Welke sport is geschikt met lichamelijke 'problemen'?

Hey iedereen!

Mijn vriend en ik zouden heel graag samen een sport beoefenen. Mijn vriend is ex-wielrenner op niveau (provenciaal kampioen, 3e in Belgisch kampioenschap,…), ik ben eerder het type ‘lazy person’. Maar nu zouden we toch graag iets doen.

Nu zijn er wel problemen met het kiezen van een sport, om verschillende redenen. (We houden elk van andere zaken, maar dat is net een uitdaging).
Ikzelf heb een vrij zware vorm van astma, en bij mijn vriend hebben ze enkele jaren terug een hartritmestoornis ontdekt. Hij heeft nu een defibrillator.
We moeten dus een sport vinden dat we beiden mogen doen, maar dat is niet zo heel makkelijk :joy:

Iemand ideëen? Geen zwemmen of dansen. Dankje!

Kleine correctie. Om precies te zijn heeft mijn vriend het Syndroom Van Brugada. Wanneer je dit op internet ingeeft, staat er ‘sportverbod’. Mijn vriend zegt echter dat dit niet waar is, en zijn broer (heeft ook hetzelfde syndroom) doet nog steeds aan paardrijden. Maar té intensief is dus uitgesloten.

Volgens mij is astma niet direct een hinder om te sporten. Ik heb zelf ook een vorm van astma (niet ernstig) maar ik herinner me in mijn eerste onderzoek ook gelezen te hebben dat sporten juist beter is om je ademhaling onder controle te krijgen. Dus het wordt juist aangeraden. Maar overleg idd eerst met een arts, want gezien jouw probleem medisch is lijkt het me niet verstanding om advies van leken op het internet te vragen.