Wat te vragen op een tweede gesprek?

Dag lieve meiden,

Ik heb bij een apotheek gesolliciteerd en ze hebben mij vorige week telefonisch uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek, deze week plaatsvindend. Ze zeiden door de telefoon dat ze onder de indruk van mij waren en graag meer willen weten of ik daadwerkelijk bij het bedrijf pas.

Nu vraag ik aan degene die pas afgestudeerd zijn voor weet ik veel wat voor beroep;

Wat zou ik kunnen verwachten op een tweede gesprek? Wat zou ik allemaal moeten vragen? Moet ik er van uit gaan dat ik NU als enige momenteel over ben, of dat ze juist twijfelen?

Kortom; wie heeft er advies voor me?

Bedankt :smiley:

upje

het is een selectieprocedure dus je zal vast niet als enige overblijven.
Meestal nemen ze van alle sollicitanten een groepje die ze graag willen spreken. En daarvan kiezen ze 1 iemand.
Ik werk zelf ook in de zorg en heb meerdere malen voor dingen gesolliciteerd. Wat ze zoal vragen is waarom je daar wil werken, wat je leuk vindt aan het werk/de functie. Eigenschappen die je hebt zoals klantvriendelijkheid en het beste daar ook nog een voorbeeld van noemen zoals op stage had ik een situatie dat:…
Soms kunnen ze je ook een voorbeeld situatie geven van stel nou dat:
en toen moest ik daar een antwoord op geven. Ook moest ik een keer een antwoord geven op een probleem wat ze hebben en wat voor oplossing ik daarvoor had. (echt een kutvraag op zown moment!)
over werktijden/flexibiliteit.

Wat jij kan vragen is dus werkdagen/tijden. Maar meestal vragen ze jou eigenlijk heel veel. Ik had zelf niet zo heel veel te vragen. Meer dat ik uitgebreid antwoord gaf op hun vragen en verder vroeg k dingen zoals: hoe het patienten contact was en omgang met de dokter, assisteren van handelingen enz. Dus echt vragen bij mijn doelgroep. Werksfeer of we gezamelijk zouden lunchen of in ploegen (wat ik gewend was bij mn vorige baan)
En na afloop altijd bedanken voor het gesprek. En dan zullen ze je ook wel zeggen wanneer je hoort of je het bent geworden.
Succes!

Het bovenstaande hebben ze dus op mijn eerste gesprek gevraagd… Maar zouden ze dat eventueel nog een keer kunnen vragen?

oh ik dacht dat je een telefonische sollicitatie had en aan de hand daarvan was uitgenodigd voor een 2e gesprek. Maar je bent dus al gewoon langs geweest. Nee dan denk ik niet dat ze dat nog een keer zullen vragen.
Wat zeiden ze dan door de telefoon?

Want ik heb wel eens gehad dat ik had gesolliciteerd en dat ik door was naar de meeloop ronde en aan de hand daarvan werd bepaald wie het zou worden. Dus als er 5 op gesprek kwamen mochten er 2 of 3 naar de meeloopronde.

Ze zeiden door de telefoon dat ze erg onder de indruk van me waren en me graag wouden uitnodigen voor een tweede gesprek, zodat ik en de apotheek zeker weten dat het iets voor mij is. Het is nog een bereidende apotheek dat samenwerkt in een cluster van 4 apotheken. Het belangrijkste onderdeel van deze cluster is dat ze gespecialiseerd zijn in inhalatie instructies en natuurlijk dat veel mensen een medicatierol hebben.

Ik hoop dat het je iets zegt wat ik nu typ, haha :stuck_out_tongue:

uppie

Ik zou voor je zelf vooral nagaan wat jij graag wilt weten. Idd wat hierboven is gezegd ook over hele simpele praktische zaken; hoe zit het met lunchtijden, hoe ziet het met loon, in wat voor groep werk je (of juist alleen?). Het kliinkt alsof je al wel bijna bent aangenomen, dus dan zou dit de laatste kans zijn om alles te vragen wat je nog wilt weten. Ga voor jezelf na hoe je denkt dat een werkdag eruit komt te zien en wat je dan nog wilt weten. Zoiets?

Verder zullen ze je verder ook nog wel kritische vragen stellen gok ik.
Succes!