Wat zou jij kiezen

Ik zit nu in de 3e klas (atheneum) en moet binnen een maand mijn profielkeuze doorgegeven hebben.
Nu zit ik echter te twijfelen tussen het profiel Economie&maatschappijleer op atheneum niveau en Natuur&gezondheid op havo niveau.
Wat ik het liefst zou doen, is het profiel Natuur&gezondheid kiezen op atheneum niveau, aangezien ik scheikunde en natuurkunde erg leuk vind. Jammer genoeg liggen deze vakken mij niet echt.
Vorig jaar, in de tweede klas waren natuurkunde en scheikunde voor mij al helemaal een ramp. Ik had ook zoiets van; ik laat deze vakken in de 4e toch wel vallen, dus wat maakt het uit.
Maar ik ben er in de 3e achter gekomen dat ik deze vakken toch best wel interessant vind en ik wil later sowieso een baan in de gezondheidszorg uitoefenen. En sinds ik gemotiveerd ben om deze vakken te leren, gaat het ook echt beter. Voor natuurkunde en scheikunde stond ik in de 2e een 5 op mijn doorlopend gemiddelde, maar nu sta ik voor natuurkunde een 7,1 en voor scheikunde een 6,5 (voor scheikunde moet ik eigenlijk best wel veel moeite doen om dat cijfer te staan, maar ik heb het er voor over).
Vandaar dat ik misschien wel op havo niveau natuur&gezondheid wil gaan kiezen.

Economie ligt mij beter, maar ik weet niet of ik daar later iets mee wil gaan doen. Ik vind het vak wel leuk, maar niet geweldig ofzo. Economie wordt later ook moeilijk natuurlijk en als je niet echt gemotiveerd bent om dit te leren, weet ik niet of dat wel gaat lukken dan. Voor economie sta ik nu trouwens een 7,6.

Dussss… Als jullie mij waren, wat zouden jullie kiezen?
Natuur&gezondheid of economie? :thinking:

oke ik heb het niet helemaal gelezen maar ik zal gewoon nemen wat je zelf graag wil diep in je hart.

Natuur&gezondheid! het is misschien lastig maar dat wordt economie ook nog wel. het is iets waar je later iets mee wil doen en je moet je dromen volgen ookal is het soms lastig! misschien heb je later niks aan economie en dan heb je spijt… dat zou ik doen maar je moet het natuurlijk wel helemaal zelf weten! :slightly_smiling_face:

wanneer scheikunde en natuurkunde je niet goed liggen zou ik het
niet doen MAAR het is jou keuze en daar kan ik niet over beslissen!

zelf had ik in de 3de als keuzevakken biologie,economie en Duits
gekozen tjaa ik wist nog niet wat ik wilde worden en nu sla ik
mezelf voor me kop… want ik hoef economie en Duits helemaal
niet te hebben voor mijn opleiding volgend jaar… ik sta slecht
voor Duits -.- pfff kon ik het maar terug draaien

economie is écht heel erg moeilijk. bij ons op school worden daar de enen voor gehaald. ik zou N&G op havo niveau gaan doen, zeker als je daar gewoon goed gemotiveerd voor bent.

bij mij op school ook, ik had eerst spijt dat ik het niet gekozen had, maar als ik nu hoor hoe moeilijk hetis, volgens mij was 90% van de herkansingen woensdag van economie ( havo 4 dan)

ik stond vroeger ook hoog voor economie en bij de voorlichtingsavond zeiden ze dat het allemaal mee zou vallen en als je goed oplet etc. dat het wel te doen was, nou niet dus… kstond eerst een 3.5 ervoor en nu een 5…

je kunt ook ng met economie in het vrije deel doen

Ik heb geen wiskunde wel economie, en ik sta een 6,6.
Mijn laagste punt was een 5,7 en ik vind het best meevallen :slightly_smiling_face:.

Je kan ook EM nemen met biologie en dan kan je ook de gezondheidszorg in? En anders gewoon naar havo. Je moet doen wat je wilt doen, of het nou ietsjes lager is dan niet. Je haalt met havo nog steeds mooie dingen later, en je doet dan wat je echt leuk vindt :slightly_smiling_face:

Dat kan dan nooit economie op vwo niveau zijn want dan moet je verplicht wiskunde hebben