Wat na het middelbaar

Voor velen is het dit jaar het laatste jaar in het middelbaar onderwijs ( anderen moeten er misschien nog aan beginnen )

Maar wat mijn vraag aan jullie is :

Wat willen jullie doen NA het middelbaar? werken, verder studeren. Wat zou je graag doen als werk , studie.

--------------------

Ik zit nu in mijn laatste jaar in het middelbaar onderwijs en gedurende m’n hele euh schoolmiddelbaarleven :stuck_out_tongue: heb ik verschillende dinges willen studeren zo heb ik onder andere :

  • kinderverzorgster.
  • Tolk.
  • Toerisme.
  • Opvoedster willen studeren

:stuck_out_tongue: Nu het 1ste viel al snel weg en ook tolk en toerisme moestek al schrappe ( beetje te hoge studies :stuck_out_tongue: ) en voor opvoedster had ik geen zin meer .

:stuck_out_tongue: uiteindelijk ben ik er dan uitgekomen wattek wil studeren : Verpleegkundige !!!

Zijn er onder jullie die ook deze opleiding willen volgen?

ps sorry als er hierover al een onderwerp is

HMC Rotterdam, al ingeschreven :slightly_smiling_face:

Ik zit nu ook in mijn laatste jaar maar weet het nog niet.
Ik wil verder gaan leren maar wat… ik heb geen idee.

zat vorig jaar in mn laatste jaar.
in september was ik begonnen met Media&entertainment Management in Haarlem.
helemaal naar mn zin daar.

Ik wou op de middelbare altijd binnenhuisarchitect worden. In mijn laatste jaar zag ik dat eigenlijk meer als een hobby dan als iets wat je 40 jaar doet. Ik wist ook absoluut niet wat ik dan moest gaan studeren. Uiteindelijk ben ik rechten gaan studeren. Ik moet zeggen, ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb.

ik zit nu in mn 3de jaar vwo, dus nog 3 jaar te gaan. maar de tijd gaat bestwel snel vind ik. ik wil graag in new york ofzo naar de universiteit, nog geen idee wat ik wil studeren. ik hoop dat het me gaat lukken :slightly_smiling_face:

Als ik 6 vwo heb gedaan wil ik graag een gap year nemen, het liefst in engeland. En daarna ga ik weer terug naar nederland, en in utrecht pedagogische wetenschappen studeren, en me dan specialiseren in orthopedagogiek. Haha, ik weet het al helemaal ^^ Maar misschien verandert het nog wel ofzo, ik zie het allemaal wel.

Zit nu ook in 3 vwo dus nog 3 jaartjes te gaan :stuck_out_tongue: Maar ik wil bewegingswetenschappen studeren in amsterdam. Maar denk dat ik eerst een jaartje naar engeland en paar andere landen ga. Ik ben ook 17 als ik klaar ben met school dus een jaartje tussenuit kan er makkelijk bij :stuck_out_tongue:

zit nog in de vierde.
maar ik denk erover om daarna een opleiding voor leerkracht te volgen aan de hoge school.
maar zover is het nog niet,
eerst moet ik deze week beslissen wat ik in het vijfde en zesde middelbaar wil volgen (waarschijnlijk latijn-moderne talen)

Ik ben nu eerstejaars Biomedische Wetenschappen :slightly_smiling_face:

Ik heb echt nog geen idee, maar het probleem is ook; ik kan zoveel! Ik zit namelijk in 5VWO, dus als ik VWO afmaak kan ik naar WO, HBO en MBO. Natuurlijk zou ik niet snel voor MBO kiezen, maar ik twijfel nu zelfs nog tussen Universiteit en Hogeschool, dus weet ik al helemáál niet wat voor opleiding ik wil doen.
Wel weet ik zeker dat ik na mijn VWO eerst een halfjaar minstens ertussen uit wil, naar Engeland, daar au pair worden. Alleen hoe ik dat ga financieren is nog de vraag.

Ik zit nu in het derde, dus ik moet nog een hele tijd naar school. Maar ik weet wel al wat ik wil doen :slightly_smiling_face:. Ik ga eerst mijn middelbaar (Economie Talen) afmaken, en dan zou ik willen in Londen studeren aan een kunstacademie, dat is zo een beetje mijn grote droom al sinds ik 12 ben of zo :stuck_out_tongue:

Zit in 4vwo dus moet nog 2 jaar, maar daarna wil ik Geneeskunde studeren en Plastisch? chirurg worden

Zit nu in 6 gymnasium, volgend jaar grafisch ontwerpen (:

Ik zit nu in 6VWO en ik wilde een paar jaar geleden echt heel graag geneeskunde gaan studeren, maar nu weet ik eigenlijk niet of ik dat nog wel wil :stuck_out_tongue:
Maar ik weet ook niet wat ik dan wél wil…
Tja ik vind het best moeilijk… :S

Ik wil ook geneeskunde, maar was niet een van de gelukkige die ingeloot werd :S Echt gewoon heel erg KUT.

Maar ik ga er alles aan doen om wél ooit geneeskunde te gaan doen :slightly_smiling_face:
Maar wat ik probeer te zeggen is dat je je hoop niet alleen op geneeskunde moet vestigen en moet kijken wat je als andere optie wil. Ik had mn ogen wel alleen op geneeskunde gericht (nog steeds) en de klap was des te harder toen ik hoorde dat ik uitgeloot was…

Na de middelbare wil ik zeker verder studeren! Ik doe nu 5VWO C&M, ik ben van plan om Criminologie te studeren. Lijkt me erg vet.

Eehm ik wil het liefst een toneelopleiding in Engeland volgen en anders iets van Psychologie studeren, ook in Engeland, als dat kan

Ligt er aan wat je nu doet.
Doe je vwo, grijp je kans en ga naar de universiteit!
Ik zelf heb vmbo-basis ofzo gedaan en heb daarna 3 jaar lang full time gewerkt in winkels en doe nu sinds anderhalf jaar weer een opleiding spw3, ja dat is mbo.
Je moet nu geloof ik zo ie zo tot je 18e opschool zitten, zit je dat niet moet je daarvoor wel een goede en geldige reden hebben geloof ik.
Maarja je moet dit zelf helemaal beslissen wat lijkt jou het leuks, wat zijn je hobby’s? Misschien kun je daar ook wel je beroep van maken.

Ik wil studeren en dan planologie denk ik, maar weet niet precies wat t inhoud, omdat k niemand ken die t doet enzo…