Wat moet ik hiervan denken? Help me!

Hey meiden!

Ik heb sinds kort (morgen precies een week) officieel een relatie met een jongen die ik erg leuk vind. Het klikt super goed en we zijn allebei helemaal blij. Ik ben 18 jaar en hij is 23.

Het zit zo, hij heeft voor mij twee jaar lang samengewoond met zijn vorige vriendin. Ze zijn uiteindelijk uit elkaar gegaan door het grote leeftijdsverschil. Zij is namelijk zo’n 10 jaar ouder, en zocht andere dingen in haar leven (settelen, kinderen, etc) waar hij nog niks van wilde weten. Ze zijn al zo’n half jaar uit elkaar.

Zij heeft nu een huis gekocht, en is aan het verhuizen, nu heeft ze hem (haar ex en mijn vriend) gevraagd om haar te komen helpen. Hij is hier lekker nonchalant op ingegaan en heeft nu al twee hele avonden met haar afgesproken om haar te helpen met verhuizen, waarna ze 's avonds gezellig nog even samen bij de McDonalds zijn gaan eten.

Hij is hier heel open over tegen mij (vandaar dat ik dit ook allemaal weet) en is er zelfs wel een beetje trots op dat hij nog steeds zo’n goede band heeft met zijn ex. “Ik vind het echt chil dat dit nog gewoon kan.”

Ik, weet niet wat ik hiervan moet denken. Is het normaal dat je je ex gaat helpen met verhuizen en haar daardoor vaker in de week ziet dat dat hij mij ziet? En is het niet vreemd dat zij uitgerekend haar ex gaat vragen om hulp? Ik bedoel, kom op, je hebt toch vast wel meer sterke mannen om je heen die je kunnen helpen met verhuizen? Waarom hij?

Ik weet dat ik moet denken dat hij niet voor niks bij haar weg is gegaan en hij niet voor niks nu voor mij heeft gekozen, maar toch zegt iets in mij dat deze situatie niet helemaal klopt. Hij vertelde me gisteren dat het nog steeds prima tussen hun zou werken, dat het enige probleem is dat ze andere dingen willen in het leven. Ik vatte dit een beetje op als: Als het leeftijdsverschil er niet was, was ik nog steeds liever met haar dan met jou.

Wat denken jullie? Ben ik aan het overreageren of is dit inderdaad een beetje raar?

Ik durf niet tegen hem te zeggen hoe ik me erbij voel, omdat we nog maar in het prille begin van onze relatie staan, en ik niet meteen als een zeikerd wil overkomen.

Help meee

Ik vind dat je je aanstelt, sorry. Hij verteld alles zelfs eerlijk tegen je dus wat is het probleem dan? Ik ken zat mensen die nog goed kunnen opschieten met hun ex.

Hmm, ja, ik snap je wel. Het is fijn voor hen dat ze niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan, maar ik zou het ook best lastig vinden. Ik zou hier wel over beginnen tegen hem. Het is helemaal rot als je straks goed en wel in een relatie zit en dan blijkt dat hij zijn ex toch niet helemaal los kan laten en dit jou gaat opbreken.

Ik zou gewoon vragen hoe hij de band met zijn ex voor hem ziet. Dat je begrijpt dat elkaar haten niet nodig is, maar dat je het wel lastig vindt dat ze nog zo pertinent aanwezig is. Of dat dat misschien tijdelijk is vanwege haar verhuizing?
Op zich is er niks mis mee dat hij vrienden wil blijven met zijn ex, maar ik snap je zorgen als hij zegt dat alles verder goed is, behalve dat ze andere dingen willen in het leven. En ik vind dat je daar best je zorgen over mag uitspreken, hoe jij dat interpreteert. Beter dat je nu uitleg hebt over dingen waar je mee zit, dan als jullie relatie straks definitief is en je dan achter van alles komt.

Ik zou dit echt niet fijn vinden. Van haar niet (ik vind het nogal respectloos aangezien ze weet dat hij nog maar kort een nieuwe vriendin heeft. Ze kan gemakkelijk iemand anders vragen of in ieder geval meerdere personen in plaats van enkel hem) en van hem ook niet. Zijn opmerking vind ik ook nogal klootzakkerig eigenlijk. Dat zeg je toch niet tegen je vriendin?

Nuja, ik vind dat je zeker kan aangeven dat je je hier toch niet goed bij voelt.

Bedankt voor jullie reacties!

@Traveler,

Daar heb je gelijk in, ik ken ook genoeg mensen die nog goed kunnen opschieten met hun ex. Maar onder ‘goed kunnen opschieten met’ versta ik: een leuk praatje kunnen maken wanneer je elkaar toevallig tegenkomt. Niet geheel vrijwillig met elkaar avonden doorbrengen om elkaar te helpen met verhuizen, terwijl er vast en zeker genoeg andere mensen in haar leven zijn die ze kan vragen om hulp. En hij weet dat ook. Ik krijg het gevoel dat hij het allemaal wel interessant en zelf een beetje spannend vindt. Is dat ook normaal?

@nobodyknows en Daenerys,

dit is precies wat mijn beste vriendin ook tegen me zei haha :slightly_smiling_face: Het probleem is dat ik heel erg bang ben dat het een hele grote afknapper voor hem gaat zijn, als ik nu al mijn zorgen ga uitspreken over iets als dit, vooral omdat hij er zo nonchalant over doet.
Ik weet zeker dat hij die opmerking niet klootzakkerig bedoelde. Het kwam er misschien onbedoeld een beetje ongelukkig uit, maar ik kan wel zeggen dat ik me er inderdaad echt niet fijn bij voel.

Van haar vind ik het zeker ook nogal respectloos en zelfs een beetje kinderachig. Ik heb haar nog niet gezien, maar weet eigenlijk niet eens of zij wel afweet van onze relatie.

Ik zou echt not amused zijn. Ik ben totaal niet jaloers en heel erg makkelijk, maar dit zou ik niet ok vinden. Een ex van me heeft vaak genoeg bij een goede vriendin van hem in bed geslapen. Alleen als hij had gezegd ‘Ik ga mijn ex helpen met verhuizen’ had ik toch echt wel iets gehad van ‘Nee dat ga je niet’.

Ja, maar weet je, het kan altijd een afknapper voor hem zijn. Je kan het over een paar maanden zeggen, dan zal hij zich afvragen waarom je dat niet eerder vertelt hebt. Plus je hebt jezelf er alleen maar mee als je hier heel lang mee wacht, aangezien hij dan ook niet weet dat jij er niet helemaal oké mee bent en er waarschijnlijk dan ook geen erg in ziet en jij je dan alleen maar op zit te vreten als hij weer naar haar gaat.

En aan de andere kant, als hij dat een afknapper vindt, dan is dat zo? Ik vind het zelf nogal belangrijk om eerlijk tegen elkaar te kunnen zijn, ook al is het misschien niet wat hij wil horen. En eerlijk gezegd, als hij dat een afknapper zou vinden of jouw gevoel daarover niet normaal vind, of kan begrijpen, dan zou ik me afvragen of ik wel zin heb in die relatie. Ik wil niet zeggen dat hij maar moet doen wat jij wil, maar er een beetje rekening mee houden en zich een beetje inleven hoe dat voor jou moet zijn, lijkt me eigenlijk wel op zijn plaats.

@NobodyKnows,

… Oke, je slaat de spijker op zn kop. Je hebt echt zo gelijk! Wat ik trouwens echt niet leuk vind hahah, dit betekent dus dat ik mijn gevoelens naar hem moet gaan uitspreken wat ik best wel heel erg eng vind :flushed:

But, you’re right… Vanavond ben ik bij hem. Ik ga mn best doen.

^Haha, eens moet de eerste keer zijn toch! :slightly_smiling_face: En ik denk dat als je hem gewoon vertelt in de zin van ‘Ik vind/voel/denk’ ipv ‘Jij moet/doet/mag niet’, dat hij het bijna niet verkeerd kan opvatten. Komt vast goed! Het is gewoon fijn over dingen te kunnen praten waar je mee zit, dan alles voor je te moeten houden. Dat is nu juist zo fijn aan een relatie haha. :grinning:

hier ben ik wel mee eens,

het is misschien raar en daardoor voel je je wat ongemakkelijk maar er zijn genoeg mensen die dit zeggen.
Als hij er niets over had gezegd ofz, dan zou ik er pas een probleem van maken maar ik ben al blij dat ie open en eerlijk was.

je kan het hem zeggen dat je je er oncomfortabel bij voelt maar daar houdt het ook op.

Naast dat hij ook 2 jaar heeft samengewoond dus dan vind ik het eigenlijk gewoon normaal dat hij haar helpt met verhuizen. Ik ben dan ook totaal geen jaloers type, maar als het je dwars zit dan moet je met hem gaan praten. Maar uiteindelijk heb jij er niets over te zeggen gezien hij gewoon eerlijk tegen je is en het verder geen rare gebeurtenissen zijn. Pas als hij elke week bij haar thuis zou zitten kun je daar wel echt wat mee.

Ik zou mij er ook niet bepaald fijn bij voelen. Hoe is het gesprek gisteravond gegaan?