Welke laptop kan ik het best kopen?

Hoi! Ik heb gezocht naar een forum over dit onderwerp maar ik kon eigenlijk niet echt wat vinden. Als dit er wel is hoor ik het graag! Ik heb op het moment een behoorlijk zware laptop (ongeveer 3 kilo) en deze heb ik nu bijna drie jaar. Ik heb dezelfde laptop in een kleiner formaat (de helft kleiner) voor school maar deze is nog steeds redelijk zwaar + de sensor van de muis reageert op de raarste momenten. Ik gebruik deze dus bijna nooit en daarom wil ik in plaats van deze twee laptops één lichte, dunne, goede laptop kopen.

Mijn vraag is: heeft iemand een tip? Ik zit al dagen te zoeken op internet maar er is zó veel keus dat ik er niet heel veel wijzer uit kan worden… Ik gebruik mijn laptop voor school (word, internet, powerpoint) en privé voor internet, muziek en af en toe downloaden van films of muziek. Een touchscreen is niet noodzakelijk, een lichte laptop wel! Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Mijn budget is ongeveer tot 700 euro.

Ik weet niet of deze link werkt:
http://tweakers.net/categorie/496/laptops/producten/#filter:q1YqKMpMTvVNrFCyMjcy0IFyM_OUrICc4oLUZLfMnJLUomIlq2olQwsLMxBdlpijZBWtZGphbqwUW6ujZGxqaAESzwWZomSoZ6pUW1sLAA

Maar op Tweakers.net/pricewatch kun je allerlei eisen instellen zoals prijs, soort, geheugen en ook gewicht. Je kan dan ook zien hoe hoog de laptop scoort. Een lichte laptop onder de 700 euro die heel goed scoort is bijv de Acer Chromebook: http://tweakers.net/pricewatch/373992/acer-chromebook-c720p-29554g03aww.html

Maar de vraag is dan of je een chromebook wilt. Volgensmij kan je daar alles op wat je wil behalve het downloaden van films en muziek.

Super, dankjewel!!