werk

Haii allemaal!
Sinds ongeveer een jaar, anderhalf jaar, interesseer ik me voor fotografie en vind ik het dus ook leuk om super veel foto’s te maken van vanalles en nog wat :flushed:
Mijn vraag was of jullie misschien weten of je hier op mijn leeftijd (16 jaar) al een inimini baantje in kunt vinden? Bij een of ander amateuristisch krantje of zo?

Hopelijk hebben jullie nog ideeën :slightly_smiling_face:

Het werk helaas niet zoals je denk ik in gedachte hebt. Je ‘rolt’ in dat soort dingen. Oftewel, mensen moeten jou zien, en onthouden. Ga veel oefenen en maak een portfolio (een map met al je foto’s en ander werk die je kan laten zien). Meld je aan als vrijwillig fotograaf bij bepaalde events zoals concertjes in je stad, of bij een feest. Men gaat je dan onthouden. Zo bouw je een netwerk op.
Zo heb ik eens gefotografeerd bij de bioscoop en word nu aangeraden bij andere plekken. Ook belt de bioscoop elke maand of ik weer wil komen, omdat ik blijkbaar in de smaak ben gevallen.

In de creatieve wereld ben je grotendeels afhankelijk van het netwerk, je imago en mond op mond reclame. Je moet klein beginnen. Een vast baantje is niet echt te vinden voor een vak als fotograaf, je moet er zelf actief achteraan. Ditzelfde doen echte fotografen ook, een kleine groep is vast ingehuurd.

@Silverbleed ; bedankt voor je reactie! :grinning: