Welke opleiding? ...

Ik zit in mijn examenjaar van de HAVO en moet dus binnenkort een definitieve opleiding kiezen. Ik heb al een keer proefgestudeerd bij Communicatie en een keer bij Facility Management. De eerste opleiding vond ik persoonlijk iets te simpel en bij Facility Management heb ik ook weer mijn twijfels…

Ik zie me later liever de media-richting op gaan met een leidinggevende functie. Heeft iemand enig idee welke opleiding hier bij aan sluit? Ik heb namelijk als verschillende Studiekeuze-testen gedaan waar iedere keer opleidingen als MER, IMBS etc. uitkwamen.

Ik heb er ook aan gedacht eerst een opleiding te doen tegen m’n zin in, m’n propedeuse te halen en naar de Universiteit te gaan, mocht een opleiding hier aansluiten bij wat ik wil.

Ik ben dus vrij kieskeurig en wil het liefst iets met Nederlands, Wiskunde en dan die Media-richting op. Maar heeft iemand enig idee of er een HBO-opleiding is die aansluit bij mijn eisen of misschien een Universitaire opleiding? Ik ben het zoeken namelijk een beetje zat geworden omdat alles naar hetzelfde pad leidt, waar ik mezelf dus niet in zie…

Ik denk dat het toch maar beter is om zelf nog even te kijken, omdat dit vrij persoonlijk is. Wel zou je op sites kunnen kijken van hogescholen waar ze opleidingen geven die met jouw interesses te maken hebben, in dit geval dus media, Nederlands en wiskunde.

:’) mompel… mijn opleiding te simpel… [bedoel er verder niks mee, maar het is wel heel makkelijk om na proefstuderen alleen dat te zeggen.]

Hoe dan ook, ‘media’ is wel heel breed, misschien moet je eerst afbakenen wat je precies leuk vindt binnen de ‘media’ en dan verder kijken.

^ Haha ja sorry, zo kwam het proefstuderen op mij over en ervaringen van kennissen.

Het ligt inderdaad heel persoonlijk maar misschien dat iemand ook geïnteresseerd is in Wiskunde, Nederlands en iets met de Media en een opleiding doet die daar bij aansluit. Verder vind ik het aanbod van de Hogescholen in mijn regio (Den-Haag) nogal klein en is het vooral een opleiding in de zorg / techniek / economie…

Alsnog is Communicatie afschilderen als ‘simpel’ wat misplaatst, maar goed.

De meeste opleidingen die te maken hebben met ‘media’ zijn nou eenmaal economisch, dus op zich heeft Den Haag niet zo’n mager aanbod lijkt mij. Het ligt er maar aan wat je precies in ‘media’ zoekt en wat je ermee wilt worden. Ik ga na mijn studie nog naar de universiteit en specialiseer mij hoogstwaarschijnlijk in redactie/interne communicatie.

Heb je de studie keuze test gedaan van www.icares.nl? Dat is echt de beste en geeft een hele lijst aan keuzes, dus niet alleen communicatie. Ik heb nog een code maar het is geheel gratis en spamvrij.

HKU Kunst en Economie. Theater-, event-, muziek-, visual arts and design-, media- management. Een leidinggevendefunctie binnen de culturele sector. Erg toffe opleiding, al zeg ik het zelf. (Ik zit er zelf, haha)

@ Eevha, ik ben naar de Open Dag geweest, heb een dag proefgestudeerd en 5 mensen die ik ken doen of deden het. Ik wil heel graag wat uitdaging en denk niet dat ik dat bij Communicatie zal krijgen.

@ Raggamuffin, aan die opleiding heb ik inderdaad gedacht. Maar ik woon in de regio Den-Haag en ik wil het liefst wel thuis blijven wonen. Dus mijn maximum is een uur reizen, helaas.

@ MJ555, ja die test heb ik al ontzettend vaak gedaan, maar er kwam elke keer hetzelfde uit…

Je zou er aan kunnen denken om HBO Communicatie te gaan doen, en als je daar dan echt te weinig uitdaging in vindt kan je je P halen en WO Communicatie / Communicatie&Informatiewetenschappen gaan doen? :]

En verder, ‘media’ is inderdaad nogal breed. Vind je iets met economie niets? Dan kan je vaak ook wel aan de leidinggevende functies komen, ook wel bij iets met media ook al is die opleiding daar dan niet direct op gericht…

^ Ik vind iets met economie wel leuk, maar het heeft niet de wow-factor. Ik wil het liefst geen standaard kantoorbaan dus daarom leek het me wel heel erg leuk om achter de schermen van bijvoorbeeld een televisie-programma een leidinggevende functie te hebben. Dit leer je bij Facility Management, maar daar specialiseer je je niet echt in Media, maar meer in het ‘huishouden van een bedrijf’. Daarbij komt ook nog dat die opleiding heel economisch is, terwijl ik een mager zesje sta… Ik zou het liever combineren met de vakken wiskunde (8.0) & nederlands (8.0)…

Oke. Negeer je mijn post nu echt volledig? ‘Achter de schermen bij televisie’ past precies bij Media Management aan de HKU…

Maar als je het even niet meer weet, waarom ga je dan niet even bij je decaan langs? Die zijn speciaal daarvoor, om je te helpen met een studiekeuze.

Oh sorry, zag je bericht per ongeluk over het hoofd. bedankt voor je berichtje :slightly_smiling_face:, maar is jouw opleiding niet heel erg praktisch en creatief? Ik heb inderdaad ook naar Media en Entertainment gekeken, maar dat is alleen in Haarlem. Lijkt het een beetje op die studie dat je weet? Want heel praktisch en creatief ben ik ook weer niet maar ik wil later gewoon niet achter een computertje en een bureautje m’n geld verdienen…

Is oke. :")
Uhm, ja. Mijn opleiding is redelijk richting de praktische/creatieve kant. Zo hebben wij het eerste jaar voornamelijk Probleem gestuurd onderwijs waarbij we met een groep opdrachten moeten maken voor cijfers. Verder hebben we ook gewoon ‘normale’ vakken als bedrijfseconomie en communicatie. Het is echt van alles wat. Maar als je een leidinggevende functie wilt binnen de media, is het echt perfect. :slightly_smiling_face:

Mijn decaan is ook mijn mentor en ben al een keer bij hem langsgegaan. Toen vertelde hij dat ik gewoon zo veel mogelijk open dagen moest bezoeken en studiekeuzetesten moet doen. Dat heb ik nu gedaan, maar ik kom iedere keer bij dezelfde economische ‘bureau-computer’ banen uit… Misschien praat ik binnenkort nog met hem, maar ik denk niet dat ik er veel wijzer van word.

Dat laatste lijkt me echt geweldig, maar ik denk dat de opleiding net iets te praktisch/creatief is voor mij. Het liefst zou ik een opleiding willen met een mix van: Facility Management, Journalistiek en Media Informatie en Communicatie, of leren niet al te kieskeurig te zijn en er éen uit te zoeken waar ik dan misschien niet volledig achter sta.

Ik denk dan toch echt dat laatste, want je maakt het jezelf ontzettend moeilijk. Bij sommige opleidingen kun je een minor doen, die of totaal buiten je opleiding valt of die je juist verdiept in 1 ding bijv media vormgeving. Ook maak je je opleiding zelf uitdagend, makkelijk vind ik te simpel gezegd. Want als je alles uit je opleiding haalt is dat denk ik echt niet makkelijk. Een 6 of een 10 vind ik een groot verschil.

^Ik denk dat dat laatste hem gaat worden. Maar ik ben altijd al kieskeurig geweest en kies dan altijd voor het ‘veilige’, in dit geval voor mij een kantoorbaan. Terwijl ik dat dus eigenlijk helemaal niet wil. Op elke opleiding heb ik wel kritiek, maar ik denk dat MIC nog het meest aansluit bij wat ik wil. Alleen op kamers gaan is geen optie en ik weet nu al dat ik 2 uur reizen na een tijdje enorm zat ben.

Communicatie zal vast niet ‘makkelijk’ zijn, maar ik kan als ik mijn diploma heb gehaald niet zeggen dat ik veel utidaging heb gehad op school. Zo heb ik nooit langer geleerd voor een toets dan het 1 keer door te lezen en 4 opgaven aan huiswerk te maken… Daarom kies ik liever voor iets waar ik een goed gevoel bij heb en tegelijkertijd ook een uitdaging in zie.

Ik ga naar Arnhem rijnijssel Fashion & Design support hopen dat ik aangenomen word!! :slightly_smiling_face:

Ik heb 4 jaar lang 2 uur reistijd gehad. Viel reuze mee, lekker slapen, schrijven en spelletjes doen op mijn bb. En ik hoefde niet over te stappen.