Wat moet ik nou doen ... mijn vriendin ?

Hee lieve meiden ,

Ik heb echt een probleem…
Ik heb een vriendin ik noem der even M en ik moet een project met haar maken. Nu sta ik door omstandigheden best slecht op school en dit telt voor best veel vakken mee. Als ik hier een onvoldoende voor haal mag ik me examen jaar niet in en dat wil ik natuurlijk heel graag.

Ze is pas 14 en ik ben 16 dus dat heeft best veel verschil (ik ben blijven zitten). Ze denkt ook echt dat ze heel de wereld is en zegt enorm vaak kwetsende dingen niet alleen naar mij maar ook naar mijn beste vriendin en andere meisjes uit me klas. Ik slik het meestal maar gewoon weg want ja ik wil geen ruzie.

Maar ze kan de hele vakantie niet afspreken. Maandag had ze gesprek met haar psycholoog terwijl het blijkbaar niet door ging , dinsdag kon ze niet , vandaag niet want ze moest naar de psycholoog en moest der kamer opruimen , maar naderhand lees ik op facebook dat ze met haar vriend ging afspreken.
Ja sorry maar ik ben zooo verschrikkelijk boos , en ik ben dat echt niet heel snel.

Maar ja … wat moet ik nu?
Buiten het werkstuk om dan nog…

Liefs Nadia

Er op aanspreken, het beide alleen doen?

Ja ik heb het al tegen haar gezegd maar dan is alles mijn schuld en ze wordt enoooorm snel boos.
Alleen doen mag dus niet :frowning_face:

Naar je mentor of je leraar stappen en vragen om een andere partner. Ik zou denken dat het wel mag aangezien het voor jou best zwaar mee telt.

Alleereerst zou ik haar aanspreken op haar gedrag, want het is gewoon niet normaal dat ze zo doet. Als ze boos wordt, probeer dan rustig te blijven en het te blijven uitleggen. Als dat niet werkt laat haar dan even, misschien gaat ze later inzien wat ze fout doet. Verder zou ik als ik jou was zodra je op school bent met je leraar gaan praten over dat je echt wel een goed cijfer wilt halen, maar dat dat nu heel moeilijk wordt omdat je vriendin niet meewerkt. Als het goed is moet je leraar je daar mee helpen…

Haar aanspreken op haar gedrag inderdaad. Als zij dan niet mee wil werken zou ik het overleggen met je mentor en het desnoods alleen maken, misschien dat ze met jouw situatie wel een uitzondering maken.

Ik heb ook ooit in zo’n soortgelijke situatie gezeten. Er gewoon op aanspreken. Als dat niet helpt is gewoon het werkstuk alleen maken en dan als je het in moet leveren aan de mentor/docent uitleggen dat je het helemaal alleen moest maken. Dit doe ik als ik in zo’n situatie zit.

Als je dit niet slim vind, kan je al van tevoren naar de docent/mentor toe om het uit te leggen. Samen met die persoon kan je wel met je vriendin M. een oplossing zoeken.

Veel succes!

Ja ik ga inderdaad ook wel even naar me mentor , hij regelt het met het project…

Ik weet niet of ik onze vriendschap nog wel wil…
Ze blowt ook enorm veel enzo… het is enorm moeilijk

Bedankt voor de tips :flushed:

Moeten jullie geen verslag maken in het werkstuk wie wat heeft gedaan?
Ik zou namelijk de taken verdelen en die taken apart maken. Zo kan je mentor precies zien wie wel of niet haar best heeft gedaan :slightly_smiling_face:

Zeggen dat ze misschien echt een keer naar een psycholoog moet en gewoon lekker alleen je eigen naam onder aan het werkstuk zetten