waxen

ik wil deze vakantie misschien me laten harsen maar ik krijg al snel last veel jeuk en geirriteerde huid (bikinilijn) bij het scheren dus ik vraag me af of ik dat misschien krijg als ik ga harsen maar dat weet ik niet zeker omdat ik het nog nooit heb gedaan.

Mijn vraag is: zal ik me laten harsen of zal ik dat eerder laten doen omdat ik het wel een risico vind om dat voor ik op vakantie te laten doen…
Ik wil namelijk niet de hele vakantie rode en gevoelige lichaamsdelen hebben…

alvast bedankt!
xxx

je krijgt een rode en geirriteerde huid na het scheren omdat je haren dikker teruggroeien waardoor het dus moeilijker door je porie heen kan gaan, vooral bij je bikinilijn. bij het harsen groeien de haren dunner en zachter terug, hierdoor krijg je niet de huidirritaties en rode puntjes. maar doordat de haren met haarzakje uit de huid wordt getrokken kan de huid een paar dagen rood en gevoelig zijn. dit trekt echter na een paar dagen weg. ik zou dus gewoon harsen, alleen een paar dagen vóórdat je op vakantie ga of een korte broek aantrekt.

okee dank je wel!

aangezien je niet met een geïrriteerde huid op vakantie zit. :relieved:

Inderdaad wat noa1 zegt. Ik krijg ook bij scheren ontzettende irritatie en dat is met harsen al stukken minder :slightly_smiling_face:. Wel 1 keer in de week extra scrubben dan, om ingegroeide haartjes te voorkomen!

Je haren komen niet dikker terug… je scheert het namelijk op je huid weg en komt niet bij het haarzakje e.d.
Je haar kan na eht scheren weleens dikker lijken, omdat je ze schuin afscheert, daardoor voelen ze ook gelijk steviger aan.
Bij waxen trek de haar met wortel en al eruit, waardoor het zich helemaal opnieuw moet opbouwen en gewoon recht teruggroeit.
Scrub wel regelmatig de plekken die je waxt, dat voorkomt ingegroeide haren.

Je huid zal trouwens wel even geirriteerd zijn, maar dan kan je het gewoon met een speciale creme insmeren.

je haren groeien wel dikker en harder terug.

Waarom staat er in de titel waxen, als het over harsen gaat? ;p

Nee, dat doet het echt niet.
Welke richting je haar op groeit, wat voor een kleur het heeft en hoe hard het groeit staat allemaal vast in het haarzakje en ligt aan de haarwortel.
Met scheren verander je niks aan die samenstellingen, maar haar je alleen een stukje van het haartje eraf, er kan dus onmogelijk iets veranderen.
Het kan zeker dikker lijken, zoals ik al zei, je scheert je haartjes namelijk schuin af waardoor ze stug, scherp en dik aan kunnen voelen.

Dat ze harder teruggroeien is logisch… ze hoeven namelijk alleen maar hun normale groeiproces voort te zetten en bij waxxen haal je de wortel eruit waardoor die eerst weer helemaal terug moet groeien voordat het haartje weer boven de huid komt.

Betekent hetzelfde.
Ik wil het ook wel een x proberen, mn moeder kan het wel, ze is vroeger schoonheidsspecialiste geweest. Maar ik ben ban dat het echt heel veel pijn doet :’)