Wat houd in universiteit @ amerika nou precies is?

Ik lees vrij veel boeken. En ik kom wel eens tegen dat de hoofdpersoon naar een universiteit wil/gaat… Maar wat houd het precies in. Je specialiseert je nergens in op zo’n universiteit toch? Hoe gaat dat in zijn werking in Amerika? En wat voor carriere staat je na zo’n universiteit precies te wachten?

Ik heb geen idee, dus up!

Je doet daar 3 jaar over je bachelor. Het eerste jaar is orientatie, daarna specialiseer je je. Het middelbareschool niveau is in de VS een stuk lager dan hier, dus ze beginnen ook op lager niveau op de uni.
Na je bachelor kan je nog voor een master kiezen (net als hier) en daarna ga je werken (net als hier).
Het is wel zo dat onderwijs daar vele malen duurder is, volgensmij betaal je minimaal 15.000 per jaar, hoe beter de uni, hoe meer je betaald.

In Amerika is het schoolsysteem anders dan bij ons.
Als je graduate van highschool ben je een jaar of zeventien en dan kun je naar de universiteit, dat hoeft dus niet.
Ze kennen in Amerika ook geen VMBO, Havo, VWO iets, alles is hetzelfde niveau.
Er is dus ook geen HBO, MBO enzo. Als je universiteit niet aankunt heb je gewoon pech.
In bijvoorbeeld Gossip Girl gaan ze wel zo’n beetje allemaal naar de universiteit. Het is namelijk expensive as hell als je schoolresultaten niet zo goed zijn dat je een beurs kunt krijgen, dan is het goedkoper. En die mensen in GG zijn allemaal superrijk enzo. :grin:

Is het zo iets duidelijker?

Oh ja, en na een universitaire opleiding kun je meer dan na highschool, obviously. En de studies zijn ongeveer hetzelfde als bij ons, denk ik?

Volgens mij is een Universiteit daar ook niet altijd per se een Uni zoals hier in Nederland maar kan het ook een MBO of HBO zijn.
In de US zitten alle niveaus bij elkaar en hangt het van je cijfers af of je naar een slechte of een goede Universiteit gaat. Een slechtere is vergelijkbaar met het MBO en een Universiteit met een Yvy League school (Yale, Brown, NYU, etc.)