Wat moet je doen met een slechte grove en fijne motoriek

Hallo ik ben mandy ik ben twaal jaar en ga naar de zomervakantie naar groep 8. Ik ben de oudste van de groep. Maar ik heb veel moeite met school dingen die we elke dag doen zoals schrijven, knippen ,enz zijn niet simpel voor mij. Omdat ik en slechte fijne en grove motoriek heb. Ik wordt soms uitgelachen als ik schrijv omdat ik niet normaal me potlood/pen kan vasthouden en als ik schrijf steek ik een beetje me tong uit. Bij de gym wordt ik dan niet als laatste uitgekozen gelukkigmaar door mijn slechte grove motoriek gaat gym ook lastig. Naast slechte motoriek heb ik ook nog leerproblemen. Ik heb heel veel moeite met rekenen spelling en taal en natuurlijk schrijven ik moet veel vragen omdat ik het anders niet snap het is al gauw dat ik bij rekenen me vingers moet gebruiken of en blaadje om een simpele som zoals 8+7 uiterekenen en dat vindt ik heel iritant want zelf de juf zegt soms dat ik het uit me hoofd ook wel kan het lijkt alsof ze doen alsof ik helemaal als de rest ben die gewoon bewegen en leren het lijkt alsof ik de enige weet van mijn leer probleem en motorische achterstand Ps als je niet weet wat grove en fijne motoriek is. Grove: is de grote bewegingen die we doen lopen fietsen traplopen . Fijne de kleine bewegingen , schrijven kleien …

Ik heb ook nog 3 jaar onder kinder fysio gezeten maar het helpte zeer weinig

Dit klinkt wel een beetje als dyspraxie, dan ben je dus onhandig en er komen ook vaak leerstoornissen zoals dyslexie bij kijken geloof ik. Misschien kun je dat even opzoeken en kijken of je je daar in herkent? Verder zou ik niet weten wat je eraan zou kunnen doen…

Misschien kan een (kinder) ergotherapeut je helpen!
Die kunnen je helpen om je motoriek te verbeteren doormiddel van oefeningen en speciale hulpmiddelen (voor bijvoorbeeld je pen of potlood)
Mijn broertje heeft vroeger ook veel moeite gehad met zijn fijne en grove motoriek en ging toen naar een ergotherapeut, het heeft hem veel geholpen!

Ik zelf ga in september ergotherapie studeren.

Misschien is er een speciale school bij jou in de buurt waar je naar toe kunt gaan, waar meer mensen op zitten die hetzelfde hebben, dan voel je je niet zo ‘‘alleen’’.

Ergotherapie kan ontzettend helpen ja! Dan krijg je ook oefeningen mee enzo, dat helpt echt.

Dat gaat nog niet zo makkelijk. Daar moeten vaak onderzoeken voor gedaan worden om te kijken of je daar wel voor in aanmerking komt. En tegenwoordig willen ze steeds meer kinderen in het regulier onderwijs houden als dat mogelijk is.

Ik zou eens een kijken of een ergotherapeut je kan helpen zoals al gezegd is :slightly_smiling_face:. Dat zou ik ook je ouders met je leerkracht laten bespreken. Vreemd dat die zelf nog geen stappen heeft ondernomen

Als ik je verhaal lees, heb je dyspraxie. Ik heb het namelijk, en ik kan me erg goed vinden in je verhaal.

Ik ben al sinds mijn 2de bij een speciale specialist voor mijn grove en fijne motoriek. Ik kon ook pas fietsen in groep 8. Het is echt een hel… Het is een soort handicap die je niet snel aan andere mensen kun uitleggen omdat het vrij ´onzichtbaar´ is. Ik weet nog dat ik op school nooit bij het raam durfde te gaan zitten, omdat ik bang was dat ik het rolluik of het raam open moest klappen. Gym was echt de hel op aarde. Ik heb ook nog eens een redelijk zware oogafwijking waardoor ik geen diepte kan inschatten. Probeer in die combinatie maar eens op een trampoline af te rennen, een rekstok te beklimmen of een bal te vangen. Echt, hel.

Heey,

Ik heb een motorische achterstand wat niet is ingehaald dus ja,
Het probleem is dat het onzichtbaar is, ik ben ermee gepest en dat neem ik ze ook niet kwalijk.
Maar het komt wel goed, dus je bent een beetje anders, who gives a fluck, op de middelbare wordt hier al veel meer rekening gehouden denk ik, ( kan niks beloven) en ja er zullen altijd eikels zijn but fluck them.

Je kan me altijd noten als er iets is.

Ja, het is bij mij ook alleen mijn grove motoriek. Mijn fijne motoriek is juist erg goed en al vanaf heel jong ook al. Maar gym was ook altijd redelijk drama voor mij haha.

Ik weet niet wat er op gebied van dokters enzo aan gedaan kan worden maar je zou in ieder geval je mentor van de middel bare school in kunnen lichten, die kan je dan helpen mochten er dingetjes zijn waar jij je niet fijn bij voelt of die niet lukken.

Wat betreft kinderen uit de klas, dat ligt er maar net aan bij wie je in de klas komt, wie weet doen ze er hartstikke normaal over. Als ze het niet begrijpen en je durft het niet zelf uit te leggen aan iedereen kun je misschien vragen of je leraar biologie er wat aandacht aan wil besteden, dan krijgen je klasgenootjes er misschien iets meer begrip voor.

Oh trouwens, het is niet zo slim om je voor en achternaam op girlscene te zetten, iedereen kan op het girlscene forum komen en wie weet wat voor rare mensen daar tussen zitten… :wink:

Heey dankje voor de berichten zoals een paar ook zegen het is bij mij ook onzichtbaar want je kan allen zien dat ik ook anders loop enzo. Nee ik ben nooit getest op dyspraxis teminste niet dat ik weet

Ben je wel op andere dingen getest dan? En weten je ouders dat je hiermee zit?
Ik zou aan je ouders vragen of ze met je naar de dokter kunnen gaan om het te laten onderzoeken, en voor een verwijzing naar de ergotherapeut. Want dit kan misschien echt helpen!

Heel veel succes en laat je niet kisten, je bent meer dan je motoriek! :slightly_smiling_face: