wat te doen als je tevreden bent?

Ik ben dus bezig met afvallen en om alles een beetje strakker te krijgen, ik ben er nog niet dus ben nog niet tevreden.

Maar ik vroeg me af, als ik nou op het punt kom wanneer ik tevreden ben, moet ik dan minder gaan sporten enzo of hetzelfde blijven doen? om een beetje alles bij te houden?

Ik ben al een tijdje op het punt dat ik tevreden ben. Ik sportte al best lang best veel, en dat probeer ik nu nog steeds te doen. Ik ben daarin niet gaan minderen. Qua krachttraining maak ik nu meer herhalingen met minder gewicht in plaats van weinig herhalingen met zware gewichten. Zo probeer ik m’n spieren te onderhouden.

Toen ik nog aan het afvallen was, at ik minstens 1600 kcal op een dag zonder sport. Alle kcal die ik met sport verbrandde, at ik er verspreid over de dag bij. Dus als ik 300 kcal verbrandde met hardlopen, at ik die dag minstens 1900 kcal. Zo viel ik op een goed tempo en gezonde manier af.
Nu moet ik ongeveer 2100 kcal eten op een rustdag om op gewicht te blijven, en alles wat ik eraf sport eet ik er nog steeds bij. Wel zijn dit voornamelijk alleen maar gezonde dingen. Dit werkt goed voor mij! Hopelijk heb je er iets aan!

inderdaad, wat kaylee al zegt. Als je tevreden bent over je vetpercentage, ga je op onderhoud eten (dus geen calorieonderschot maken). Hier kan je je onderhoud uitrekenen en hoe je dan ongeveer moet eten: http://iifym.com/iifym-calculator/. En dan gewoon lekker verder sporten :slightly_smiling_face:

Je moet gewoon hetzelfde blijven doen, anders heb je kans op een jojo effect.

dankjewel meiden!