Webshop beginnen

Hoi,

Ik heb pas een nieuwe hobby, haha namelijk zeep, lipbalsem en bodybutters en zo zelf maken. En dan maken met natuurlijke ingrediënten (denk aan natuurlijke, plantaardige oliën etc). Eigenlijk zoiets als Lush verkoopt!

En het leek me dan ook heel leuk om een eigen webshopje te beginnen waarin ik die spulletjes verkoop. Want onze badkamer komt anders ook vol met allerlei goedjes te staan. XD Maar dan wou ik wel iets speciaals aan mijn producten, dus dat je bijvoorbeeld zeep op bestelling kon laten maken. Dat je bijvoorbeeld intypt dat je de naam ‘Jan’ erin wilt laten zetten en dat ik die dan maak en aan mensen verkoop. Of lipbalsems in een leuke verpakking, bijvoorbeeld zoiets:

http://www.totally-funky.co.uk/Images/Products/Fullsize/2156.jpg

Maar ik weet niet of dit wel een goed idee word, of dat ik er allemaal verlies mee maak door alle inkopen te doen en zo. Het lijkt me namelijk een geweldige hobby en een eigen webshop lijkt me superleuk! Maar denken jullie dat het wat word? En hebben jullie dan nog eventueel tips, wat jij belangrijk vind aan een goede webshop? Of wat ik wel/niet moet doen/weten?

Dankjewel haha! :grinning:

Misschien moet je spullen verkopen op www.etsy.com ofzo, en als je veel succes hebt kan je er nog over nadenken… Meteen een eigen webshop beginnen lijkt me nogal groot

Ziet er leuk uit! Maar het moet er wel echt goed en hygienisch uit zien, niet een duidelijk zelfgemaakt spulletje .

Je zou ook eerst kunnen beginnen met verkopen hier op GS, of op Marktplaats? (:

Nee, dat ben ik ook niet van plan! Ik heb alle nodige spullen, en ben ook bereid om de ingrediënten erop te schrijven. Met Photoshop eventueel stickers maken en op de potjes plakken en zo. Eigenlijk wil ik een soort webshop als http://www.thebeautybakery.nl, maar dan niet dat ik hun ideeën na-aap maar je begrijpt me wel denk ik haha!

Dat idee van Etsy en Girlscene is ook wel leuk ja! :slight_smile:

@Streetofgolden: Ik wou het eigenlijk gewoon via mijnwebwinkel.nl een klein gratis shopje maken. Dus heel groot is het idee ook niet, haha!

Okee, veel succes :slightly_smiling_face:

Lijkt me leuk! Ik zou alleen wel even kijken of je er geen verlies op maakt, want als de prijzen te hoog zijn (door alle ingrediënten, tijd, handwerk etc) dan verkoopt het niet zo goed denk ik!

@Sparrow: Klopt! Hoe duur zouden jullie ongeveer uitgeven aan een zeepding die gepersonaliseerd is? :’)

^ Ik zou zeker minder vragen dan bij Lush. Ook al verkoop je ongeveer het zelfde… zij zijn al een bekend merk dat garant staat voor kwaliteit. Van jouw producten weten mensen dat nog niet. Plus ze moeten ze bestellen.
Als je het even duur gaat maken dan hebben mensen denk ik eerder zoiets van: Ik ga wel naar de Lush.

@LaConasse: Klopt. Dat was ik sowieso niet van plan! Tenslotte is het voor mij een hobby en ben ik bereid er wat geld aan uit te geven. :slightly_smiling_face: Ook kun je het bij het begin wat goedkoper maken, en ‘ervaringen’ van klanten krijgen om een vertrouwd en goed gevoel te bouwen. Later kan het eventueel wat duurder worden. Maar het was een hele goede tip! Dankjewel.

upje!

iig minder dan bij Lush, zoals LaConasse al zei.

Leuk idee! Heb je misschien een foto? Ik ben echt benieuwd hoe je spulletjes eruit zien haha (:

Ik denk dat als je ook echt van die leuke vormpjes als bij TheBeautyBakery neemt je best wel wat kan bereiken hoor. Maar dan moet t wel echt professioneel. Dus op tijd verzenden, fijn betaalsysteem in je website, prijzen niet te duur, goede foto’s, etc.
Qua prijzen zou ik wel goedkoop beginnen. Je moet er natuurlijk geen verlies op draaien, maar je kunt je prijzen sowieso wel opbouwen naarmate je shop popuairder wordt. En dus idd minder dan bij de Lush… Want er komen ook nog verzendkosten bij enzo. :slightly_smiling_face:

Veel succes! Zou je de link willen posten/mailen als je iets hebt gevonden?

Oh tuurlijk! Ik heb wat cupcakje zeepjes haha, ze zijn niet super geweldig. Maar ach. Ze ruiken wel heeeeerlijk :grinning:

http://www.uploadplaatjes.nl/img2/20120518/588444.jpg

http://www.uploadplaatjes.nl/img2/20120518/588443.jpg

http://www.uploadplaatjes.nl/img2/20120518/588445.jpg

http://www.uploadplaatjes.nl/img2/20120518/588446.jpg

Ziet er best ok uit hoor. Ik zou wel voor je shop zorgen dat je perfecte foto’s hebt. Dat is echt belangrijk. Het kan wel heel lekker ruiken, maar dat merk je (helaas :frowning_face: ) niet over internet :stuck_out_tongue:

Ik wens je het succes!

Dankjewel! Ik ga ze denk ik eerst op GS verkopen. En zodra ik er ook meer heb maak ik misschien een klein shopje. :slightly_smiling_face: En de foto’s zijn een goede tip. Dankje! x

Goed idee! En inderdaad niet te hoge prijzen, vooral omdat je via internet natuurlijk ook verzendkosten betaalt! Laat me in iedergeval weten als je een verkooptopic/webshop/martplaatsadvertentie hebt gemaakt want ik ben heel erg benieuwd!
Succes!

Je mag volgens de wet niet zomaar cosmetica verkopen, vooral zeep is erg gevaarlijk. Maar als je het risico wil aanvaarden, dan zou ik sowieso op marktplaats of etsy beginnen.

Hoi happyfeeling,

Een webwinkel beginnen hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, maar je moet het ook niet onderschatten. Als je nog niet zeker bent van hoeveel tijd of geld je hierin wilt steken en in het begin vooral geen grote investeringen wilt doen kun je het beste beginnen met een ‘gehuurde’ webwinkel.

Voor 19 euro per maand heb je dan al de middelen die je nodig hebt om toch een complete webwinkel, met alle betaalmiddelen en goede vindbaarheid, in jouw eigen stijl op te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om eerst een gratis webwinkel te beginnen om te zien of het wel iets voor jou is.

Als je meer wilt weten over wat er komt kijken bij het beginnen van een webwinkel of meer wilt weten over Mijnwebwinkel, kijk dan gerust even op http://www.mijnwebwinkel.nl/webwinkel-beginnen/

Veel succes alvast!