Wat is er met me aan de hand en hoe kom ik hier vanaf?

ik wist geen goede titel

Klinkt als een dip of depressie. Probeer leuke hobbies te zoeken om je bezig te houden, en praten met een psycholoog kan ook helpen

Het klinkt als een depressie. Praat er met iemand over! Met een goede vriendin of met je ouders. Je hoeft er niet meteen bij te vertellen dat je over de dood nadenkt als je dat moeilijk vindt, maar geef wel aan dat je je down voelt. Schakel een therapeut in, deze kan je helpen de oorzaak van je emoties te vinden. Dit heeft mij heel erg geholpen om alles op een rijtje te zetten en mijn hoofd leeg te maken… loop hier niet te lang in je eentje mee rond! Dan wordt het alleen maar erger!

Als je via de huisarts een doorverwijzing krijgt, dekt de verzekering misschien wel een deel

Enne, mocht je het fijn vinden om met iemand te kletsen die je niet kent ( uit ervaringen weet ik dat ik dan soms meer vertel … ) mag je me altijd noten! Keep ya head up girl

Praat er met iemand over die je kent en vertrouwd ?

of idd zoek dingen die je leuk vind om te doen zodatje je minder depri voelt!

Ja qua geld heb je wel een punt. Ik heb heb zelf een tijdje bij een psycholoog gelopen en ik moet zeggen dat het me echt wel enorm heeft geholpen, alleen zitten er inderdaad vaak kosten aan vast.
Dit moet je dan even goed uitzoeken bij je zorgverzekering. Een verwijsbrief van de huisarts scheelt enorm in kosten. Met een verwijsbrief en standaardverzekering krijg je volgens mij 5 zittingen per jaar vergoed met een eigen bijdrage van €20 per zitting, alleen let wel op dat je ook nog je eigen risico hebt (minimaal €320/€350 weet het ff niet precies meer) wat je dus allemaal eerst zelf betaalt (lang leve het eigen risico wat steeds groter wordt…)

Maar misschien kun je ook met je ouders praten, dat kan al fijn zijn. En als je samenbesluit dat je een psycholoog wil proberen willen zij het misschien wel voor je vergoeden.
Of als dat geen optie is ga langs je huisarts, dan kan je je verhaal doen zonder dat het je geld kost (huisarts wordt 100% vergoed) en misschijn kan hij/zij helpen zoeken naar een (betaalbaar) alternatief

Verder heel cliche, maar ga leuke dingen doen, spreek af met vriendinnen, probeer wat nieuws (nieuwe sport?) sterkte, en het komt echt weer goed!

-

Je kunt hiermee naar je huisarts, hij of zij kan jou doorverwijzen naar een specialist en dat wordt zeker voor een deel vergoed.
en wat betreft je thuissituatie; ga lekker dingen in je vakantie. Zoek een leuke hobby, of ga lekker sporten, evt met vriendinnen. Zoek in ieder geval afleiding!