Werken bij het jeugdjournaal

Hoi ik zou graag willen werken als nieuwslezeres, bij het jeugdjournaal ,nos journaal ect. Maar ik vraag me af welke mbo opleiding moet ik volgen? Journalistiek of iets anders?

Ik denk dat je HBO journalistiek moet hebben, op zn minst… misschien eens op informatieve sites zoeken of naar/bij specifieke opleidingen?

media& journalistiek?

Ga maar uit van journalistiek. Al moet je je wel goed bedenken dat je journalistiek niet moet gaan studeren omdat je per se bij het jeugdjournaal wil werken, want dit willen zoveel mensen en het lukt niet bij veel.

Ik denk dat ik dan een mbo opleiding journalistiek volg en daarna een hbo opleiding ga doen. Wel wil ik graag voor de tv werken hoort dit dus ook bij journalistiek?

Ja bij journalistiek maak je ook tv-programma’s en radio. In de laatste 2 jaar kun je je gaan specialiseren, dus in jouw geval nieuwslezeres. Let wel op dat er nu weinig werk is te vinden in de journalistiek! Misschien moet je binnenkort eens een open dag bezoeken.

Er is in “het klokhuis” wel eens een artikel over het jeugdjournaal geweest, misschien dat ze daar ook iets over vooropleiding vertellen.

HBO Journalistiek of HBO Media, Informatie en Communicatie. :slightly_smiling_face: