Wat is voor jullie dun, slank of dik?

Ik hoor vaak mensen zeggen van ‘‘die is dik!’’ terwijl ik het meisje er dan gewoon slank uit vind zien.
Wanneer vinden jullie iemand dun, slank of dik?

Post hier foto’s of beschrijf het!

Dun: als je vel over been bent
Slank: als je goed in je vel zit en gezond gewicht hebt in combi met je lengte
Dik: als je zoveel kilo’s meesleept dat het niet meer gezond is

ik vind vanaf maatje 42-44 wel dik. dun vind ik 34of lager. en er tussen in is… ja , ertussenin :’) nee, tot 38 is dan wel slank en daar weer boven is een beetje stevig maar mooi stevig. ingewikkeld, maar zo zie ik het :slightly_smiling_face:

Ehm maatje 42-44 is de meest gangbare maat in nl hoor! Heb ik ook en ik mag hopen dat mensen mij niet dik noemen…

Dun: maatje 32 of minder
Slank: maatje 38/40 of minder
Dik: maatje 44?

Ik weet het niet, vindt het altijd moeilijk om dit te bepalen. Ligt ook helemaal aan de bouw van die persoon.

Ik denk dat hier echt ontzettend veel gezeik van gaat komen. Iedereen denkt toch altijd wat anders :d

vooral dit… maar ik persoonlijk heb eigenlijk altijd dat als iemand er slonzig of erg onverzorgd uitziet ik diegene sneller dik vind dan als je er verzorgd en netjes bijloopt. dun vind ik het als je iemands ruggengraat duidelijk door iemands shirt kan zien of je ribben heel duidelijk zijn (en dan bedoel ik niet per se mensen met een gespierd buikje ofzo.) en tsja, vaak ligt het ook aan of dingen in proportie zijn. een ietwat stevig meisje met hele kleine borsten word eerder als dik gezien dan iemand die grotere borsten heeft en een maatje meer…

maargoed, met kleding kun je een hoop verbergen of mooier maken :slightly_smiling_face:

DUN

http://gossipgirl.alloyentertainment.com/files/2012/04/article-2131996-12AAEC94000005DC-719_634x771.jpg

SLANK

http://www.futurescopes.com/files/imagecache/datingarticle_mainimage/storyimages/do_men_overweight_women.jpg

DIK

Ik vind dat het inderdaad heel erg aan de bouw van de persoon ligt! Ik vind niet iemand snel dik, en zelf persoonlijk vind ik een volslank persoon heel mooi!

Dun: Meisje met weinig vet, geen overdreven rondingen, vaak slanke benen, etc. (Ik bedoel NIET mager, mager vind ik het pas als het er echt ongezond uit ziet).
Slank: De grootste groep, eigenlijk alle vrouwen tot maat 42/44 (behalve de groep die ik bij ‘dik’ noem)
Dik: Vrouwen vanaf maat 42/44, maar het hangt héél erg af van de manier waarop je je kleedt. Vrouwen met maat 46 die zich mooi naar hun figuur kleden, vind ik eerder ‘vol’ en minder ‘dik’ dan iemand met maat 38 die zich zó onflatteus kleedt dat overal (niet-bestaande) vetrollen onderuit piepen.

Oh dat ken ik, daar kan ik echt boos om worden. Ik kan niet echt uitleggen wat ik dun, dik of slank vindt. Dun of dik zie ik als ongezond, dus iemand is dun als diegene heel knokig is en er ongezond (ziek) uit ziet, hetzelfde geldt voor dik, maar dan omgekeerd. Daarbij ligt het heel erg aan de lichaamsbouw en de lichaamslengte. En ja slank vind ik ook weer zoiets… Ik vind het moeilijk om het uit te leggen.

Mijn vriend zegt vaker als er iemand loopt die naar mijn mening maatje 42 of zo heeft dat die dik is. Dan kan ik hem echt wel slaan, dat kan ik echt niet hebben want het slaat werkelijk nergens op.

Je hebt natuurlijk ook nog mager en stevig. Ik neig vaak eerder dat te zeggen in plaats van gelijk DIK :wink:

Naja ik heb op verschillende zoekwoorden gezocht maar ik kon niet vinden wat ik bedoel met dik :’) Ik zal nog eens verder zoeken

Volslank vind ik trouwens een mooi woord. Het klinkt gewoon mooi, als iemand zegt jij bent volslank (of iets in die trant) dan zou ik dat echt opvatten als een compliment.

Laatst zag ik op een twitter account van die zondervrienden dat hij dit tweette over deze foto die hij gemaakt heeft:
nog even en ik zie je bolle vleesachtige kut tussen die dikke benen tevoorschijn komen

Hier kan ik echt boos om worden, want ik vind dit niet dik maar gewoon slank. Het lijkt misschien wat dikker omdat ze zit, maar dat heeft iedereen!

Dus:

Mager: Welcome prettythin.com - BlueHost.com
Dun/slank: http://www.blogcdn.com/www.thatsfit.com/media/2008/04/miraclesuit-dos-santos-swimsuit.jpg (kan variëren van iets dunner tot iets steviger)
Fout dik: https://stock-foto.nationalebeeldbank.nl/nationalebeeldbank_2007-1-49188-2_tatoeage.jpg http://home.tiscali.nl/leowesselink/vetrol.jpg
‘Goed’ dik: http://plussizemodelsunite.files.wordpress.com/2010/10/35432_1148137200850_1750176010_260504_7358107_n1.jpg http://fashion.blog.nl/files/2010/03/tara-lynn.jpg http://dailyvenusdiva.com/wp-content/uploads/2009/11/Fluvia-Lacerda.jpg (neem als voorbeeld Adele).

Achja, waarschijnlijk zijn er wel veel beter voorbeelden te vinden, maar ik doe mijn best maar.

http://blogs.babycenter.com/wp-content/uploads/2008/03/abefore121206_191x350.jpg

dit is voor mij dik. Maar als ze alles wat strakker had gehad en wat minder ‘blubber’ zou ze slank kunnen zijn. Maar voor mij is iemand dik als alles los hangt en alle kanten op drilt zegmaar.

Ik vind dat je nog heel veel tussen dun, dik en slank hebt.

Voor mij heb je:
Ongezond dun: Iemand die zich uithongert.
Dun: Iemand met weinig spierweefsel maar gezond leeft.
Atlethisch: Iemand met spieren [afgetrained]
Stevig: Iemand met een bredere bouw
Curvy: iemand met meer rondingen
Dik: Iemand met zwaar overgewicht

En ik kan nergens een maat aan koppelen want lengte en bouw hebben er ook mee te maken hoe iemand uitziet.

Ik vind niet dat je dun, slank en dik hebt want naar mijn mening zit er tussen slank en dik een heel groot verschil. Ik vind dat daar nog ‘normaal’ tussen moet. En hiermee wil ik niet zeggen dat de rest niet normaal is, maar ik weet geen betere benaming. Misschien gezond, maar de andere eenheden zijn niet per se ongezond, dus dat klopt ook niet.

Dun is echt dun, dat je iemands botten goed ziet dus.
Slank is een platte buik, en ik vind eigenlijk ook niet zo’n breed lichaam.
Normaal is zonder overdreven vetrollen, of als je gewoon wat forser gebouwd bent maar niet erge vetrollen hebt.
Dik: met veel vetrollen.

Mijn mening.

Ik vind eigenlijk dat dun en slank hetzelfde is en dat mensen met maat 38/40/42 gemiddeld zijn en daarboven dik. De defenitie van normaal veranderd. Nu zijn normale maten groter dan vroeger. En dat is vervelend voor mensen als ik die normaal slank zijn en maat 34 hebben. Zie ik mijn droomjas in een winkel hangen hebben ze mijn maat niet.