Wat studeer jij juist niet?

Ben je recentelijk met een opleiding begonnen en van plan om te stoppen of heb je dat ooit gedaan? Waarom paste deze opleiding niet bij jou? Of heb je slechte verhalen gehoord over een studie en raad je iedereen aan nooit deze studie te volgen? Brand maar los!

Geen ervaring met stoppen, maar waarom wil je dat weten? Wat voor de een niets is, is voor de ander misschien wel leuk.

Ik ben ooit gestopt met m’n opleiding kinderopvang op het MBO. Ik voelde mij net een iets beter betaalde oppas. Verschrikkelijk.

Ik ben momenteel druk bezig met kijken welke opleiding het beste bij me past en ik kom er niet uit. Mij lijken veel te veel opleidingen en richtingen leuk. Dus daarom dacht ik, laat ik het van een andere kant bekijken waarom een bepaalde opleiding nou juist niet bij een bepaalde persoonlijkheid past. En ik vroeg me af waarom ze dan in eerste instantie voor die opleiding gekozen en waarom hunhudige opeiding wel bij ze past :slightly_smiling_face:

Ik doe op dit moment pedagogiek, maar vind het een beetje te theoretisch voor mij. Ik ben een heel creatief persoontje, en vind het 24/7 in de boeken zijn een beetje te veel. Toch ga ik de studie afmaken, want ik hou niet van opgeven ;p.

psychologie

Waar studeer je Pedagogiek? Ik weet niet wat er mogelijk is, maar ik doe pedagogiek op de HU in Amersfoort. En wij hebben juist wel veel creatieve vakken. Daar staat onze opleiding heel erg voor. =)(Ecologische pedagogiek)

Waarom geen psychologie? Dat lijkt me nu juist heel leuk haha

Ik heb Bio-ingenieur gedaan, en ik haatte het echt. Maar, de wiskunde die ik had gezien was eigenlijk niet genoeg voor deze opleiding, en ik zat toen ook nog met persoonlijke problemen+de stad was mijn ding niet. Ik weet dus niet of het aan de opleiding lag of alles errond.

yeah je kan het!! De opleiding duurt een aantal jaar maar daarna kan je creatief zijn in je werk met kinderen :slightly_smiling_face: je kan niet nog switchen van opleidingsplaats?

Ja dit ja, en het niveau op school was bedroevend laag.
Ik ben volwassenen havo gaan doen.

welke stad was dat? En doe je nu wel iets wat meer bij je past?

Ik doe het aan de universiteit, dus daar komt dat theoretische ook vandaan helaas. Als ik opnieuw mocht kiezen, was ik misschien wel voor iets anders gegaan. Maar op zich vind ik de richting echt leuk en de vakken interessant hoor! Ik moet me alleen enooorm tot het studeren zetten. Ik heb morgen een tentamen bijvoorbeeld haha.

Ik ben gestopt met Godsdienstwetenschappen. Wist toen nog niet wat ik miste, wist ik pas toen ik psychologie ging doen en daar verder in ging: ik had iets nodig dat meer technisch was dan alleen maar theorieën en verhalen uit boeken lezen. Ik specialiseer me nu juist op statistiek en programmeren :slightly_smiling_face:

Leuven, België dus! Nu zit ik in een andere stad/dorpachtig iets en studeer ik Biomedische wetenschappen, wat ik echt 1000x liever doe!

Haha Leuven is nogal een ver van me bed show. Studeer je nu in Nederland? Fijn voor je dat je nu wel de juiste opleiding voor jou hebt gevonden!

rechten

Geneeskunde, hoewel mijn hele familie dacht (en wilde) dat ik dat zou doen. Écht iedereen doet ‘iets medisch’ in mijn familie, van helpende tot verpleegkundige tot fysio, en van dierenarts tot hoofd-hals chirurg. En zelfs de enige die iets technisch deed is de medisch-technische kant op opgegaan. Ik heb op het VWO wel N&T gedaan met biologie, en ik interesseerde me ook echt voor het (menselijk) lichaam en vooral erfelijkheid. Maar na het VWO ben ik iets creatiefs gaan doen. Ik ben namelijk echt geen helpend-type,en het klinkt heel hard, maar mij kan het niet zoveel schelen als iemand gewond is oid die ik niet ken. Bovendien vind ik mensen aanraken vies (ik kan wel tegen bloed). En daarom wist ik dus dat ik net de medische kant op wilde! Dierenarts had wel gekund trouwens, maar ik hou zoveel van dieren dat ik niet weet of ik er in zou kunnen snijden. En misschien komt het ook wel omdat ik best gepushed ben, dat ik lekker tegendraads iets anders wilde gaan doen. Sommige mensen vinden het zonde dat ik geen geneeskunde ben gaan doen (ik stond een 8 gemiddeld dus was meteen ingeloot geweest), maar ik weet dat ik dan uiteindelijk niet gelukkig was geworden en daar gaat het uiteindelijk om.

Sorry voor het lange verhaal trouwens.