Weet het niet meer ..

Hey meiden!
Ik zit ergens mee en zal bij het begin beginnen.

Nadat ik vorig jaar geslaagd ben had ik mezelf ingeschreven voor een opleiding.
Toen heb ik de hele zomer niks gehoord en het bleek dat mijn inschrijving kwijt was. Ik kon daar naar school, maar mijn ouders en ik waren al afgeknapt.
Ik probeerde bij mijn oude school HAVO te doen, maar het was voor eerst dat HAVO helemaal vol zat. Omdat ik 17 was kreeg ik te maken met leerplicht.
Ik moest een 3 maanden cursus volgen waarbij je gaat uitzoeken wat voor opleiding je wilt doen. Na 3 maanden wist ik het nog niet en ik was depressief geworden. Daardoor kreeg ik uitstel van leerplicht en moest ik naar Jeugdzorg voor gesprekken. Ik heb me toen ingeschreven voor de opleiding kapper waar ik nu op zit. Omdat ik een visagiste wil worden is dat een goed begin zegt mijn moeder. Maar ik vind de opleiding niks en ben weer depressief denk ik. En mijn ouders hebben de spullen al betaald.

Ik weet het gewoon niet meer.

Erover praten is de enige optie. Je kunt niet in je eentje alles oplossen, en je wilt ook niet weer terug de problemen inzakken.

Praat er met je ouders over. Of met 1 van je ouders als je dat makkelijker vind. Over dat je deze opleiding niks vind. Het is erg rot voor ze, omdat ze alles al betaald hebben (ik weet natuurlijk niet of jullie het geld ervoor hebben), maar je moet wel doen wat je leuk vind. Ik zou mijn kind niet willen zien leiden omdat ze de opleiding niks vind, maar er niks over durft te zeggen. En ja, kappers opleiding is natuurlijk hardstikke duur.

Met kappers opleiding kom je nergens als je visagiste wilt doen. Visagie kan op de meeste scholen niet als echte (overdag) opleiding worden gedaan. Alleen als avond-opleiding en die is na 1 jaar klaar. En er is weinig werk in. (hier in drenthe tenminste)

Dat heb ik allemaal zo’n beetje uitgezocht omdat ik dat dus ook wou. Toen kwam ik uit bij schoonheidsspecialiste. Daar zit visagie bij in, massages, pedicure/manicure, behandelingen geven maar natuurlijk ook theorie leren. Dat zit overal bij in, en soms is het erg saai ja.

Na schoonheidsspecialiste kan je heel veel kanten op, fyshiotherapie (tegenwoordig heel veel werk in, en verdient goed), huidtherapeut en noem maar op.

Als dat je wat lijkt, google wat voor een opleiding in de buurt! En als je die opleiding neemt, zorg wel dat er drogisterij/parfumerie bij je pakket zit inbegrepen, en dat je daar niet een extra jaar ofso over moet doen. Dan kan je visagist worden (als je bijv nog die avond cursus doet), schoonheidsspecialist, werken bij een wellness center, bij een drogisterij (etos/da), bij een parfumerie (douglas etc.), en verder door leren.

Je kan heel veel kanten op. Vraag anders je school. Of je mentor. Wat die het beste lijkt, en ga dan naar je ouders.

Praten idd en even volhouden!
Je bent nog maar net begonnen, misschien dat het nog komt!
Heel veel mensen beginnen met hun studie en denken “oh, hoe had ik nou ooit kunnen denken dat dit iets voor mij was?” (o.a. ik :stuck_out_tongue:). Soms blijkt dat het idd niks is, maar bij mij werd het steeds leuker en ik zou echt niks anders meer willen doen.
Je moet jezelf ook een beetje de tijd geven om uit de ‘omg, alles is anders en hoe kan ik dit nou niet leuk vinden want mijn ouders hebben alles al betaald’-stress te komen.
Geef jezelf een half jaartje. Als je dan stopt, krijg je de helft van je collegegeld nog terug, maakt dus niet uit of je nu stopt of dan (als dat bij jou t zelfde werkt als bij mij dan, maar dat denk ik wel).

Bedankt.
Ja, ik weet dat ik moet gaan praten.
Heb er alleen erge moeite mee.