Wie kan mij helpen met mijn wenkbrauwen?

Hee dames,

Wie kan me helpen… Ik hoop zo dat iemand een oplossing heeft voor my. Vroeger, zo’n 3/4 jaar geleden begon ik met epileren en ontzettend dom… heb het altijd zelf gedaan terwyl ik er helemaal geen verstand van heb. :’)

Nu zijn ze dus echt ontzettend verpest. Heel dun en ik heb bij de binnenkant heel veel geëpileerd waardoor mijn wenkbrauwen heel dun en kort zijn. Ik vind ze dus super lelijk! Ze groeien totaal niet.

MAAR de oplossing was: met een potloodje en/of poeder mijn wenkbrauw in vorm tekenen. Helemaal super dacht ik. Maar nu vind ik het enorm lastig. Ik doe dit al een aantal jaren, vind het erg moeilijk om een mooie vorm te krijgen aangezien mijn wenkbrauwen enorm misvormd zijn en daarnaast moet ik goed oppassen dat het goed blijft zitten en het er niet af gaat.

Nou goed, nu ben ik gisteren naar de schoonheidsspecialist geweest en gevraagd voor tips. Enige tip die ze me gaf, is permanente make up voor mijn wenkbrauwen. Lijkt me super, alleen vind ik het erg duur (300 euro), bovendien heb ik het geld er niet voor en ik vind het best eng om te doen dus dit is geen optie. Dus dacht ik aan verven! Alleen jammer genoeg verven ze dan alleen je eigen wenkbrauw haar… Ik hoopte op dat ze dus ook een vormpje erbij zouden verven…

Wie kan mij helpen?!

met verven worden inderdaad alleen de haartjes geverfd.

als je het echt vervelend vind kun je inderdaad permanente make up kiezen, je kunt het zeker voor minder vinden.

Ik zou het bij bijtekenen houden en als dat bevalt kan je altijd later alsnog voor permanente make-up kiezen. Voor de pijn zou ik het dan niet laten zeg maar, wenkbrauwen zijn toch wel heel belangrijk voor het gezicht.

Je kan misschien wel van die vormpjes krijgen zodat je alleen daarbinnen hoeft te kleuren ofzo (haha klinkt stom). Maar dan heb je tenminste wel elke dag een beetje dezelfde vorm en dikte.

edit; Als je op google intypt; ‘wenkbrauw sjabloon’ vindt je wel een aantal van die dingen…

Ik heb hetzelfde gehad, ik heb ze maar bij laten groeien… tijdje lang met afschuwelijke uitgeschoten wenkbrauwen gelopen maar nu zijn ze weer ‘normaal’ en een stuk makkelijker bij te houden. Met verven verf je alleen de haartjes die er zitten, die je eruit gehaald hebt kan je dus niet verven.

enige mogelijkheid is dan inderdaad permanente makeup laten tattoeren met het prijskaartje van dien

Ik zou je wenkbrauwen een tijdje niet epileren. Permanent lijkt me niet erg fijn, stel je raakt het zat dan heb je een probleem.

@Lesley: Dat hoopte ik ook, maar heb al een paar dagen achter elkaar via Google gekeken en vind nergens goedkoper. Misschien 10 euro goedkoper maargoed, die 10 euro verschil doet me niet zoveel. Jij misschien tips waar je het eventueel goedkoper kan laten doen? Enne heb ook bij vakantie veilingen gekeken en Groupon, daar kun je het wel goedkoper doen maar vind ik maar een eng idee… Doe het liever bij mijn vertrouwde schoonheidsspecialist.

@LaManzana: Hoelang duurde het bij jou totdat ze aangegroeid zijn? Want heel vreemd, maar bij mij groeien ze gewoon echt niet…

Daar heb je gelijk in NIALLER, dat vind ik een minpuntje aan permanente make up… Nou goed het blijft 3 tot 5 jaar goed zitten maar het lijkt me wel heel handig!

In het begin groeide het bij mij ook écht niet, duurde een paar maandjes. ik haalde alleen de verdwaalde haartjes weg en liep een tijdje echt als een weerwolf rond (ik heb donkere wenkbrauwen die alle kanten uit schieten, ook in het midden) en het groeit als kool. In het begin groeide het helemaal niet maar na een tijdje groeide het stukje bij beetje terug, maar dan moest ik ook echt zo min mogelijk weghalen. Nu is het weer redelijk terug en is het bijhouden een stuk makkelijker, wat fijn is want ik heb daar nooit zin in

Oke thanks voor je antwoord. Ben bang dat ik het geduld er niet voor heb… :’) Nouja wie weet.

Maar kun je het ook niet ergens tekenen met speciaal iets waardoor het het lang erop blijft zitten? Ik heb werkelijk geen idee hoor…

oke dus als ik het goed begrijp wil jij je wenkbrauwen weer laten aangroeien zodat je ze opnieuw in een mooie vorm kunt epileren maar je plukt ondertussen wel “alle” nieuwe haartjes weg omdat je niet met “wolven” wenkbrauwen wilt lopen?

sorry niet lullig bedoelt of zo hoor

@Dorien, ze groeien bij mij niet aan. Ja aan de buitenkant op zich wel, maar daar hoef ik ze niet voller te hebben, wil ze juist aan de binnenkant voller hebben en daar groeien ze niet goed bij. Zoals je kunt lezen, heb ik het geduld er niet voor. Boeit me niet om een tijdje met ‘‘wolven’’ wenkbrauwen te moeten rondlopen. :slightly_smiling_face:

ik heb gehoord dat wonderolie nogal eens wil helpen, bij de etos kun je dat halen en op je wenkbrauwen doen als je thuis bent. De verdwaalde haartjes weghalen maar niet alles want anders krijgt het geen kans om te groeien natuurlijk.

En je zal het er op moeten tekenen met een potloodje, iets permanents (zoals die tattoo…) kan je zelf niet doen, waterproof is denk ik het hardnekkigste wat je zelf erop kunt gebruiken want benzinestift oid lijkt me ook niet helemaal de bedoeling haha. Er zijn wel vormpjes, misschien dat het dat wat makkelijker maakt? Dat je alleen een sjabloontje hoeft in te kleuren.

sorry heb geen andere tips voor je als ze maar te blijven bijtekenen met een potloodje. Want hoe lang heb je ze ongeveer zo dun geepileerd en hoe lang wacht je al tot ze vol zijn?

Blijf van die pincet af… that’s it.

In ieder geval nog niet nadenken over permanente make-up. Je kunt het beste eerst even uittesten welke vorm je het mooist bij jezelf vindt passen, door je bestaande wenkbrauwen met potlood en oogschaduw aan te dikken.

Oke thanks meiden!

Dorien, al zo’n 3 jaar… Hele tijd dus.

Ik probeer wel een tijd idd niet te gaan epileren, kijken of het lukt. hoop zo dat ze dan wat meer gaan groeien maar we zullen het zien. Anders wordt het permanente make up.

proberen niet te epileren tenzij je ‘wilde’ haartjes ziet om het maar even zo te zeggen. Permanente make up zou ik nog niet doen. idd alleen tekenen ik zelf vind potlood het fijnst omdat je daar mee makkelijk de vorm kunt tekenen (schetsen).