Wie heeft er ook steunzolen (gehad)?

Hai allemaal,

Morgenmiddag “mag” ik weer naar de Orthopedisch-Instrumentenmaker voor het aanmeten van nieuwe steunzolen. E.e.a. omdat de “oudjes” wederom zijn doorgezakt en volgens de Orthopeed ook mijn model van de voeten was veranderd, zodat de steunzolen niet meer goed aansloten op mijn voeten. Balen, moet daar altijd gipsafdrukken van mijn voeten voor laten maken, nadat mijn voeten zijn opgemeten. De voeten knikken nu steeds verder door en zijn bijna geheel doorgezakt. Tijdens het “proeflopen” (om te zien hoe ik loop en mijn voeten neerzet), zei ze dat ze mij hoorde lopen. Altijd heel erg balen als meid die steunzolen, niet alleen vanwege de kosten, maar ook dat de keuze wat beperkter is in leuke en mooie schoenen. Schoenen met (hoge) hakken is uit den boze maar (lage) blokhakjes met uitneembaar voetbed lukt wel vrij aardig.

Heb, misschien als velen van jullie, al vanaf mijn kindertijd steunzooltjes voor knik- platvoetjes en X-benen. Kreeg toen alitijd van die metalen/stalen met z’n hoge welving in de voetholte en z’n bobbel voor onder de voorvoet, omdat ik een beetje naar binnen liep (X-benen) en de voeten erg door- in- en uitgezaken (knik- platvoeten). Ze werden toen ook altijd al aangemeten door de Orthopedisch-Instrumentenmaker in de gipskamer van het ziekenhuis, d.m.v. gipsafdrukken van de voeten te maken. E.e.a. op voorschrift van de Orthopeed (+ de schoolarts). Mijn moeder vroeg toen altijd wel voor andere soorten, maar die zouden niet geschikt zijn voor mijn voetjes. Moest daarop altijd de steunzolen dragen in van die super verantwoorde kinderschoenen (correctieschoenen) van Piedro, Renata of Bunnies welke allen uitneembare voetbedjes hadden waar de steunzolen dan voor in de plaats kwamen.

Wat voor soort steunzolen hebben jullie en hoe werden ze bij jullie aangemeten? Wie heeft er vroeger ook die stalen/metalen steunzooltjes gehad, waarvoor je altijd gipsafdrukken moest laten maken? Of mochten jullie allemaal via het schuimbakje met oranje/roze oase-foam waar je dan in moest gaan staan en vervolgens wegzakt?

Groetjes,
Annemarie.

ik heb nuu steunzolenn. maar bij een alternatieve geneeskundige die met drukpunten werkt. ikheb best wel dunne

mijn voeten gaan naar elkaar toe als ik loop, en ik krijg dan een beetje x benen. als ik mn voeten dan expres van elkaar af wil doen voelt het zo trekkerig enzo, is dit een reden om steunzolen te krijgen/nemen? ben wel al 19 dus niet of het dan nog kan :’)?

Ik heb ze gehad, geen metalen maar zo’n ander soort. Als ik het me goed herinner moest ik altijd in zo’n roze oase gaan staan. Maar uiteindelijk bleek dat ik met fysio veel verder kwam dan met die zolen (mijn bovenbeenspieren waren niet sterk genoeg waardoor ik naar binnen ging staan)

Ik heb ook platvoeten maar ik ben te eigenwijs om steunzolen te nemen. Ik heb er af en toe een periode last van dat ik er amper op kan lopen. Ik ben echt eigenwijs.

ik heb heel m’n leven steunzolen gehad, vroeger aangepaste schoenen, dus dat wilt zeggen dat ik eerst tussen een beperkt aantal schoenen kon kiezen en zij gingen dan de steunzolen erin verwerken als het ware.
Vervolgens ben ik, na verder te gaan dan enkel de dokter en specialist, te weten gekomen dat de steunzolen die ik na mijn aangepaste schoenen altijd droeg helemaal niet hebben geholpen.
[size=2]Maar mijn problemen waren veel ernstiger en ik heb dus vorig jaar een operatie ondergaan, vanaf toen draag ik geen zooltjes meer.

Ik heb wel steunzolen, omdat ik met m’n voeten naar binnen sta. Niet heel erg, maar ik krijg daardoor heel veel last aan m’n knieen, rug en nek.

Ik heb maar 2/3 paar schoenen waar ze inpassen en als ik andere schoenen aan heb, met hak bijvoorbeeld, draag ik de zooltjes gewoon niet. Ik vertik het om alleen maar schoenen te dragen die ik niet mooi vind, omdat mn zooltjes daar toevallig in passen.

Ik heb al heel lang steunzolen, ik heb namelijk platvoeten. Mijn linkervoet staat helemaal op de grond en mijn rechtervoet bijna. Bij mij wordt het gemeten door zo’n maf ding waar ik op moet staan. Weet het eigenlijk niet meer, loop al bijna 2 jaar met dezelfde zooltjes. Als ik mijn steunzolen niet draag krijg ik veel pijn in mijn voeten, vooral mijn linkervoet.

Ik heb ze niet, maar mijn moeder wel.

Ik moet steunzolen dragen voor o-benen en knieën die naar binnen staan. Er zit dan zon bult aan de zijkant (binnenkant van je voet). Maar ik draag ze zeker niet altijd omdat ik ook gewoon andere schoenen wil dragen, ik had ook keuze tussen dunne, medium en dikke. Ik heb dan toch maar voor de dunne gekozen, omdat dit ook meer keuze geeft van schoenen.

Ik heb precies hetzelfde, maar ik merk wel al draag ik sneakers met steunzool dat ik het dan wel lekkerder vind lopen dan zonder zegmaar’.

Ik heb ook alweer even steunzolen. Ik moest gewoon op een soort drukpapier staan en toen ging die man mijn voet omtrekken dat was alles. Maar ik heb alleen last van een doorgezakte voorvoet, dus ik weet niet of het meten bij elk probleem anders gaat.

Ik heb al sinds ik me kan herinneren steunzolen omdat ik genees 200meter naar school toe kon lopen. Ik heb hele erge platvoeten. Ik heb geen holle ruimte onder mijn voet als ik sta en het ziet er nogal eng uit als je ziet hoe erg mijn enkels naar binnen zakken zegmaar.(daardoor ook een beetje x-benen) Ik heb altijd van die zolen gehad met op de bovenkant een leren laagje. Er werden allemaal afdrukken gemaakt van mijn voeten van hoe ik liep, dus niet ingegipst maar over een soort plaat lopen en dan konden ze precies zien waar je je voet belast enzo. Ik heb ze altijd laten aanmeten door een podoloog (= voetkundige). Ik had vroeger eigenlijk nooit zoveel problemen met die zooltjes, ik kreeg altijd schoenen die ik leuk vond, maar dan wel schoenen die van de echte schoenenwinkel kwam (lees dure schoenen van 120euro voor een kleuter van 4). Nu heb ik ook wel een paar hakken van denk ik 4cm, maar die had ik nooit echt veel aan omdat ik dan zere voeten en knieën had. Nu blijkt dat ik ook wel wat anders heb met mn knieën, en nu kan ik zeker geen andere schoenen meer aan. Ik kan genees de trap op op school, ik moet met de lift -__- ik heb btw Patellofemoraal Pijnsyndroom voor degenen die het wat zegt.
Succes!

Ik heb ook steunzolen, ik moet ze dragen omdat mijn ene been langer is dan het andere. Bij het opmeten moet ik altijd in zo’n schuimbakje gaan staan.

Ik moet ze eigenlijk omdat ik platten voeten heb en in een hele erge V loop maar de huisarts zegt “je groeit er wel overheen” ookal ben ik al 3 jaar uitgegroeid :s

Gisteren bij de Orthopedisch-Instrumentenmaker geweest en ze hebben weer nieuwe aangemeten. Wist ik al, daar de Orthopeed ze vorige week had voorgeschreven. Die vrouw daar vond dat ik maar echte “steunzoolvoeten” had. Lekker… !!! Plat, dun, smal en knikkend. Dat moeten typische gevolgen zijn van het langdurig dragen van steunzolen tijdens de groei. Nadat de voeten waren opgemeten, een soort metalen meetlat werd aan de onderkant van de voeten gehouden, werden mijn voetzolen gegipst voor afdrukken. (Belaste) afdrukken maken in schuimbakje/-doosje was wederom geen optie, daar ik zwaar met mijn voeten naar binnen knik.

Ik heb ook steunzolen, en ik moet eigenlijk ook orthopedische schoenen maar mijn orthopeet weet dat ik die dingen niet ga dragen dus vandaar inlays. Heb moeten staan in een schuimbak. Ik heb ook wel eens bij de podotherapeut een scan laten maken van mn voeten, maar toen kreeg ik echt klote steunzolen, echt niks waard.
Heb ook veel moeite met schoenen vinden (still looking, huil.) maar heb ook dagelijks last van mijn voeten en ik heb beenpijn en rugpijn. Ben trouwens wel hypermobiel en heb platvoeten -.-’

Wat zijn jouw klachten trouwens (ik weet niet precies wat voor vervelends X-benen met zich meebrengt) en helpen je zolen?

Alira,

Die x-benen komen meer door mijn knik-platvoeten. Door het staan zakt alles in en door (voeten en enkels), waardoor knieën in de x-stand komen te staan. De steunzolen die ik altijd “braaf” draag moeten zorgen voor correctie in de voetenstand, waardoor alles rechter zal moeten gaan staan.
Belangrijkste klachten zijn eigenlijk dat ik niet lang kan staan. Dan krijg ik last van voeten, enkels en knieën.

Orthopedische schoenen neem ik ook beslist niet. Daar wil je toch niet mee gezien worden!
Afdrukken maken d.m.v. te gaan staan in z’n schuimbakje/-doosje met roze-oranje oase/foam is bij mij nooit een succes. Door het stappen zak ik zo enorm breed weg met mijn voeten, zodat de onbelast afdruk beter is. Dat uitzakken komt omdat mijn voeten in dat schuim geen enkele steun of correctie hebben. Jij dat dan niet?

Kreeg al steunzolen toen ik 4/5 was via de Orthopeed in het ziekenhuis. Steunzolen lopen altijd via de Orthopedisch-Instrumentenmaker en dus nooit via Podoloog of Podotherapeut. Kan dus eigenlijk niet meer zonder steunzolen, helaas noodzakelijk aan verslaafd. Zonder heel snel last.

Leuke schoenen voor steunzolen zijn bij mij ook een ramp. Alhoewel de keuze tegenwoordig wel ruimer is.
Alles valt en staat m.i. wel met wat voor type steunzolen je krijgt aangemeten/voorgeschreven. Er zijn van die dikke en brede dingen bij waar je in schoenen helemaal niet mee kan beginnen.

Ik heb ook steunzolen gehad!! Ik kreeg ze omdat ik erge last had van mij heupen mr dat kwam deels door mijn groeispurt dus echt lang heb ik ze niet gedragen…
max een jaartje… :wink:

Ik heb ze, maar heb ze al best lang niet meer gedragen. Was voornamelijk voor mijn platvoeten. Voor de rest heb ik ook scheve knieën, schouders en rug :’)