie kan mij iets vertellen over deze opleidingen?

Hai,

Ik zit in 4tl dus ik moet een mbo kiezen. Ik ben al best ver met kiezen. Ik heb nog 4 opleidingen die mij leuk lijken. Ze lijken alleen helemaal niet op elkaar. Kan iemand mij hier iets over vertellen?

  • ICT
  • Meubelmaker
  • Travel and hospitality
  • Pedagogisch medewerker
  • Havo NG/NT

Alvast bedankt!

Tip, ga meeloopdagen plannen, dan kom je erachter hoe een dag gaat op de opleiding

Ik ben al bij meeloopdagen geweest. Behalve voor pedagogisch medewerker daar ga ik in oktober heen. Ik kan alleen niet kiezen. Ik vond tot nu toe alle meeloopdagen leuk. Het liefst zou ik gewoon alle 4 de opleidingen doen en ook nog Havo, haha.

Een opleiding kiezen, kan heel moeilijk zijn! Als je al meeloopdagen hebt gedaan, probeer je af te vragen wat je in de toekomst wil gaan doen en waar je niet genoeg van zou krijgen? Wat je ook kunt doen is in de praktijk gaan kijken hoe het aan toe gaat. Je ziet dan wat je na je opleiding gaat doen :slight_smile:

1 like

Als je nu nog zo twijfelt, zou havo een hele goede optie kunnen zijn. Dan heb je nog 2 jaar om over je keuze na te denken en vaak weet je als je iets ouder bent ook beter wat je leuk vindt. Na de havo kun je nog eens goed nadenken over welke mbo of hbo je wil gaan volgen!

Ik heb pedagogisch mw gestudeerd, naja ┬┤gespecialiseerd┬┤ dan.
Sterke aanrader is werken/leren te kiezen.
Theoretisch gezien erg veel onzin gehad, praktijk is/was heel anders dan theoretisch werd geleerd.

1 like

Ik zou niet alleen naar de opleiding kijken, maar ook wat je er uiteindelijk mee kan. Wat voor werk lijkt jou leuk om te doen?

1 like

Bedankt voor de reacties!

Inmiddels is Travel and hospitality afgevallen. Veel gaan in hotels en horeca werken. Dat lijkt mij verschrikkelijk. Ik heb een vakantiebaan gehad in de horeca. Dat eil ik nooit meeer. De studie lijkt mij leuk. Het werk niet.

Meubelmaker lijkt mij leuk als hobby. Als je zelf kan bedenken. Niet echt als werk. Dus die valt ook af.

Dan moet ik alleen nog kiezen tussen ICT, pedagogisch medewerker en Havo.

Als je de havo kan zou ik voor de havo gaan! Hard werken misschien maar wel veel meer opties later

Mee eens