Welk niveau opleiding ?

Ik zit dit jaar in de 3 mavo en doe volgend jaar mijn examen, ik weet dat dit misschien een beetje snel is maar ik kreeg vandaag een boekje over vervolgopleidingen. Ik wil heel graag in de dierenverzorging werken, maar dan wel in een dierentuin. Nu zie ik in dat boekje staan “Vakbekwaam mederwerker dierverzorging” dat is niveau 3 maar mijn moeder zegt dat dat weer zonde is omdat niveau 4 mijn niveau is ofzo maar ik wil dat wel graag doen, ik heb ook de keuze uit “Manager/ Ondernemer dierverzorging” dat is niveau 4 maar ik heb geen idee wat het inhoud
Kunnen jullie helpen ?

google.

Manager ondernemer dierverzorging is eigenlijk niks meer dan het niveau 3 gedeelte wat jij zelf al aan gaf, maar dan met meer leiding gevn. Perfect voor een dierentuin dus, want je leert zowel alles over dierverzorging, maar ook over hoe je je collega’s kunt begeleiden.

Veel dierverzorgingsopleidingen doen ook vaak uitstapjes naar dierentuinen, dus in jou geval is dat helemaal mooi!

Heb zelf niveau 3 gedaan, maar die brede opleiding is niet wat voor mij helaas, haha. Ik zit nu op Detailhandel, maar wel nog in de dierverzorging.

Als je in een dierentuin wilt werken raad ik je aan om niveau 4 te doen, en daarna HBO Diermanagement. Of je kunt MBO 4 Wildlife doen, dan wordt je echt gespecialiseerd in dierentuinen :slightly_smiling_face: En daarna aslnog een HBO doen om je nog meer te specialiseren. Met een MBO opleidinkje kom je namelijk niet zomaar in een dierentuin aan het werk, het is zoiezo al een hele moeilijke branche, dus weet wat je jezelf op de hals haalt voordat je begint :wink:

Je moet doen wat je leuk vindt, niet wat precies op jouw niveau ligt. Als jij een opleiding van een iets lager niveau leuker vindt dan wat jouw eigen niveau je te bieden heeft, ga ervoor.