Welke films hebben jullie op tv gezien?

Ik kijk de laatste tijd steeds meer films op tv en het leek me leuk om het hier af en toe over een film te hebben die op tv komt/is gekomen.

Als er een goede film op tv komt kan dat hier gezegd worden en kunnen mensen hem gaan kijken en daarna kan iedereen zijn mening erover geven. :slightly_smiling_face:

Leek mij iig wel leuk, ik hoop jullie ook? :slightly_smiling_face:

ik kijk nooit teevee.
dvd’s ftw

DVDs kijk ik ook maar er komen ook vaak leuke films op tv. En films die op tv komen kan iedereen zien.

Zo is vandaag GoldenEye op tv. Heb wel weer eens zin in een James Bond :slightly_smiling_face:

gatverdamme james bond. ik kan dr niet tegen,s tomme films :’]

Ik heb al lang geen goede films meer gezien op tv eigenlijk…

Oew. Handig topic :slightly_smiling_face:

dinsdag komt op veronica

Shanghai noon
en
Shanghai knight

ga ik kijken, films van jackie chan zijn soms echt grappig xD

Laatst nog Tenacious D and the Pick of Destiny gezien op Comedy Central.
En verder kijk ik alleen naar dvd’s.

Had gister Dood eind gezien… XD vond het zo’n domme film eerlijk gezegt, en pas ook nog Blast of the past gezien ben Brandon Fraiser (als ik het zo goed zeg).
Gister was ook ‘What’s eating Gilbert Greape’… Johnnny! <3

Haha heb Doodeind ook gezien, echt verschrikkelijk. Ben daarna maar Amelie gaan kijken. En What’s eating Gilbert Grape is een prachtige film!

Ik heb ook whats eating gilbert grape en amelie gekeken, en the princess diaries afcourse :stuck_out_tongue:

Komt er vandaag eigenlijk nog een leuke film op tv?

Uhm, niet dat ik weet

Snap jij Amelie nou? Ik heb hem al 3 keer gekeken, en ik snap hem nog steeds niet helemaal

Wat viel er niet aan te snappen?

Heel kort samengevat : Amelie is op zoek naar de liefde, en naja die film zelf is idd vreemd, maar het draait vooral om haar en die gast die die foto’s repareert (naam vergeten). Voor de rest heb je nog een paar tussendingetjes zoals dat cafe, en die groenteboer.

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain vertelt het verhaal van Amélie Poulain. Amélie groeit afgezonderd van andere kinderen op omdat ze aan een hartziekte zou lijden. (Haar vader, die arts is, raakt haar nooit aan, zodat haar hartslag stijgt van enthousiasme als hij dat wel doet bij het onderzoek.) De moeder van Amélie, die zeer neurotisch is, overlijdt als Amélie nog kind is, doordat een Canadese vrouw die van de Notre Dame af springt boven op haar terecht komt. Amélies vader sluit zich hierdoor nog verder van de wereld af en begint aan de bouw van een mausoleum voor zijn overleden vrouw. Doordat ze altijd op zichzelf is, ontwikkelt Amélie een zeer rijke verbeeldingskracht.

Als Amélie ouder is, wordt ze serveerster in Les Deux Moulins, een klein café in de wijk Montmartre van Parijs. De uitbaatster is een voormalig circusartiest en de gasten zijn kleurrijk. Amélie, die op dat moment 22 jaar oud is, leidt een eenvoudig leven. Ze heeft plezier in simpele dingen als breken van het suikerlaagje van de crème brûlée, het gooien van steentjes over het Canal Saint-Martin en fantaseren over het aantal stelletjes in Parijs dat op dat moment een orgasme beleeft.

Haar leven verandert op de dag van het overlijden van prinses Diana. Door een reeks van gebeurtenissen die volgen na haar schok over het nieuws, ontdekt ze een klein metalen doosje achter een plint in haar badkamer. In dit doosje zitten herinneringen van een jongen die decennia voor Amélie in het appartement heeft gewoond. Hierdoor gefascineerd gaat ze op zoek naar deze inmiddels volwassen geworden persoon om hem het doosje terug te geven. Ze maakt met zichzelf de afspraak dat als het haar lukt en de persoon er gelukkig van wordt, ze haar leven gaat wijden aan de goede zaken in het leven en het helpen van anderen.

Le Déjeuner des canotiers van Auguste RenoirIn het begin raakt Amélie op het verkeerde spoor, maar uiteindelijk komt ze met de hulp van de schilder en het schilderij van Pierre-Auguste Renoir, waar hij mee bezig is, achter de ware identiteit van de jongen. Ze plaatst het doosje in een telefooncel en belt naar deze telefoon als de man langsloopt, zodat zijn aandacht getrokken wordt. Nadat hij het doosje geopend heeft komen de herinneringen aan zijn jeugd weer terug. Amélie achtervolgt hem om te kijken of het terugvinden van het doosje een positief effect op hem heeft.

De missie slaagt en Amélie gaat proberen goede dingen te doen voor anderen. Ze wordt een geheime koppelaarster en een beschermengel. Ze overtuigt haar vader om een wereldreis te maken (met de hulp van een tuinkabouter en een bevriende stewardess), koppelt een collega en een cafégast, helpt de conciërge van haar woning door een brief van haar overleden man te fingeren en ze komt op voor Lucien, het hulpje van de groenteboer op de hoek. Ofschoon zij anderen helpt, bekommert niemand zich om haar. Doordat zij alleen maar opkomt voor andere mensen, wordt zij op haar eigen eenzaamheid gewezen.

Ondertussen heeft ze een fotoboek gevonden met daarin verscheurde en weggegooide pasfoto’s die weer aan elkaar zijn geplakt. Ze gaat op zoek naar de eigenaar en komt uit bij Nino Quincampoix die een verwoed verzamelaar van weggegooide pasfoto’s van het station is. Nino heeft ook geen gelukkige jeugd gehad, hij werd gepest op school. Nu werkt hij in het spookhuis op de kermis en helpt hij zijn zus in een erotische boetiek. Amélie voert allerlei omslachtige pogingen uit om met hem in contact te komen, omdat ze een oogje op hem heeft. Om dit te bereiken zet ze een soort speurtocht voor hem uit, waarbij hij in de buurt van de Heilig Hartbasiliek op zoek moet gaan naar het boek. Amélie gaat hierbij zeer voorzichtig te werk, omdat ze erg verlegen is. Uiteindelijk lukt het en vormen Amélie en Nino een stel. In de slotscène neemt Nino haar mee op zijn bromfiets.

Als je dit leest snap je hem wel :stuck_out_tongue:

Haha ja, snap het wel, alleen die verhaaltjes tussendoor enz. Nogal vreemd idd.

Als je dat al vreemd vind dan heb je nog niet zoveel films gekeken :'3

Het is een vrij symbolische film, of niet soms?

Robin hood, Office space en Blonde dolly XD

Iedereen ging achter elkaar dood *huphup*, heb liever een amerikaanse horror film. Leonardo speelt zo goed in What’s eating gilbert grape.