Wat moet ik met ZULKE 'vriendinnen'?!

haaj, Ik zou niet weten hoe ik de situatie duidelijk kan maken, dus het word een beetje beschreven van hoe de A en B waren vroeger, en nu.

ik heb twee meisjes in de klas waar ik het eerst heel goed mee kon vinden(A en B ).
(vroeger: )
ik fiets samen met A, ze is spontaan en vrolijk, en we gaan ook steeds meer met elkaar om in de klas.
B is een heel stil, verlegen en netjes meisje, ze doet echt niets wat de leraar ook maar misschien niet perfect zou kunnen vinden…
Vroeger(tot half jaar geleden) roddelde A altijd over B op de fiets, dingen als ‘met B zou ik nooit om willen gaan als jij dat niet zo nodig zou willen’ en allemaal dingen over wat irritant is aan B, en wat slecht is aan der enzo… (Ik heb nooit zo over B gepraat tegen A trouwens.)

B was vroeger (en nu) altijd al een stil en netjes meisje enzo, en … raar. Maar dat vond ik nooit echt een probleem, iemand waar ik rustig mee kan praten leek me immers wel fijn.

Maar dan nu, nu ik mijn ‘vriendinnen’ anderhalf jaar ken, begin ik me dood te ergeren aan ze. nee, niet ergeren… ik voel de laatste tijd rot, kwaad, boos, verdrietig etc als ik gewoon met ze praat.
A zegt op een dag minstens(en nee, dit is zeker niet overdreven en ik vat ook niet alles als iets negatiefs op) 20 ONAARDIGE, onbeschofte en vooral kwetsende dingen tegen me waardoor ik van een vrolijk en zelfverzekerd persoon juist verdrietig en onzelfverzekerd ben. Ze zegt dingen over mijn (net nieuwe) kleren, mijn kapsel, zelfs mijn púnten!

B loopt als een hondje achter haar aan(, en ik twijfel of ik B eens moet zeggen wat A allemaal over haar heeft gezegd toen A zo’n dikke vrienden was met mij.(want B had me eerst verteld dat A weleens over mij praatte…dus B roddelt tegen ons beide)

En elke dag doen/zeggen ze wel iets waardoor ik me helemaal kut voel, vandaag had ik bijv een 2 op een toets, en ik dacht dat ik dan wel kon zeggen tegen mijn ‘vriendinnen’ dat ik daar van baalde(ik zei letterlijk ‘ik baal echt dat ik een onvoldoende had.’) en toen kreeg ik de reactie ‘houd op met huilen zeg serieus niet huilen zeg’(ik had het ook niet al 10 keer gezegd ofzo… dat was de enige keer), terwijl ik niet huilde of het klagend zei ofzo…

zo gaat het dus maar door en door en ik voel me gewoon zo kut en zelfs onzeker door die twee sukkels. ik ben ten einde raad, en meestal vertel ik alles aan een vriendin, maar zij heeft ook wel genoeg van die nooit eindigende frustraties van mij, en dan ben ik bang dat ze niet meer vriendinnen wil zijn. (sorry dat het zo’n lange post was… maar ik zit hier gewoon ZO mee!)
wat is jullie mening over deze situatie? en wat moet ik doen? en wat zeker niet? etc. DANKJULIEWEL

Niemand heeft het recht om jou onzeker te maken.
Ik zeg dumpen die hap.

ik zou wat minder met ze omgaan
ik zeg niet dat je ze moet dumpen
maar ga andere vrienden zoeken
en laat hun gewoon zeiken
niks van aantrekken en als je je irriteert gewoon weggaan

Ditchen, maar dat gaat waarschijnlijk toch niet zo makkelijk.
Maar dat soort mensen blijven zo, zo negatief en naar beneden halend en ze zijn alleen maar vermoeiend en daar word jij alleen maar de dupe van. Die mensen moet je eigenlijk gewoon niet om je heen hebben.
Die A klinkt sowieso heel schijnheilig aangezien ze dus ook over jou roddelt, dat is geen vriendin. En die B heb je eigenlijk ook niet veel aan dus als zij alleen maar achter A aan huppelt.
Maarja als je denkt dat ze te bereiken zijn, kan je er proberen over te praten met ze en anders zou ik ze gewoon laten gaan.

Met andere mensen omgaan!

omg dit is zo eng, ik heb echt précies hetzelfde. En ik vind het zó vervelend. Ik bedoel ik zit met ze in de klas en hoef echt een ruzie met ze maar ik weet niet hoe ik t dr normaal kan vertellen. : s want ze doet me gewoon écht heel veel pijn

inderdaad, dumpen die wijven. niet te vertrouwen.

@fruitcoctail & TS:

Dat zijn toch geen vriendinnen?
Iemand die je pijn doet is in mijn ervaring geen vriendin.
Jullie moeten beseffen wat échte vriendinnen zijn.
Een echte vriendin gaat voor je door het vuur.
En die mensen heb je niks, laat ze vallen, echt!

dankjulie voor de snelle reacties, maar wat trouwens ook irritant is(ja nu gooi ik het er gewoon uit ookal heb je er niets aan), ik heb met twee projecten dit jaar met hun twee samen gedaan, en ze deden bij allebei echt niets! en dan, letterlijk het enige wat ze hebben gedaan was SAMEN het mapje aan me geven, waar ik om heb moeten vragen en waar ze contstant over klagen tegen me ‘wanneer krijg ik die map terugggg?’… gewoon zo irritant want bij dat 1e project was het ook zo, en toen hadden we ALLEEN dankzij mij een 9! en dan gaan zij ook nog doen of zij zoveel hebben gedaan(nie aleen tegen klasgenote en de leraar, maar ook tegen mij dat het zo moeilijk was enzo).

laat ze lekker links liggen maak vrienden met nieuwe mensen

^
Zeg dat soort dingen dan tegen je leraar. Als mensen geen fuck uitvoeren, moet je dat melden. Bij ons worden die gewoon afgestraft met een slecht cijfer. Ze gebruiken je dan gewoon omdat ze weten dat jij het toch wel gaat maken ook al doen zij geen reet.
En serieus dat soort mensen zijn gewoon echt kut en veranderen niet. Dat zijn geen vriendinnen, gewoon niet :’) Vriendinnen helpen mekaar gewoon en luisteren.

@ insignificant,
maar ik heb verder in de klas niet echt mensen waar ik veel mee om ga, omdat het eerst heel goed ging met hun twee. en straks word ik gepest ofzo… ja weet ik veel ik vind dit gewoon kut:N

Kijk is verder rond in de klas.
Is er geen meisje die aardig is, of soms alleen zit?
Je moet een beetje netwerken. (:
Tenminste dat is mijn ervaring.
Of gewoon een goede jongensvriend.

Ik heb een goede vriendin, en wel 10 goede vrienden.
Ik vind jongens sneller te vertrouwen.
Ze zijn directer, dus weet je meteen wat je er aan hebt.

echt heel erg herkenbaar! ik heb ook 2 vriendinnen waar ik me sinds dit jaar echt ZO aan erger! echt bij alles wat ze zeggen/doen word ik gewoon al chagrijnig. echt irritant, vooral omdat we al best wel lang vriendinnen zijn en ik ze ook niet zomaar kan/wil laten vallen.

je zult wel moeten, want het blijkt wel dat dit zo niet verder gaat. Ga gewoon wat vaker bij andere mensen staan in de pauze, doe voortaan projecten met andere mensen, en geef eens even een grote bek tegen die zogenaamde vriendinnen. En pak die ‘B’ alsjeblieft ook aan, want dat klinkt als een enorm triest geval. En ‘A’ is gewoon dom.

richt je alleen op hun 2! ik heb zoon situatie ook gehad in de 1e. ga verder kijken misschien in je klas, en op school. ik ben daardoor erg goed bevriend geraakt met een paar mensen uit een andere klas van het zelfde jaar!
Ik weet dat het moeilijk is, maar uiteindelijk ben je alleen maar blij dat je je niet alleen op A & B heb gericht!
succees!X

^ja idd @madamemossel! maar ik lunch ook nog met twee meisjes uit een andere klas die wel heel nice zijn, en als ik dan bij een ander ga lunchen vind ik het zo jammer van die twee…
er is denk ik 1 meisje uit onze lunchgroep die voor mij zou ‘kiezen’.
gewoon als we een ruzie zouden krijgen ofzo…
dat is ook het enige meisje wat ik een echte vriendin vind, waar ik alles aan vertel en mezelf bij ben enzo…

beter kwaliteit boven kwantiteit.
DUMPEN

makkelijker gezegd dan gedaan @c1993

ik zou ze langzaam aan gaan dumpen,en ik snap dat dat heel moeilijk is. maar maak maandag eens een praatje met iemand die je aardig lijkt/die je al beter kent,dan doe je dat zo bij een paar mensen en dan ga je er steeds meer mee om. je moet wel proberen niet achter die mensen aan te gaan lopen,want dan voelen ze zich misschien niet zo fijn ;]