Wat als geld er niet toe zou doen?

Wellicht kennen jullie dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=siu6JYqOZ0g ‘What if money was no object?’

Wat zou jij werkelijk met je leven willen/doen als geld er niet toe zou doen?

Ben ik de enige die geen gedichten wil schrijven of de rest van mijn leven op de rug van een paard wil zitten?

Ik denk dat wij, als samenleving, door geld niet alleen materialistisch zijn geworden, maar ook enorm egoïstisch. Kijk maar om je heen, iedereen is in de basis met zichzelf bezig. Hulpverlenend als vroeger zijn we niet meer. We denken vaak alleen aan onszelf, en laten anderen het zelf maar uitzoeken. Als wij niet zo materialistisch en egoïstisch zouden zijn, geld doet er dus niet toe, denk ik dat wij veel socialer zijn en meer hulpverlenend. Ik zou vrijwilligerswerk doen voor ouderen en ik zou de kindjes in Afrika willen helpen.

Ik keek gisteren naar 3 op reis en toen waren ze bij van die Bosjesmannen in Namibië geloof ik. En ik had er nog nooit zo bij stilgestaan, maar ik realiseerde me dat eigenlijk het merendeel van de wereld beïnvloed is door de Westerse moralen… De meeste mensen, waaronder mijzelf, vergeten veel te vaak dat het ook ‘anders’ kan, zoals bij die Bosjesmannen. Die dansen naakt rond een vuurtje en wonen in hutjes van stro. Maar tegelijkertijd is liefde, vriendschap en familie het meest belangrijke in hun samenleving. Dus ja, ik denk niet dat ik het zelf zou kunnen maar ik ben zeker geïntrigeerd geraakt door de manier waarop die mensen leefden.

Ik zou hetzelfde willen als ik nu wil denk ik. Onderzoeken en ontdekken, wetenschappelijk maar ook reizen, lezen, doen.

Reizen, schrijven, muziek maken, kunst maken, naar verhalen luisteren en mensen helpen. Helaas lijkt me dat al helemaal niet realistisch in deze wereld :’)

Niks bijzonders. Ik heb toevallig gisteren een zeer inspirerende dag gehad (dit filmpje is daarbij ook getoond), waarbij ook werd gevraagd naar mijn droom.
Ik heb hier met mensen over gesproken en ik hoorde dromen als backpacken in Australië, een reis naar Japan en allerlei andere dingen, maar zo iets heb ik niet.
Ik denk zelf dat het leven een soort van trap is. Er zijn normale treden en sommige treden liggen iets hoger dan anderen, waardoor je hulp van mensen nodig hebt om daar op te komen. Elke keer als je een treetje hoger bent, heb je weer een nieuw doel bereikt. Je kan natuurlijk vallen, maar er zijn vaak mensen die je weer overeind weten te trekken, zodat je opnieuw kan beginnen.
Voor mij is elke treden een doel dat ik in mijn leven wil bereiken en naarmate ik hoger kom, zie ik denk ik wat mijn uiteindelijke doel is.
En ja, als ik dat geld toch zou hebben, zou ik het in een goed doel stoppen, zodat ik de wereld weer een stukje beter kan maken :slightly_smiling_face:

Ik zou in elk land op bezoek willen gaan… maar hey een leven zonder geld is niks.
Zonder geld zouden er weinig mensen werken tenzij ze er iets anders voor krijgen van dezelfde waarde.
Hoe komen we dan aan ons eten? Moeten we zelf op jacht? Als je ziek bent waar is dan een deskundige dokter… etc etc

Dan zou ik naar Engeland verhuizen en m’n leven doorbrengen als schrijfster.

Ik zou een lazy mofo zijn, veel eten en reizen

Ik denk dat het leven een stuk minder leuk is als er geen geld nodig zou zijn om dingen voor elkaar te krijgen.

Denk ik ook. Het blije gevoel ontstaat juist omdat je iets hebt bereikt. En omdat je beloond wordt voor iets. Als alles je zou aanwaaien heeft het geen waarde meer